Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63890.037$

YENİ ADAYLAR

26 Ekim 2018, Cuma 16:46

Belediye Başkanlıklarında her gün yeni isimlerin zikredildiği günlerden geçiyoruz. Büyükşehir başta olmak üzere merkez ilçe belediylerindeki isim yarışı nefes kesecek nitelikte.Yarışta ismi geçenler kadar, ismi geçenlerin yaslandıkları isimler ve merkezlerde önemli.Anlaşılan kimse yalnız değil. Doğru ya da yanlış herkesin bir adamı var. 

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için süpriz isimleri yazalım önce.Sonra da her birinin ayrı ayrı değerlendirmesini yapalım. Yeni isimler arasında Refik Tuzcuoğlu var. Sonra Mehmet Hançerli var.Adem  Esen, Ahmet Sorgun,Serdar Kalaycı ,Büyüşehir Belediyesi genel sekreteri Hasan Kılca ve mevcut başkan Uğur İbrahim Altay var. Haber kaynağımız bize, Hasan Kılca’nın ismini söyleyince, ona ‘hadi canım sende, o kadar da değil’ dedik. O da bize “Ben sana söylemiş olayım. İster inan, ister inanma” dedi. 

Gelelim, sürprizlerin sürprizine. Son bir kaç gündür Hasan Angı ve Mithat Büyükalim cephesinde bir hareketlilik söz konusu. Ortaklardan en müsait olanı Hasan bey. Dolayısıyle başkan ön plana çıkarak “Ben de adayım arkadaşlar” diyebilir.Hasan bey adaylık açıklamasına çok yakın bir noktada duruyor. Adayların isim isim değerlendirmesine gelince. Refik Tuzcuoğlu..Meram Belediye Başkanlığı yaptı. Çok başarılı bir başkanlık dönemi geçirdi.Belediyeyi mal mülk olarak kalkındırdı ve zenginleştirdi. Son derece çalışkan bir isim.Konya’dan  sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde BEF’in başında  bulundu ve Mehmet Özhaseki’ye en yakın isimlerden birisiydi. Tuzcuoğlu, Özhaseki’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde müşteşar yardımcısı olarak görev yaptı aynı dönemde İlbank’ın yönetiminde bulundu.Dostlarına sadık ve vefalı. Kendisini son derece iyi yetiştirdi. Her türlü bilgi ve donanıma sahip bir isim. Konya ve Konya’nın sorunlarıyla yakından ilgilendi. Konya belediyelerinin kazanımlarında etkisi oldu. Özellikle belediyelerın Ankara ile olan temaslarında devredeki isim oldu.Dolayısıyle  halkın istediği ve halkta karşılığı olan ender isimlerden birisi. Aday yapılırsa belediyeyi her alanda yükseltir ve yukarılara taşır. Mehmet Hançerli.. Tam on numara belediye başkanı. Konya’nın en külfetli, en sorunlu bölgesinde yıllardır belediye başkanlığı yapıyor. Ona Karatay’ı dönüştüren ve değiştiren adam,denebilir rahatlıkla. Kendisi Belediyeciliği çok iyi biliyor ve çok da iyi yapıyor. Karatay Bölgesi’nde yaşayan yüz kişiye sorsanız ya da her yüz kişiden doksanı Hançerli’nin lehinde konuşur ve onu başkan olarak görmek ister. Hançerli başkan bilgisiyle, tecrübesiyle ve yaptıklarıyla Büyükşehir’e yakışır. Onun referansları, Karatay’da yaptıklarıdır.Şayet  Büyükşehir olmazsa Karatay için başka isimler üzerinde düşünmek Karatay Bölgesine yapılacak  telafisi imkansız kötülük olur.Yineleyim..Hançerli’nin halkta bir karşılığı var. O karşılıktan istifade etmek lazım.

Adem Esen.. Selçuklu Belediye Başkanlığı’ndan tanıyoruz kendisini. Tam bir halk adamı.Sevilen bir başkandı. Menfaat gruplarına belediyenin kapılarını sonura kadar kapatan başkan oldu. Doğru düşündü ve doğru bildiklerini yaptı. İsmi adaylar arasında geçiyor.

Ahmet Sorgun.. Her göreve uygun ve her görevi rahatlıkla yapabilecek joker bir isim. Uzun yıllar belediyede bürokrat olarak görev yaptı. KOSKİ’nin başında bulundu. Sağlam bir adam.Ancak kendisinin milletvekili olarak görev yapması akla en yakın ihtimal, Serdar Kalaycı.. Kalaycı’yı, Meram Başkanlığı döneminde gazete halinde kendisini bir kaç kere ziyaret etmenin ötesinde tanımışlığımız yok. Tartışmalı bir başkanlık dönemi yaşımıştı o kadarını biliyoruz. Hasan Kılca.. İsmini zikredenler Kılca’ya iyilik mi yoksa kötülük mü yapıyor bilmiyoruz.Genel sekreterliğe henüz tam intibak edememişken, adaylık için ismi neden ortaya atıldı doğrusu garip geldi bize.Dolayısıyle adaylığı zor bir ihtimal.

Gelelim mevcut başkan Uğur İbrahim Altay’a. Selçuklu Belediye başkanlığı döneminde Kelebekler Vadi’sini yaptı. Kongre Merkezi yaptı. Kurumsal ve kişisel reklama çok önem verdi.Büyükşehir’e gelince çocuklara bisiklet dağıttı. Reklam çalışmalarını burda da ön plana çıkardı.Aday yapılması halinde reklamdan belediyeciliğinden,hizmet belediyeciliğine döner mi, bilemiyoruz. Büyükşehir  ve merkez ilçe belediyeleri için her gün yeni isimler zikredildiği günleri yaşıyoruz. Kesin aday açıklanana kadar, daha yeni isimler çıkacak anlaşılan.Bu arada halk lkimi ister ona bakmak lazım.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.