Konya
Parçalı bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0632 %0.06
56,4856 %0.41
6.648,28 %1.72
Konya Postası Gazetesi Dünya 23 cenaze yakınlarına teslim edildi

23 cenaze yakınlarına teslim edildi

Uganda’da 42 kişinin hayatını kaybettiği okul saldırısıyla ilgili Uganda Polisi, 25 ceset üzerinde otopsi yapıldığını ve 23 cenazenin de toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildiğini açıkladı

23 cenaze yakınlarına teslim edildi
Okunma Süresi: 1 dk

Uganda’nın Mpondwe kentindeki Lhubirira okuluna yönelik düzenlenen ve 37’si öğrenci olmak üzere 42 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili Uganda Polisi’nden dün yapılan açıklamada, şu anada kadar Bwera hastanesinde 25 ceset üzerinde otopsi yapıldığı ve kimliğinin belirlendiği aktarıldı.

23 CENAZE YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ

Açıklamada, “Şimdiye kadar 23 cenaze toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi. 2 cenaze için henüz kimse polisle temasa geçmedi. 18.06.2023 tarihinde, sağlık ve adli tıp ekiplerimiz Fortportal'daki morgda, yanmış 17 cesedi inceledi. 17 cesedin tamamı erkekti ve yanıklar hem ön hem de arka olmak üzere vücutların her yerine dağılmıştı. Kurbanlardan biri, ek bir kurşun yarası almış. Diğerinde kuru alev yanıkları (hava yolunda yoğun kurum) vardı. Adli tıp ekibi, DNA karşılaştırması için cesetlerden ve akrabalarından DNA örnekleri aldı” denildi.

20 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Toplamda 6 yaralının hala hastane tedavisinin sürdüğü, bunlardan 4’ünün Bwera hastanesinde kaldığı, birinin Kiruddu’ya ve diğerinin de Mulago Ulusal Sevk Hastanesi’ne nakledildiği belirtildi. Olaydan 4 kişinin de sağ kurtulduğu ifade edilen açıklamada, “Soruşturmalarımıza yardımcı olmaları için en az 20 şüpheli Demokratik İttifak Güçleri (ADF) iş birlikçisi gözaltına alındı. Bunlara Lhubirira Ortaokulu Müdürü ve Yardımcısı dahildir” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız