Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.5
  • BIST
    9104.65
  • BTC
    70524.45$

ÜLKÜCÜLERİN PARTİ SEVDASI

21 Mart 2022, Pazartesi 00:02

Mensubu oldukları Büyük Birlik Partisinin siyaset yapma tarzını beğenmeyenler, yeni parti kuruyor.

Kurulmakta olan yeni partinin adı, Milli Yol Partisi.

Milli Yol Partisinin kurucuları bir dönemin MHP’leriyle, son dönemin Büyük Birlikçileri. Yeni partinin kurucuları arasında Mamak zindanlarda zulüm gören Remzi Çayır gibi efsane ülkücüler var. Yeni parti hareketinin liderliğini de Remzi Çayır yapıyor zaten.

Çayır ve arkadaşlarının Büyük Birlik Partisi’nden ayrılarak yeni parti kurma gerekçeleri arasında, partilerinin kuruluş felsefesinden uzaklaşması ve mesela Ak Partiye dün şiddetle karşıyken son yıllarda Ak Partinin aparatı olması gibi gerekçeler söz konusu.

Yeni parti kurma gerekçeleri sırf buysa, bu durum yeni değil. Büyük Birliğin kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2009 yılında vefatından sonra ilkin filiz vermeye başlamıştı, iktidar partisiyle cilveleşmeler. Son yıllarda Mustafa Destici  bu olguya aleniyet ve meşruiyet kazandıran genel başkan oldu. Partisini Cumhur İttifakı içine sokarak  Ak Partiye yedekledi ve milletvekili seçildi.

Geçmişi olan bir olayı yıllar sonra kabullenmemek tuhaflık olmalı.  Dolayısıyla Milli Yol Partisinin kuruluş gerekçeleri arasında daha başka gerekçeler olmalı. Bilinen gerekçeler üzerinden ileriye gitmeleri mümkün görünmüyor.   

Neticede: yeni bir parti kuruluyor bir dönemin MHP’lileriyle, son dönemin bir takım Büyük Birlikçilerinin liderliğinde. Onların her biri gençliklerinde efsane ülkücülerdi. Bugünde ülkücüler. Büyük bir çatı altında toplanıp bir araya gelememiş olsalar bile.

Nasıl gelecekler?

Her yerdeler.

En az da kendi yerlerindeler.

Bir araya gelebilseler, en büyük siyasi güç olacaklar.

Davaları da bu sayede  diri olacak ve yaşayacaktı.

ÜLKÜCÜLERİN PARTİ SEVDASI

Hareketin parti tarihine kısa başlıklar halinde bakalım.

Ülkücülerin çatı partisi Milliyetçi Hareket Partisi ilk olarak, 1991 genel seçimlerinden hemen sonra yarıldı.

Türkeş’e başkaldırıp MHP’den ayrılanlar, 1992 yılında Büyük Birlik Partisini kurdu. Türkeş başkaldıranları durduramadı, belki de durdurmak istemedi. O aralar Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları da, durmak istememiş olabiliriler. Ya değilse bir orta yol bulunabilirdi.

Ülkücülerin parti kurma tarihine bakmayı sürdürelim.

Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş, babasının partisinden dışlandı. Aydınlık Türkiye Partisini kurdu. Kısaltılmış adı ATP olan partinin açılımı, Aydınlık Türkiye Partisiydi.

Tuğrul Türkeş’in babasının adı ile sigorta ettiği parti  ülkücülerden destek görmediği gibi hiçbir kesimden de destek görmedi. Kendisi  Ak Parti’ye kapak attı. Ak Partiden milletvekili seçildi ve bakan oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden bir şekilde ayrılanlar/ihraç edilenler İyi Partiyi kurdu.  İyi Parti Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri gibi  parti ve ülke siyasetinin önemli isimleri tarafından kuruldu.  Parti kurulduktan sonra kimi kurucular arasında  fikir ayrılıkları meydana geldi.

İyi Partinin kurucu ağır toplarından Ümit Özdağ daha çok diline hakim olamadığı  ve parti disiplinine uymayan davranışlarından dolayı partiden kovuldu.

İyi Partiden kovulan Ümit Özdağ birkaç arkadaşıyla birlikte tabela partisi olacağı şimdiden belli olan Zafer Partisini kurdu.

Son olarakta Büyük Birlik Partisi içinde başını Remzi Çayır’ın çektiği bir grup yeni bir parti kurmanın hazırlığını yapıyor.

Kurulacak partinin adı, Milli Yol Partisi.

Ülkücülerin parti kurma sevdası bir başka.

Günün sonunda;

Paramparçalar.

Her yerdeler.

Bir kısmı da kendi yerlerindeler.

E, tabi olmuyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.