Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2414.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66600.25$

UĞUR  İBRAHİM  ALTAY VE DİĞERLERİ

05 Eylül 2018, Çarşamba 08:34

Ak Parti’de Belediye Başkan adaylarını belirleme çalışmaları erken başladı. Muhtemelen yılbaşı gibi başkan adayları netlik kazanacak. Gerek  parti genel merkezinin ve gerekse il teşkilatlarının çalışması bu istikamette. Yerel seçim ve adayların belirlenmesi gündeme geldiğine göre, mevcut başkanların durumuna bakılabilir. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, oturduğu koltuğun en avantajlı adayı.    Göreve geldiği günden beri olumlu izlenimler bıraktı ve bırakmaya devam ediyor.

Ne yaptı başkan?

Halkla ilişkiler bakımından selefinin yapmadıklarını yaptı.

Halkla bire bir temasa önem verdi.

Başkanlığın kapılarını halka açtı.

Göreve geldikten sonra  kendisine tebrik ziyaretinde bulunmak isteyen binlerce kişinin  bu en masum ve insani görevine olumlu cevap vermek suretiyle, gönülleri kazandı. Sık aralıklarla vatandaşın ayağına gitti.

İyi  gününde, kötü gününde vatandaşla beraber oldu.Cami cemaatı ile bir araya geldi. Bizim gazetede arkadaşların söylediğine göre bazen toplu taşıma araçları ile seyahat ederek,vatandaşlarla hasbihal etti. Onların derdini dinledi, dertleşti. Bazen de elinde küçük bir hediye ile bilmediği bir esnafın dükkanına girerek, simit yedi çay içti. Buna benzer faaliyetleri  İstanbul Şişli’de Belediye Başkanlığı zamanında Mustafa Sarıgül yapmıştı. Her  türlü cemiyet ve cemaat olayının içerisindeydi Sarıgül. Ankara’da da Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ilk döneminde Melih Gökçek halkın yanında ve içindeydi.Böyle siyasetçilere ve başkanlara nadir rastlanıyor ülkemizde. O nedenle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ortaya koyduğu tarz dikkat çekici ve önemli.

Uğur İbrahim Altay’ın takdir gören bir yanı da, Belediye bürokratları ile ilgili tutum ve davranışlarıdır. Başkan bu konuda sabır ve teenni ile hareket etti. Önemli sayılabilecek hiç bir tasarrufta bulunmadı.Bizdeki bilgilere göre daha önce başkanı olduğu Selçuklu’dan getirdiği üç personlin dışında kimseyi getirmedi. Gene Belediye’de önemli makamlar olan Genel Sekreterlik,Genel Sekreter Yardımcılığı, Daire Başkanlıkları ve Şube Müdürlüklerine dokunmadı. Görevden alma ve yeni atama gibi tasarruflarda bulunmadı. Yani kıyım yapmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna en yakın duran isim an itibariyle Uğur İbrahim Altay olarak görünüyor. Kesin adayın belirleneceği tarihe şunun şurasında bir kaç ay kaldı. Lakin ibre başkandan yana görünüyor

Büyükşehir’de durum böyle. Bir de merkez ilçelere bakalım isterseniz Karatay’da Mehmet Hançerli çok başarılı bir başkan. Devam eder mi? Üç dönem kuralı var.Büyükşehir’e aday olur mu? Gönlünden geçiriyor olmalı. Ancak bunun için çok farklı  iletişim kanallarını devreye koyabilmesi lazım.  Selçuklu, mevcutla devam etmez. Oraya yeni bir isim yazarlar.Buna kesin gözüyle bakabilirsiniz. Altay başkanın, gölgesi  gibi bir başkana  Selçuklu sıcak bakmaz. Meram Belediyesi’ne gelince. Ak Partinin zayıf noktası Meram. Burda  istikrarı bir türlü elde edemediler. Gelen gideni arattı her zaman. Ayrıca Fatma hanım hem kendisiyle, hem de başkanı bulunduğu belediye ile kavgalı.O kavgalar kamuoyuna da yansıyor. Başkan bir türlü otorite sağlayamadı. Personelin başkanıyla uğraştığı bir belediyenin başarılı işler yapması mümkün değil. Neler oldu, neler oluyor da başkan otorite kuramıyor? Bir kaç ucuz propaganda malzemesiyle  koskoca bir kurumun, kayıtlara başarılı olarak geçmesi imkansız. Meram farklı. İkinci şans için Fatma hanımın acele etmesi ve değişmesi lazım.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.