Konya
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,0434 %0.2
53,7187 %-0.12
6.225,55 % 0,12
Konya Postası Gazetesi Dünya 994 Arakanlı Müslüman hapsedildi

994 Arakanlı Müslüman hapsedildi

Bangladeş İçişleri Bakanı Asaduzzaman Han Kemal, 2017'den bu yana 994 Arakanlı Müslüman'ın cezaevine konulduğunu bildirdi

994 Arakanlı Müslüman hapsedildi
Okunma Süresi: 1 dk

Ulusal basındaki haberlere göre, Bakan Kemal, parlamentoda milletvekillerine yaptığı açıklamada, Cox's Bazar'da bulunan Arakanlı Müslümanların kaldığı kamp alanında, kamu güvenliğini bozan kişilerin izlendiğini belirtti.

Kemal, son 7 yılda 994 Arakanlı Müslüman'ın cezaevine konulduğunu kaydetti. Bu kişiler hakkında, silah bulundurma ve cinayet dahil çeşitli suçlamalar bulunuyor.

Cox's Bazar'da adının açıklanmasını istemeyen bir polis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ukhiya bölgesinde Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu'nun (ARSA) elebaşı Abdul Monaf'ın emniyetle girdiği çatışmada öldürüldüğünü söyledi.

Polis, 26 yaşındaki Monaf'ın 4 cinayet de dahil olmak üzere çeşitli suçlardan arandığını ifade etti.

Bangladeş'te 1,2 milyondan fazla Arakanlı Müslüman, Cox's Bazar'daki 33 kampta sıkışık bir şekilde yaşıyor. 2020'den itibaren ise bu kamplarda yaşayan yaklaşık 35 bin Arakanlı Müslüman, Bhasan Char Adası'na yerleştirildi.

Arakanlı Müslümanlar, Ağustos 2017'den sonra Myanmar'daki Arakan eyaletinde gördükleri baskı ve zulümden kaçıp Bangladeş'e sığınmıştı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız