• 14 Şubat 2020, Cuma 9:12
AslıPARLAKÇEREZ

Aslı PARLAKÇEREZ

KEREVİZE BİR ŞANS VERİN

Birgün kıymetinin çok iyi anlaşılacağını umduğum sevgili kereviz son yıllarda pazar ve manavlarda yerini almaya başladı. Yaprakları ve kökleri kullanılarak etli ya da zeytinyağlı yemeği yapıldığı gibi cacık ve salatası da yapılabilir. Aromatik kokusu sebebiyle içecekler ve yemeklere hoş bir lezzet katar. Kerevizi satın alırken pürüzsüz görünümlü olmasına mutlaka dikkat edin. Yemekl ve kerevize sofralarınızda bir şans verin. Biraz zeytinyağına atıp en sevdiğiniz baharatları da ekledikten sonra ister fırınlayın ister lezzetli bir çorba yapın. Soğan, havuç, sarımsak gibi sebzeleri de dahil edebilirsiniz tariflerinize.

Besin Değeri

Fonksiyonel bileşenlerden flavanoidler, beta karoten ve C vitamini gibi antioksidanları içerirken kronik hastalıkların ana bileşeni inflamasyonu baskılar. Ayrıca A, E vitaminleri ile lif açısından zengindir. Sodyum, potasyum ve kalsiyum gibi mineralleri de içeriğinde bulundurur.

Kereviz vücudumuzda;

  • Zayıflama diyetlerinde büyük destekçidir. Lif alımınızı artırarak zayıflama hızınızı artırır.

  • Midenizi rahatlatır, sindirimi kolaylaştırır.

  • Yüksek tansiyonunu dengeler.

  • İçerdiği E vitamini sebebiyle cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırır.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


YAZARLAR

tümü
yukarı çık