Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64081.954$

Yazlarında Vişne meyvesini tercih edin ve rahatlayın

24 Haziran 2020, Çarşamba 08:57

Sevgili okurlarım bu haftam ki köşe yazımda şu günlerde pazarlarda ve Menavlardaki yerini alan Vişne meyvesinin faydalarını sizler için araştırdım.

Kiraz vişne ile benzer özellikler taşır. Hemen hemen her iklim koşulunda yetişmekte olan vişne ülkemizin de her bölgesinde yetiştirilmektedir. Daha az kalori miktarına sahip olması ve daha az şeker barındırması yönüyle kirazdan bir adım öndedir. Yüksek miktarda antisiyonin içeren vişne çok geniş bir kullanım alanına sahiptir; reçel, komposto, marmelat yapımından vişne suyuna kadar çeşitlilik göstermektedir. Ayrıca vişne ağacının yapraklarından, vişne sapından ve vişne çekirdeklerinden de faydalanılmaktadır. Şimdi sizlere Vişne meyvesinin faydalarını sı5ralamak istiyorum.

  • C vitamini yönünden zengin olan vişne meyvesi, içerdiği potasyum ve lif sayesinde yaşlanmanın önüne geçer ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Diyet menülerinin vazgeçilmez meyvelerinden bir tanesi olan vişne kalori açısından da oldukça düşük değerlere sahiptir.

Uykuyu düzenlemeye yardımcı olan melatonin maddesi içerir.

Atletik performanslarda, vişne konsantresi içmenin, sporcularda çeviklik ve dinçlik hissinin hissedilir derecede arttığı ortaya konmuştur.

Herhangi bir ağır spor, egzersiz, koşu veya antremandan hemen önce 7 gün boyunca vişne suyu içmenin bu egzersizlerden sonraki kas ağrılarının hissedilir derecede azaltmasına yardımcı olur.

Vişne yenildiğinde ağrı ve kas sızlanmalarının azıldığı görünmektedir.

Yüksek tansiyona neden olan kan basıncını azaltmaya yardımcı olarak varsa baş ağrılarının da gitmesine neden olur.

Uykusuzluk problemleri için, melatonin hormonuna bakılır. Bu hormon düzgün çalışmadığında kişilerde uykusuzluk meydana gelir. Bir hafta boyunca vişne konsantresinin kullanılması bu uykusuzluğa neden olan melatonin eksikliğinin giderilmesini sağlayacaktır. İçerdiği melatonin bileşeni nedeniyle bu eksikliği tamamlamaktadır.

Gut hastalığının tedavi veya yavaşlamasında

Sindirim sisteminin iyileştirilmesine neden olmada

Fazla idrara çıkarak zararlı toksinlerden kurtulmada etkin ve faydalıdır.

Vişne suyunun yüksek antioksidan seviyeleri, beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye ve hafif-orta dereceli demans semptomlarını azaltmaya yardımcı olabilir. Bu da Parkinson veya Alzheimer gibi hastalıkların iyileşmesinde etken olduğu anlamına gelmektedir.

Özellikle göbek yağlarını yakmakta etkili olduğundan kilo vermenize yardımcı olabilir.

Tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.

Her zaman ki sloğanımıyla köşe yazımı tamamlıyorum. Sağlıklı Sebze ve Meyveleri tercih edin. Sağlıklı kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.