Konya
Parçalı bulutlu
4°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2256 %0.07
52,9163 %0.08
6.622,32 % 0,78
Ara
Konya Postası Gazetesi Dünya 8-9 Mayıs’ta Ukrayna’da ateşkes ilan edildi

8-9 Mayıs’ta Ukrayna’da ateşkes ilan edildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Zafer Günü dolayısıyla 8-9 Mayıs’ta Ukrayna’da ateşkes ilan ettiği duyuruldu.

KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 1 dk

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kararı doğrultusunda, Zafer Günü’nün kutlanması amacıyla 8-9 Mayıs’ta ateşkes ilan edildiği belirtildi. Açıklamada, Ukrayna tarafının da bu ateşkesi takip etmesinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Ermenistan’ın başkenti Erivan’da düzenlenen Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nde 9 Mayıs'ta Moskova’ya saldırı tehdidi içeren ifadelerinin not edildiği vurgulandı. Kutlama etkinliklerinin güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemlerin alınacağı belirtilirken, “Kiev rejimi, Zafer Günü’nün 81’inci yıl dönümü kutlamalarını bozmayı amaçlayan planlarını uygulamaya kalkışırsa, Rusya Silahlı Kuvvetleri Kiev’in merkezine misilleme olarak yoğun bir füze saldırısı başlatacaktır” denildi.

Rusya’nın elindeki askeri kapasiteye rağmen daha önce insani nedenlerle bu tür eylemlerden kaçındığına dikkat çekilen açıklamada, “Kiev'deki sivil nüfusu ve yabancı diplomatik misyon personelini şehri zamanında terk etmeleri konusunda uyarıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *