Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64505.430$

Yapıştır

12 Şubat 2022, Cumartesi 08:31

Adamın biri sinemaya gider. Tam sinemada film başlarken önüne saçını kazıtmış biri oturur ve sinemanın ışıkları bu saçını kazıtmış adamın kafasına vurur…

Arkasındaki adam bir turlu filmi izleyemez. Adam içinden “şunun ensesine bir tane yapıştırayım” der sonra “oğlum adam iri yarı… Ellese bile beni parçalar” deyip vazgeçerken yanına temel oturur..

Adam Temel’e dönüp “su kafasını kazıtmış adamın ensesine bir tane vur sana 5 bin TL vereceğim” der.

Temel de dayanamaz adamın ensesine bir tane yapıştırır ve devam eder “ulan hasan sen burada miydin” der. Adam dönüp; “ne Hasan’ı kardeşim” der.

Temel de “pardon kardeşim karıştırdım” der ve adam önüne dönünce 5 bin TL yi alır.

Adam dayanamaz ve Temel’e dönüp “kardeş bir tane daha yapıştır sana 10 bin TL vereceğim” der.

Temel bir tane daha adamın ensesine vurur ve ilave eder “hasan sensin be yeme beni”

Adam dönüp “hasan değilim kardeşim be” deyip on koltuklardan birine oturur.

Temel’in yanındaki adam artık filmi bırakıp bu kafasını kazıtan adamı aramaya başlar ve bulur hemen Temel’e donup “bak kardeşim işte oraya oturmuş. Git ensesine bir tane daha vur sana cebimdeki tüm parayı vereceğim” der.

Temel hemen kafasını kazıtmış adamın arkasına geçip ensesine bir tane yapıştırıp

“Ulan hasan burada mıydın, ben de yarım saattir arkadaki adamı sen sanıp ensesine vuruyorum”

Temel fıkraları her zaman komik gelmiştir bizlere ve hep dilden dile dolaşırlar. Fakat komikliğinin yanı sıra hep bir ders verme hep bir kıvrak zeka örneği de olmuştur. Yukarıdaki hikaye de de olduğu gibi. Bir tokat vurmaya çekinen bir adam ve o damın cebindeki tüm parayı alabilen ve arka arkaya adama tokatları yapıştıran temel. Adam bir tokat atsa muhtemelen sinema salonu bir birine karışacak üstelik adamda dayağı yiyip oturacaktı. Ama temel üç tokat atmasına rağmen ne kavga çıkıyor nede dayak yiyor. Üstüne üstlük karşılığında para da kazanıyor. İşin özü icraata geçmek değil akılı icraata geçirebilmekte. Sadece tokat atmak değil mesele. Olayı geniş çaplı düşünüp bu zekayı hayatımıza taşısak elde edemeyeceğimiz bir şey olmaz herhalde. Hepimize çenesi değil beyni çalışan daha doğrusu keskin ve kıvrak çalışan yıllar dileğiyle…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.