Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2430.5
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66596.92$

Yenilen pehlivan güreşe doymazmış!

14 Temmuz 2018, Cumartesi 09:05

Sevgili dostlar 15 Temmuz Hain darbe girişiminin, dünyaya büyük bir demokrasi dersi göstererek vatandaşın iradesiyle atlatışımızın ikinci yılından bir gün öncesinde sizlerleyiz. Büyük bir demokrasi şöleniydi.

Ama bugün ben CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin açıklamalarıyla ilgili bir iki şey söylemek istiyorum. 24 Haziran Seçimlerinden büyük bir galibiyetle çıktı Recep Tayyip Erdoğan… En yakın rakibiyle arasında yüzde 20 fark vardı. Seçim gecesi Millet ittifakının ortakları isimlerini aldığı milletin desteğini alamadı ve en güçlü rakip olarak görülen Muharrem İnce ile Recep Tayyip Erdoğan’ın arasında yüzde 20’nin üzerinde fark vardı. O gece İnce, ‘Adam kazanmış’ diyerek yenilgiyi kabul etmişti.

Katıldığı bir TV programında seçimlerle ilgili düşüncelerini, seçim sürecinde yaptığı hataları anlattı sayın İnce. Seçimlerden sonra 25 Haziran tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradığını söyleyen İnce, Erdoğan ile şimdilik bir yüz yüze görüşme planının olmadığını ancak tekrar cumhurbaşkanı adayı olunca kendisiyle yüz yüze görüşeceğini söyledi. Bu bir erdemdir tamam.

Yenilgiyi kabullenmek güzeldir ama ‘Yenilen pehlivan güreşe doymazmış’ derler ya, hah işte tamda öyle bir duru var. Yıllarca CHP’nin içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip oldun kazanamadın ve rakip olmaya devam ediyorsun. Cumhurbaşkanı adayı oldun açık ara kaybettin ve ‘Bu bir yenilgi değil, oyumu artırdım, yeniden aday olacağım’ diyorsun ve yine yenilgiyi kabulleneceğin ortada duruyor.

Ben anlamıyorum, bir halk çoğunlukta seni desteklememişse, bir sonraki seçimlerde ne olacakta seni destekleme kararı alacak. Sen ne yapacaksın da halk seni daha çok sevecek, sana daha çok güvenecek. Seçimden önce çektiğin restlerin hepsini teker teker yutuyorsun şimdi. Mesela hani 81 ili dolaşacaktın ne oldu? Daha ODTÜ'ye gidemedin.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten bize miras kalan Cumhuriyet Hak Partisini iyice kuşa çevirdiler. CHP’yi bitirmeye mi çalışıyorlar, yoksa koltuk kavgası, seçim değil de cebim telaşımı bu telaş anlayamadım ki. ‘Temcit pilavı’ diye bir tabir varmış yeni öğrendim. Pişer ve ısıtılıp, ısıtılıp sofraya getirilirmiş, aynen öyle işte, istenmiyorsun, seçilmiyorsun, sevilmiyorsun şimdiden ‘tekrar aday olacağım’ demek ne ola ki? ‘Genel Başkanla problemim yok’ diyorsun ama karşılıklı sürekli bir komplo peşindesiniz. Neyse gelecek günler fazla uzak değil, daha dün gibi diyeceğiz bir 5 yıl sonra bakıp göreceğiz ne olacak ne olmayacak.

Neyse muhalefetin dedikodusunu yeterince yaptık yarın kutlayacağımız destanımız, 15 Temmuz destanımız, halkımızın tüm dünyaya ders niteliğindeki destanı, umudumuzdan, Türk milletinin asla boyunduruk altına girmeyeceğinin en açık göstergesi olan destanımız, hem hüznümüz yüzlerce şehit, binlerce gazimizin olduğu hem de anlı şanlı mücadelemiz…

 Darbe girişimine izim vermeyen Türk milleti hep var olsun. 15 Temmuz Şehitleri unutulmasın.

15 Temmuz'da evinde rahat oturmaktansa ülkesi için ölmeyi tercih eden bir milletin ülkesi Türkiye’m hep var olsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.