Konya
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,2195 %0.07
53,8877 %0.1
6.251,56 % 1,05
Konya Postası Gazetesi Asayiş ‘Amcama gidiyorum’ diye evden çıkmıştı! 8 gündür aranıyor!

‘Amcama gidiyorum’ diye evden çıkmıştı! 8 gündür aranıyor!

BURSA'da yaşayan Suriye uyruklu Şehit T. (17), ‘Amcama gidiyorum’ diyerek, babaannesinin evinden ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı. 11 Kasım'dan bu yana cep telefonu kapalı olan genç kızın hayatından endişe eden ailesi, polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis, olay günü annesi ile yürürken güvenlik kameraları tarafından görüntülenen genç kızı bulmak için çalışma başlattı.

‘Amcama gidiyorum’ diye evden çıkmıştı! 8 gündür aranıyor!
Okunma Süresi: 2 dk

Suriye uyruklu Hasnaa Hecazi ile Naji T. çiftinin kızları Şehit T., 11 Kasım cumartesi günü annesi ve erkek kardeşiyle, merkez Osmangazi ilçesi Selimiye Mahallesi 1’inci Bülbülce Sokak'ta oturan babaannesinin evine ziyarete gitti. Burada bir süre oturan Şehit T., aynı mahallede yaşayan amcasına gideceğini söyleyip, evden ayrıldı. Yaklaşık 30 dakika sonra kayınbiraderinin evine giden Hasnaa Hecazi, kızının hiç gelmediğini öğrenince onu cep telefonundan aradı. Telefonu kapalı olan Şehit T.'den, gece boyunca haber alamayan aile, polise ihbarda bulundu. Selimiye Mahallesi'ndeki güvenlik kamerası görüntülerini izleyen polis, Şehit T.’nin ailesiyle birlikte babaannesine geldiği görüntüler ile evlerinin hemen yanında sürekli gezinen plakası okunamayan iki araç tespit etti. Polis, anne ve babası tarafından, erkek arkadaşı ve sevgilisi olmadığı öne sürülen ve açık lisede okuduğu öğrenilen genç kıza, cep telefonu ile yaptığı görüşmelerden yola çıkarak ulaşmaya çalışırken, ailenin avukatı Özgür Coşkun, “Kamera kayıtları inceleniyor şüpheli durumlara rastlanıyor. Kız evden çıktıktan sonra, bir arabanın iki kere sokaktan geçtiği, sokakta duraksadığı görüntüler dikkat geçiyor. Emniyet güçleri tarafından 120-130 kameranın görüntüsü incelendi. Hala daha kıza ulaşılamıyor” dedi.



‘KAÇIRILMIŞ OLABİLİR’

Aynı bölgede, yakın tarihte 3 kızın daha kaybolduğunu belirten avukat Coşkun, 8 gündür kayıp olan Şehit T.’nin, kaçırılmış olabileceğini söyleyerek, “Olayla ilgili emniyet güçleri her türlü araştırmayı yapıyor ama burada bizim toplumsal desteğe ve kamu desteğine ihtiyacımız var. Olayları bilen, duyan, kızı gören, fotoğrafından tanıyabilecek olan insanların bizlere haber vermesini talep ediyoruz. Şüpheli çok hareket var. Aracın beklemesi, çocuğun bir anda sokak arasına girip kaybolması, plakanın okunamaması değerlendirildiğinde kaçırılma olayı söz konusudur. Bir ay sonra bu kız çocuğunun, inşaatta ölmüş halde bulunduğunu, bir bahçede ölmüş halde bulunduğunu duymak istemiyoruz. Emniyet güçlerine başvurumuzu yaptık” diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız