Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2508.1
  • BIST
    9673.89
  • BTC
    64630.54$

VATAN SAVUNMASI

21 Temmuz 2016, Perşembe 08:43

 

Güzel yurdumuzda 15 Temmuz günü yaşadığımız darbe girişiminde kaybettiğimiz ve iç ve dış düşmanlarımıza, hainlere ve zalimlere karşı vatan savunmasında kahramanca direnen ve Allah'ın yardımıyla bu büyük sıkıntıyı ortadan kaldırmamıza vesile olan 145'i sivil 60'ı polis 3'ü asker 208 aziz şehidimize Yüce Rabbimden rahmet, 1491 yaralı kardeşimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Acımız çok büyük.

 

Allah bu saldırı ve katliamları yapan, bunlara emir ve destek veren zalimleri ve hainleri kahreylesin. Allah'ın, meleklerin ve tüm insanların laneti onların üzerine olsun. Allah vatanımızı ve milletimizi her türlü felaketten, zalimlerin, hainlerin, teröristlerin, kafir ve münafıkların şerrinden, içeriden ve dışarıdan gelebilecek her çeşit saldırıdan, terör eyleminden, işgalden, darbeden ve ihanetten korusun. Yüce Rabbimiz devletimize ve milletimize zeval vermesin.

 

Sayın Cumhurbaşkanımıza, meclis başkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize, Genelkurmay Başkanımıza, Emniyet Genel Müdürümüze, Diyanet İşleri Başkanımıza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, şehitlerimizin yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi öncelikle arz etmek istiyorum.

 

Bu acı olay, bize vatan savunmasının, içeriden ve dışarıdan yapılabilecek düşmanca saldırı, zulüm, katliam ve işgal karşısında uyanık ve hazırlıklı olmanın en hayati öneme sahip olduğunu gösterdi.

 

Kur'an-ı Kerim'de Allah Teala vatan savunması konusunda şöyle buyuruyor:

 

"Ey iman edenler! Sabredin. Sabır yarışında düşmanlarınızı geçin. (Cihat için) hazırlıklı ve uyanık olun ve Allah'a karşı gelmekten sakının ki kurtuluşa eresiniz." (Al-i İmran, 3/200)

 

Bu ayet-i kerimedeki "rabitu" emri meal ve tefsirlerimizde "cihad için düşmana karşı hazır ve rabıtalı bulunun, nöbet bekleyin, yurdunuzu çiğnetmeyin, uyanık bulunun, kafirlere karşı dirençli ve temkinli olun" gibi anlamlarla açıklanmıştır.

 

Yine konuyla ilgili olarak Yüce Allah düşmana karşı caydırıcı güç bulundurmamızı ve çok kuvvetli olmamızı şöyle emretmiştir:

 

"Onlara (düşmanlarınıza) karşı gücünüz yettiği kadar kuvvet ve savaş atları hazırlayın. Onlarla Allah'ın düşmanını, sizin düşmanınızı ve bunlardan başka sizin bilmediğiniz fakat Allah'ın bildiği diğer düşmanları korkutursunuz. Allah yolunda her ne harcarsanız karşılığı size tam olarak ödenir. Size zulmedilmez." (Enfal, 8/60)

 

Bu ayet-i kerime de açıkça gösteriyor ki bildiğimiz ve bilmediğimiz tüm düşmanlarımıza karşı çok kuvvetli olduğumuzda, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimizde bütün düşmanlarımızı korkutmuş ve bize karşı saldırılardan caydırmış oluruz.

 

Sevgili Peygamberimiz (sav) de Allah'ın her emrini en güzel şekilde yerine getirdikleri gibi bu emrini de en mükemmel şekilde yerine getirmişlerdi. Minberde Enfal suresinin 60. ayetini okuduktan sonra üç kez "Dikkat edin! Kuvvet remy (her türlü atış ve üstünlük gücüne sahip olmaktır)" (Ebu Davud, Cihad 23 Sahih hadis) buyurmuşlar ve Müslümanların düşmanlarına karşı çok uyanık ve hazırlıklı olmalarının önemi üzerinde ısrarla durmuşlardı.

 

Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu acıları bize tekrar göstermesin. Dünyada ve ahirette bize iyilik versin. Bizi cennetiyle ve cemaliyle müşerref eylesin. Cehennem azabından korusun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.