Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.79
  • ALTIN
    2422.6
  • BIST
    9738.66
  • BTC
    66450.1$

YOK DAHA NELER!

19 Mayıs 2018, Cumartesi 10:22

İslam karşıtı çıkışlarıyla tanınan Hollanda'nın ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, parlamentoda "Muhammed Peygamber karikatür yarışması" düzenleyeceğini açıkladı. Wilders yarışmanın ifade özgürlüğüne yönelik baskılara bir tepki olarak düzenlendiğini söyledi. Yarışmada birinci olan karikatüre 5.000 euro, ikinciye ise, 2.500 ödül verilecek. Wilders ödül miktarının, adının açıklanmasını istemeyen "cömert bir bağışcı" tarafından ödeneceğini söyledi.

Maalesef ki gündemimize böyle bir haber düştü. Kendini bilmez koltuk düşkünü insanların hadsiz davranışlarına her gün bir yenisi eklenmeye devam ediyor. Hollandalı Wilders insanların kendilerini ifadesinde kısıtlı hissettiklerini düşünmüş olmalı ki bu çirkin yarışmayı böyle saçma bir gerekçeyle düzenlemiş. İnsanların ifade özgürlüğünün olmadığı varsayılsa bile böyle bir yarışma ile üstesinden gelineceği düşünülemez. Zaten kendiside bunun farkında ve amacının özgürlük olmadığının bilincindeki yarışmayı parlemento binasında yani korunaklı bir yerde yapmayı planlıyor.

Çünkü bu ne ifade özgürlüğü nede bir karikatür yarışması.Bu resmen İslam dinine silahsız olarak gözüken fakat asıl silahı kalemin ucunda taşıyan hain bir saldırıdır. Zaten kendisinin de amacı tam da budur. İslam dinine inancının olmadığı kabul edilirken Wilders saygısının da olmadığını apaçık dünyanın gözlerinin önüne sermektedir. Saygısızlığını dünyanın gözlerinin önünde yapıyor ki dünya ya ön ayak olarak onlarında saygısının olmamasını bekliyor apaçık bu duruma dünyayı davet ediyor.

Fakat bilmiyor ki İslam dininin taşları ve halkı, kendisinin münasip organını koyduğu koltuk gibi çıkarları etrafında dört dönmez. İslam dini hoşgörü dinidir. İslam dini çıkarlar etrafında dönmeyi değil sen hoşgörü ile döndükçe hakkının layıkıyla önüne geleceğini öğreten ve yaşatan bir dindir. İslam dininde doğuşundan bu yana ifade özgürlüğü mevcuttur. Öyle bir dindir ki hiçbir zaman kendini zorla  kabul ettirmek yada  istemediğin dini görevlerle zorlamayı barındırmaz. Hz. Mevlana’nın da dediği gibi ‘Ne olursan ol yine gel’ dır. İslam dininin katı kuralları yoktur. Haram ve helali vardır bu gerek Kuran-ı Kerim gerek Peygamberlerimiz tarafından Ayet ve Sünnetlerle bildirilir. İslam dinine inanan insanların da kendi iradeleri ile karar vererek uygulamaları beklenir. Haram ya da helal fark etmez insanlara ne olduğu söylenir ve seçim özgürlüğü tanınır. Bu siyasi partilerin ya da ülke yöneticilerinin uyguladığı bir yöntem değildir. Bu İslam’ın en güzel hoşgörüsüdür. Hz. Muhammed’in adını kullanarak yapılan bu saldırı kesinlikle kabul edilmeyecektir. Peygamberimiz bizim kılavuzumuzdur ve öyle de olmaya devam edecektir. Bu durumu Wilders gibi din ve devlet işlerini ayıramayan ve bulunduğu ülkede halkının refahını düşünmek yerine İslam halkını aşağılamaya çalışan hadsizlerde değiştiremeyecek. Yaptırdığı saçma karikatürlerle ve adını vermek istemeyen (ortaya çıkmaktan korkan beyni ve kişiliği boş cebi dolu kişi) güya bağışçı olan kişiler sonucu bir birinci seçilse dahi sonuç boş. Çünkü biz dinimizi ve temsilcilerini bilen ve savunan kişiliklere sahibiz. Bizlerle girmek istedikleri savaş silahsız kışkırtma ile olsun istiyorlar belli ki işin sonunda biz yapmadık onlar başlattı diye ağabeylerine işaret parmaklarıyla gösterecekleri suçlular olsun istiyorlar. Ama bilmedikleri bir şey var. Biz din ve toprak için bir savaşa girersek bizi gösteren o işaret parmakları yerinden kopmadan savaşı bitirmeyiz. Bizler işin sonunda beyaz mendile burnunu silenlerden değil inançları ve toprağı uğruna gerekirse o beyaz mendili kendi kanına bulayanlardanız.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.