Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63832.866$

Virüsü yenebiliriz

03 Ekim 2020, Cumartesi 09:30

Konya virüsün en çok görüldüğü iller arasında olan Konya, son birkaç haftadır vaka sayılarının düştüğü iller arasında yer alıyor.

Bu vaka sayısındaki düşüş, toplumu rehavete düşürmesin. Nasıl olsa düşüyor diyerek tedbiri elden bırakmamak gerekir. Bir bırakır ve yeniden artışa geçerse bu kez hakkından gelemeyiz gibi görünüyor.

Bildiğimiz, tanıdığımız birçok insanı kaybettik.Tanımadıklarımızla birlikte yaşanan ölüm olaylarının hepimizi derinden üzdüğünü biliyorum.

Peki neden tedbir almalıyızı halen kavrayamamış insanların olduğunu görmek ayrıca üzüyor insanı. Halen maske takmamak için elinden geleni yapan, denetim yapan ekiplere karşı çıkan vurdum duymaz kesim elinden geleni yapıyor.

Özellikle benim yaşlarımdaki gençlerin bu tutarsız davranışları, kendilerine olmayan saygının bir başkalarına da olmadığını açıkça ortaya koyuyor.

Biz yaşlılarımızı korumakla mükellefiz. Konya sağlık sisteminde bir aksaklık olmadan bu sürecin üstesinden gelinmiş olması gurur duyacağımız bir tablo olarak karşımıza çıkıyor. Sağlıkçıların bu özverili çalışmalarını desteklememiz gerekirken aksi halde hareket etmemiz de nasıl bir toplum olduğumuz sorularını akıllara getiriyor.

Evet… Acıyı çeken bilir. Fakat hastane de çalışan sağlık personeline hastamıza bakmıyor diye saldırmak vicdansızlıktır.

Hangi doktor, hangi sağlıkçı gelen hastaya bakmak istemez. Bakmadığını düşünüyoruz çünkü acımız büyük. Biran önce iyi olsun evimize dönelim düşüncesindeyiz.

Başımız bile ağrısa ilaç aldıktan sonra birkaç saat geçmesini beklerken, hastane kapısına kadar götüren bir hastalığın hemen iyileşmesini beklemek ne kadar doğru.

Virüs başka şehirlerde yayılmaya devam ediyor. Ülkemizde de yayılma hızı yavaşlasa da dünya bu hastalık ile mücadelesini sürdürüyor.

Bu hastalığın önüne geçmek yine bizlere düşüyor. Yakalanmamak gerekiyor. Bunun için de tedbirlere uymamız gerekir. Maske, mesafe, hijyen.

Sağlıkla kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.