Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.76$

YOKSULLUK!

07 Ekim 2017, Cumartesi 11:50

Yoksuluz hepimiz… Git gide daha çok yoksullaşıyoruz. Kalplerimiz kararıyor. Gönüler kırıyoruz. Çok büyük yokluğun içine koşar adım gidiyoruz el ele..

Yüzlerde tebessüm, gönüllerde iyi niyet kalmadı hiç birimizde. Her şeye kızmak, herkesle kavga etmek için programlanmış gibiyiz. Kavgalarımızı kırdığımız kalpleri gurur duyarak anlatıyoruz ballandıra ballandıra. Sabır sadece karşı tarafa sinirlendiğimizdi duyurmak için ağzımızdan çıkan bir kelime… Yüksek sesle ‘Ya Sabır’ dedik mi karşıdaki hemen anlıyor sinirlendiğimizi. Oysa sabır bunu mu ifade ederdi bizde. Sabır susmaktı, sukut etmekti. İçimizden ya sabır derken yüzde gülümseme belirirdi. Sabrı işimize geldiği gibi şekillendirdik günlük hayatımızda.

Yanlışı burada yapıyoruz bence. Yoksulluk burada başlıyor işte.

Cebin dolu olsun kime ne, iyi niyetten bir habersen. Gönül dostluğu bilmez kalp kırar hale geldiysen basbaya yoksulsun işte.

Rızık Allah’tan gelecekse gönlünü kirletmek niye… Para için, güç için, üstünlük kurma çabası hepimizi iyece sardı, yada hepimiz neden buna izin verir haldeyiz.

Hepimiz canla başla yoksulluktan kurtulmak istiyoruz bundan eminim. Emin olmadığımsa yoksulluktan anladığımızın ne olduğu.

Kimimize göre yoksulluk; ödenmeyen borçlar, yetmeyen ihtiyaçlar, bitmeyen istekler. Kimimize göre de gülmeyen yüzler, inanmayan kalpler, her gece küfreden vicdanlar.

Aslında hepimiz yoksuluz ama farkında değiliz. Gerçek yoksulluğu fark edip yoksulluktan kurtulmuş bir toplum olmanın temennisi ile…

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.