Konya
Parçalı az bulutlu
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
45,2387 %0
53,0639 %0.22
6.755,46 % 1,96
Ara
Konya Postası Gazetesi Asayiş 29 İlde eş zamanlı terör operasyonu: 153 Gözaltı

29 İlde eş zamanlı terör operasyonu: 153 Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde düzenlenen DEAŞ operasyonlarında 153 kişinin yakalandığını açıkladı.

Okunma Süresi: 1 dk

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde DEAŞ terör örgütüne yönelik geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu.

153 Şüpheli Yakalandı
Son iki hafta içerisinde Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak’ta düzenlenen operasyonlarda 153 şüpheli gözaltına alındı.

Üyelik, Finansman ve Propaganda Faaliyetleri
Yakalanan şüphelilerin;

  • Terör örgütüne üye oldukları,

  • Örgütle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağladıkları,

  • Sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edildi.

Yerlikaya’dan Teşekkür ve Terörle Mücadele Vurgusu
Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan valiliklere, Cumhuriyet başsavcılıklarına, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’na ve sahadaki il jandarma komutanlıkları ile personeline teşekkür etti.

Yerlikaya ayrıca, terörle mücadelenin yalnızca sahadaki operasyonlarla sınırlı olmadığını, güvenlik, istihbarat, iletişim ve uluslararası iş birliğini de içeren çok boyutlu bir devlet refleksiyle sürdürüldüğünü belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *