Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.76$

Yaz Kur’an Kursu Fırsatı

28 Haziran 2018, Perşembe 08:06

Allah’a hamd, Hz. Muhammed’e (s.a.v.) salât ederim.

Zaman hızla akıp ilerlemektedir. Gelecek derken bir bakmışız o da göz açıp kapayıncaya kadar farkına bile varmadan gelivermiş… Bu günün çocukları diyoruz ihmal ettiğimiz her şey bizi buluyor.

Duamız; Allah, gözünüzün nuru, kalbinizin süruru olan çocuklarınızı ebediyen size bağışlasın. Allah hayatları boyunca onlardan dolayı hiçbir kötülükle sizleri karşılaştırmasın. Ancak şunu bilmenizi isterim ki;  çocuklarınıza vereceğiniz, bırakacağınız en büyük miras, Peygamberimizin ifadesiyle, çocuklarınıza bırakacağınız en büyük miras, onun minik yüreğine yerleştireceğiniz Allah sevgisidir. Çocuklarınıza verebileceğiniz en büyük hediye, Allah’ın her birisine özel olarak gönderdiği mektup niteliğindeki Kur'an-ı Kerim’i, Kitab-ı Hakim’i öğrenmesini sağlamaktır. Ona vereceğiniz en büyük hediye Peygamberlerini tanımalarıdır. Ona vereceğiniz en büyük hediye güzel ahlaktır, güzel bir hayattır.

Camilerde ve K. Kurslarında açılan yaz kursları da çocuklarımızın istikbali ile doğrudan ilgilidir.

Yaz Kur'an Kursları¸ camilerde ve Kur'an Kurslarında¸ iki ay (üçer haftalık periyotlar halinde toplam sekiz hafta) günlük üç saat¸ haftalık 15 saat¸ toplam 120 saatlik bir kredi olarak planlanmıştır. Düzenli takip edilmesi halinde bu süre hiç de az değildir.

Çocuklarımızın istikbali söz konusu olduğunda masraftan çekinmiyoruz. Dershaneye gönderiyoruz ve hazırlık kitapları alıyoruz. Tabiî ki bunlar imkânlar ölçüsünde olması gereken şeylerdir.  Camilerde açılan yaz kursları da çocuklarımızın istikbali ile doğrudan ilgilidir.

Bir defasında bir öğretmen¸ laboratuvara elinde bir şişe dolusu süt ile giriyor. Sütü lavabonun kenarına koyuyor. Öğrenciler¸ acaba bu sütün dersimizle ne ilgisi var diye düşünürken öğretmen elinin tersi ile şişeye dokunuyor. Şişe kırılıyor ve süt lavaboya dökülüyor. Öğrenciler¸ tüh! Eyvah! derken¸ öğretmen yüksek sesle¸ “Dökülen sütün ardından ağlamayın.” diyor ve ekliyor; “Dökülen süt¸ hayatta yapılan kazalar¸ hatalar ve ihmallerdir. Bazı hataların telafisi mümkündür ancak çocuk eğitiminde yapılacak hata ve ihmallerin telafisi olmadığı gibi faturası da ağır olabilir.”

 Allah’u Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: “Onlar¸ ‘Rabb'imiz! Bize eşlerimizden ve soyumuzdan göz aydınlığı olacak (çocuklar) armağan et ve bizi takva sahiplerine önder kıl.” diyenlerdir. İşte onlar¸ sabretmelerine karşılık¸ (Cennet'in en gözde yerinde) odalarla ödüllendirilirler ve orada esenlik dileği ve selam vardır.”(1) 

 Her öğrenci velisi konuya verdiği önemi de göstermek için çocuğunun ya da torununun elinden tutarak¸ bir dilekçe ile en yakın camiye k. kursuna müracaat etsin.  Ayrıca¸ çocuk ya da torununuzu sadece camiye göndermekle kalmayın¸ hocası ile görüşerek¸ eğitim ve öğretim sürecini takip edin¸ teşvik edin¸ ödüllendirin.

“Yaz Kur’an kursları, milletimizi tarih sahnesinde sürekli kılacak kimliği ve geleceğimizi inşa eden kurslarımızdır…”

Peygamberimiz (s.a.v.) şöyle buyuruyor:

“Hiçbir baba çocuğuna güzel terbiyeden daha üstün bir bağışta bulunmuş olamaz.”(2)

Rasulullah (s.a.v.) buyurdular ki:

“İnsan öldüğü zaman üç şey dışında ameli (sevapların yazılması) kesilir: Sadaka-i Cariye, kendisiyle faydalanılan ilim ve kendisine dua eden salih evlat.”(3)

Biten ders yılının ardından, çocukların sabırsızlıkla ve özlemle beklediği yaz tatili başlıyor. Tatil dönemleri çocuklara dinlenmek ve yeni deneyimler kazanmak için harika fırsatlar sunar.

Çocukların yaz tatilini hem keyifli, hem de verimli geçirebilmeleri için dikkate alınması gereken bazı önemli unsurları sizlerle paylaşmak istedik.

Yaz kurslarındaki derslerin önemini anlamak için, bu kursların hiç olmadığını, eğitim görmek için hiçbir öğrencinin buralara gelmediğini düşünmek yeterlidir.

Plansız tatil olmaz! Tatil dinlenme ve çalışmayı birlikte yürütebilmek ancak planlı olmakla ve bu plana uymakla mümkündür.

Dipnotlar:

1-25/Furkan¸ 74-75.

2-Tirmizi.

3-Müslim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.