Konya
Açık
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,3521 %0.16
53,9474 %0.06
6.181,49 % 0,43
Konya Postası Gazetesi Asayiş Fabrika işçileri öğle yemeğinden zehirlendi!

Fabrika işçileri öğle yemeğinden zehirlendi!

MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde, organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalarda çalışan ve dün yedikleri öğle yemeğinden sonra rahatsızlanan 104 kişi daha gece hastanelere başvurdu. Böylelikle hastaneye başvuranların sayısı 454'e ulaştı. Yedikleri yemekten zehirlendikleri üzerinde durulan işçilerin tamamı tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Fabrika işçileri öğle yemeğinden zehirlendi!
Okunma Süresi: 2 dk

Yunusemre ilçesindeki organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren çeşitli fabrikalarda dün öğle yemeği sonrası rahatsızlanan 350 kişi, hastanelere başvurdu. Öğle yemeğinde önceki gün peynirli makarna, dün ise kıymalı patates yedikleri belirlenen işçiler, zehirlenme şüphesiyle tedaviye alındı. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri söz konusu fabrikalara yemek tedariki yapan firmadan incelenmek üzere gıda numuneleri aldı. Manisa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından da su numuneleri alındı. Yemek şirketi hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Fabrikalarda çalışanların hastaneye başvuruları gece de sürdü. Rahatsızlanan 104 kişi daha çeşitli hastanelere başvurdu. Rahatsızlanan toplam 454 kişi ayakta müdahalelerinin ardından evlerine gönderildi.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, konuya ilişkin açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, "Manisa'da iş yerlerine hizmet veren bir yemek dağıtım firması kaynaklı olduğu düşünülen besin zehirlenmesi vakaları gerçekleşmiştir. Hastanelerimize benzer şikayetle başvuran vaka sayısının artması üzerine il sağlık müdürlüğümüzce gerekli koordinasyon ve çalışmalar gerçekleştirilerek olayın öğrenildiği ilk andan itibaren gerekli tedbirler alınmış ve bir aksamaya mahal verilmeden süreç yönetilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüzce ilgili yemek dağıtım firmasından su numunesi, yemeklerden ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda numunesi alınmıştır. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın tedavileri Manisa Şehir Hastanesi, Merkezefendi Devlet Hastanesi, Saruhanlı Devlet Hastanesi, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi, Özel Grandmedical Hastanesi ve Özel Sekiz Eylül Hastaneleri'nde gerçekleştirilmiştir. Hastalarımız arasında hayati tehlikesi olan kişi bulunmamaktadır. İlgili yemek firmasında denetimler devam etmekte olup, adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız