Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.76$

YUVARLAK MASANIN BİLEŞENLERİ

23 Şubat 2022, Çarşamba 08:20

Toplanmak için bir araya geldiler az gittiler uz gittiler dere tepe düz gidemediler ve aralarına hdpkk kardeşlerini alamadan şimdilik göz boyama hadisesi ile sıkı ve alınganlı bir pazarlıktan sonra formüle edilen bir zihni yaklaşımla yuvarlak masa etrafında kenetlenmiş gibi göründüler. Lakin bu altılı ganyan formatörleri sözde millet zillet ittifakı mensuplarıymış gibi kaykına kaykına yuvarlak masa formülasyonuyla itiş kakış bir araya getirilseler de hdpkk sözcüleri kendilerini hiçe saymanın kuyruk acısıyla basında yer alan bazı açıklamaları zehir zemberek sunumlarken ağababaları Kemal reis hemen gardını alıp biz hdpkk’yı asla masa dışı bırakmadık hatta ihmal etmedik şimdilik konjonktür gereği öyle olması gerekiyordu kabilinden ucuz açıklamalarla kardeşlerinin gönlünü almaya çalıştı. Eh mecburen alacak tabi. Hem onların sayesinde bu dereceleri iyi parti ablaları da dâhil bugünkü konumlarında bulunuyorlarsa BU onların sayesinde değil miydi? Bunu Pervin Buldan bağıra bağıra söylemedi mi? Demedi mi siz bizim sayemizde meclistesiniz ve bizim oylarımızla İstanbul bb’ yi aldınız diye. Hiç kimse bu sözlere itiraz edemezdi buna Ağıraliemmioğullarıda dâhil olmak üzere hepsi sus pus oldular ve konumlarını korumaya devam ediyorlar.

İmdi bu altılı ganyan niye bu bahsi açtı durup dururken diyemeyiz. Hem dışarıdan ağababaları bunlarla ilgili her gün yeni yeni yol haritaları oluşturup vizyona sokmuyorlar mı? Bu adamlar sürekli bir arayış içerisindeler ve devamlı bir şekilde bir yerlerden gelecek işaretle hareket geçip her ne pahasına olursa Tayyip Beyi durdurmak istiyorlar. Her şeyden her yerden her olumsuzluktan hatta yağan kardan esen yelden kuruyan topraktan açmayan çiçekten kesilen ağaçtan akmayan çeşmeden gürlemeyen gökten kısaca aklınıza ne gelirse gelsin her şeyin sorumlusu olarak Tayyip Beyin adını vermiyorlar mı? Veriyorlar.

Eh ne oldu sonunda. Bu bir araya gelenler hani bir yuvarlak masa etrafında kem küm olanlar nasıl bir netice aldı sonunda. Dediler ki; 28 Şubatta tekrar bir araya geleceğiz. Abooooovvvvv 28 Şubat ne ola ki? Bu bence bir işaret fişeği değil mi? Bunlar ne yapmak istiyor? Yoksa daha farklı mesajmı vermek istiyorlar. Hele gelsin bakalım o gün içlerindeki keskin sirkeyi sızdıracaklardır bekleyip görelim. Ha küçük bi ipucu olsun diye söylüyorum niye bunlar tam altılı ganyan +1bahisçileri olamadılar, yani yuvarlak masada kandilliler niye yoktu? Kemal’in korkudan içi gürp gürp etse de ayrı kalmalarından üzülse de nede olsa birlikte salladıkları kardeş paydaşı olduklarından dolayı bu geçici dışarıda kalma işinde onları teskin etme görevini de buna vermişler. Hani iplilerin kırmızı çizgileri varmış ya güya ve başkanları da hdpkk’nın sözcülerinin bazı laflarına içerlemiş ya Mesela Semra Güzel’ miş ve Oya Aksoy’da pişkin pişkin hakaret etmiş kutsal değerlere işte bu milliyetçi muhafazar geçinen masadaki taraf olarak ta demiş ki; kim demiş ben uysal koyunum… Falan filan laflar ederek konuşası gelmiş… Neyse efem biz yine kendimize dönelim.

Malumunuz Ukrayna aile Rusya arasında kesilmesi gereken bir hesap var. Aslında Batı ve ABD güçleri NATO ittifakına dayalı olarak Rusya’yı tekrar ekonomik baskı ve ablukaya alabilmek için Ukrayna topraklarında yeni bir hamle peşine düştüler ve geçen gün Zelenski dedi ki “ NATO bize karşı dürüst olmalı”…Adam anlamış meseleyi.Oyalandığını..Lafla geçiştirilmek istendiklerini ve kaderlerine terk edildiklerini.Bu NATO Türkiye’yi de her konuda yalnız bırakmadı mı? Hain Kandille iş birliği yapmadı mı?   Türkiye gibi dünyanın gidişatına doğrudan tesir eden bir ülkeyi çapraz ateşe atıp NATO üyeliğine dayalı hangi sözlerini yerine getirip anlaşmalara bağlı kaldılar ki Ukrayna için bir şeyler yapsınlar.Siz inanıyor musunuz   Ukrayna yalnız bırakılmayacak.Bunların hepsinin altları boştur ve Ukrayna Rusya’nın kucağına itilmiştir.Eğer sahip çıksalardı Kırım konusunda ta o zaman gereken adımı atar ve Ukrayna topraklarını daha doğrusu NATO sınırlarını korurlardı.Ne oldu?Hiç bir şey.Donbas yarın Kırım gibi Rusya’nın malı mülkü olacaktır bir olup bitti ile ve Ukrayna kaçınılmaz kaderini yaşayacaktır.Ruslar yeniden Ukrayna’ yı açlıkla terbiye etmeye çalışacaklardır.Hazır ol cenge eğer ister isen sulhu salah.İşte dünyanın kuralı bu.Yurtta Sulh olsunmuş Dünyada Sulh olsunmuş geç bunları geç.Kimse bunların peşinde değil.Herkes bir gram gaz için minareyi çalma ve yorgan yakma peşinde.Ne yazık ki bizim içimizdeki muhalif kanat henüz iktidar olamadıkları ve dünyanın konjoktürünü iyi deşifre edemedikleri için hep geriden geriye kısır döngü politikaları ile günlerini geçiştiriyorlar.Keşke anlayabilselerdi strateji nedir? Jeopolitik konum nedir? Keşke ucuz etin yahnisine aldanmasalardı ve anlayabilselerdi bir vatandaş edasıyla etrafta olan bitenleri. Anlasalardı neden enerji krizi yaşanıyor? Neden ekonomik krizler dünya da hiç bitmiyor? Neden virüslerle, insanlar, ekonomiler, devletler hizaya getirilmeye çalışılıyor? Neden bu krizden ve pahalılıktan Türkiye üzerinde daha fazla oyunlar oynanıyor? Ve neden bu beşli market zincirleri ateş pahası bir yaklaşımla bu mutfak yangınının üzerine benzinle gidiyor? Muhalif kesim bunları anlayacağı yerde nerede en ufak bir olumsuzluk var hemen vur abalıya dercesine bunlardan medet umup, sözde umut vadeden açıklamalarla kendine iktidar olma yollarını açmaya çalışıyor. Bizde diyoruz ki; ülkemizi ve milletimizi teslim almaya çalışan ve bunlardan medet umanlara, bu kirli sermaye kalıntılarına, bu işbirlikçi çetelere, fırsatçı vurguncu ve düzenbazlara asla ve kata teslim etmeyiz. Dolar 15 değil 50 olsa da, benzin litrede değil 15, 30’a çıksa da biz bunları kimin ve ne için yaptığını biliyoruz. Ve asla Abdülhamit yalnızlığına bırakmayacağız. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.