Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2414.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66600.25$

UĞUR BAŞKANIN FERASETİ

28 Eylül 2021, Salı 08:02

Bugün üç güzel insandan söz ederek sizlerle bazı düşüncülerimi paylaşmak istiyorum.

KONYASPOR BAŞKANI FATİH BEY

ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR

Pazar günü akşam idi. Saat 21 suları idi. Konyaspor vesilesi ile 40 yıl önce tanıdığım gönlü zengin dost büyüğüm sanayici iş adamı Ali Yeğin abi önce birkaç fotoğraf karesi attı.

Sonra da telefon etti. Özetle şöyle diyordu;

“Abi bu Fatih Bey nasıl bir insan? Vallahi ben ilk kez görüyorum. Yolda görsem tanımam. Altınkoza’da oturuyorum biliyorsun. Bahçede bir hareketlilik oldu. Birisi sitenin tüm çocuklarına kendi eli ile Konyaspor forması giydiriyordu. Yaklaşık 200 çocuğa forma giydirdi. Sonra bizim Hasan ile birlikte oturduk kendisi ile çay içtik.

Biliyorsun Konyaspor benim için çok farklı bir dünya idi. Ama sana bir şey söyleyeyim. Ben böyle başkan görmedim.” Diyordu.

Vallahi Fatih Başkanın bu Konyaspor sevdası ve sorumluluğunun yanı sıra üstlenmiş olduğu misyon ile beni gibi kaşar birini bile şaşırttığını daha öncede yazmıştım.

Şimdi anlıyorum mi Fatih Başkan herkesi şaşırtmaya devam edecek.

RECEP KONUK’UN ARDINDAN…

Çumra Belediye Başkanlığında Çumra’ya kattığı ilkler, Tarım Bayramları ve “yılmaz su savunuculuğu” nu da katarsak 27 senedir Konya ve ülke gündemin olan bir isimdir RECEP KONUK.

Türkmen Köyünden çıkan hayalleri olan bir yokluğu yoksulluğu görmüş ama yokluk bu demeyip değiştirmeyi kafasına koymuş bir vatan sever, bir Türk milliyetçisi. 

Öyle ki 12 Eylül’de bu uğurda üniversite yıllarında sağ sol çatışmalarında yediği kurşunlarla böbreğinin birini bile kaybetmiş bir yiğit.

Vatan için vermeye o zamandan itibaren başlamış bu uğurda açıklamalarından da görüldüğü üzere evlatlarını bile bırakmış ihmal etmiş…

Herkesin bildiği yaptıkları ettikleri belli 1 fabrikayı 45 yapmış 1200’lerde olan çalışan sayısını 14 bine çıkarmış, çiftçiden 1 tek pancar alan şirketi 36 kalem ürün alan hale getirmiş, 21 milyon ağaç dikmiş, Tekrar söylüyorum tam tamına 21 milyon ağaç dikmiş.

Gıdada Türkiye’de kafaya oynayan ve sadece marka değeri 1 milyar dolar olan “TORKU” markasını çıkarmış bölgemizde tarımsal ve hayvansal üretimi dörde beşe katlayan yatırımlara imza atmış. Sosyal hadiselere en hızlı tepki veren yardıma koşan bir şirket olmuş üniversitesi olmuş, milli maya üretir hale gelmiş üretici kalkınmış bunları ben de sizler gibi biliyordum ta ki geçtiğimiz pazartesiye kadar inanamadım nutkum tutuldu.

Peki neye inanamadım? Hala da kafamı karıştırıyor.

Başkanın aday olmayacağı kesinleşti 3 kere açıkladı artık keşke devam etse alternatifi olmadığı gibi konulara girmeyeceğim kararında çok kati duruyor ama gerek sosyal medya gerekse de yurdun dört bir tarafından gelen kooperatif başkanları, ziraat odaları, STK başkanları ve binlerce çiftçi bana şunu gösterdi. Recep Bey bir şey inşa etmiş o da “kurumsa aidiyet” üretici malına kendi tarlasına sahip çıkar gibi çıkıyor hesap soruyor hitap ediyor kovalıyor. Resmen üreticiyi eğitmiş malına ondan başka asker olan sahip çıkan olmayacağını öğretmiş bu gerçekten çok önemli ve Recep Konuk’tan sonra gelen başkanlar için de güzel bir uyarı sistemi neden mi? Çünkü malının başına bir iş gelir diye korkan bu işe sadece Recep Başkanı layık gördüğü için fabrika basan çiftçi iki gün sonra seçilen kişi yanlış iş yaparsa yine fabrikayı basar ve üreticinin başına deyim yerindeyse fabrikayı geçirir. Zaten 1’i 45 yapan efsane bir liderden görevi almanın sürekli karşılaştırmanın yükü altında olan yeni ekip bir de bu oluşturulan bilinçli çiftçinin tokadının korkusu altında olacak yada tedirginliğinin altında işte bu neden önemli şu yüzden önemli Recep Konuk’un inşa ettiği seçmen bilincini ülke çapında inşa edip bu bilinç ve sahiplenmeyle haklarımızı aramalı ve seçtiklerimizden takip etmeliyiz unutmayalım ülke bizim fabrika bizim ve bizden daha iyi destekçi de, teftiş de , asker de, denetleyici de olmaz. Bir son sözde çiftçilere başkan adayı olan yada olmayı düşünenlere ve haddim olamayarak çiftçilere malumunuz artık sadece 1999’un Şeker Fabrikası yok 45 devasa tesis var, TORKU gibi bir marka var etinden sütüne çikolatasından unlu mamullerine patatesinden sulama sistemlerine kadar saymakla bitmez ürün yelpazesi var buralar bilgili, vizyoner, her konudan anlayan ive özellikle de temsil kabiliyeti ve duruşu olan insanlarla yönetilir, kahve ağzıyla yada arkadaş ortamında kullanılan beylik laflarla olmaz TÜSİAD kalitesinde bir başkan bulmalılar tecrübesiyle ortamlarda taklit edilen değil dinlenilen konuştuğu zaman saygı duyulan biri olmalı derim.

UĞUR BAŞKANIN UFKU

Dün sabah şehrimizde ilk defa gerçekleştirilecek olan GastroFest için Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ile birlikte idik. Başkanın GastroFest ile ilgili açıklamalarını önce sosyal medya paylaşımlarında sonra TV ekranlarında daha sonrada gazetelerde her türlü detayı ile okuyup izliyorsunuz. Biz işin GastroFest bölümüne girmeyeceğiz.

Neden?

Nedeni çok basit bu bir ufuk işi bur bir vizyon olayı.

Konya’da biz Konyalılar için üzülerek kullandığım bir cümle vardır.

“Konyalı zekidir, akıllıdır, pratik çözüm sahibidir, zengindir, gönlü boldur, ufukludur, cesurdur…. Amma velakin bizde zaman zaman feraset eksikliği ağır basar”

………….

Bugün bu feraset kelimesini yanlış mı kullanıyorum diye açtım Türk Dil Kurumunda feraset kelimesinin karşılığına baktım. Şöyle diyordu;

“Feraset kelimesi, öncelikle anlayış, seziş ve sezgi anlamlarını taşımaktadır. Çabuk kavrayan, doğru ve hızlı karar veren kimseler için ferasetli kelimesi kullanılmaktadır. Herhangi bir meslek alanında yeterli bilgi düzeyine sahip, uzmanlaşmış kişiler içinde ferasetli kelimesi kullanılmaktadır. Kelimeyi örnek cümle içinde kullanmak gerekirse:

"Ferasetli bir avukat olduğu için girdiği tüm davaları kazandı."

…………..

Uğur Başkan için bu sütunlarda geçenlerde “Başkan uçtu artık” demiştim.

Belli bir kesim beni tefe koymaya çalıştı. Birileri Başkan yalakası olarak tanımlamak istedi.

Bunların hepsine gülerek geçiyorum.

Çünkü eğer siz Başkan Uğur İbrahim Altay’ı sadece Konya’da yaptığı çalışmalar ile değerlendirecek olursanız bittiniz demektir.

Uğur Başkanın Türkiye genelinde, dahası Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın nezdinde Türkiye genelinde ve yurt dışındaki çalışmalarını bilseniz dudaklarınız uçuklar.

Ama siz bunları bilemezsiniz.

Haberiniz dahi yok ki.

Çünkü bu faaliyetler hiçbir yerde paylaşılmaz. Bunların reklamı yapılmaz.

Bir kez daha üstüne basa basa söylüyorum. 

Uğur Başkan Allah nazarlardan saklasın, yolunu açık etsin kendisini geliştirerek doğru düzgün işlere imza atarak, güçlü akıllı düzgün ekibi ile Konya’nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları ötesinde tarih yazıyor.

Başkan yazabilirsin dediği gün bunları da yazarız inşallah.

………..

Dünkü toplantı Konya için hayırlı olsun.

Sayın Başkan da altını çizerek söyledi bu işler sadece Büyükşehir’in çabası ile sonuca ulaşamaz. Konya Konyalı kazanın kepçesinden tutsa yeter. Tuz bile atmasına gerek yok.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Haramın en zoru başıdır. Sonra kolaylaşır. Sonra sıradanlaşır. Sonra alışılır. Sonra kalbe yerleşir. Sonra da kalp başka haramlar arar.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sivaslı Ali Kemal Caddesi kavşağında motorlu sürücüler ile yaşlı bisiklet sürücüsü amcalarımız kırmızı ışıkta geçmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.     

Yorumlar

  • yorum avatar
    müşür
    28-09-2021 23:48

    Recep konuk çıtayı yükseltti.. tarım bakanlığna oynuyor..yakışırda..yakında açıklanır

  • yorum avatar
    frenci osman
    28-09-2021 17:28

    davut efendinin yorumu nere gitmiş yav.

  • yorum avatar
    kenan usta
    28-09-2021 16:40

    konyamız başkanlardan yana en şanslı dönemini yaşıyor.hepsinin maşallahı var.hilmi başkandan sonra fatih başkan medyayı basını çok seviyor maşşallah her gün arka sayfada kendisi.istanbul konya çpk çalışıyor diğer başkanlarımız zaten malum hepsi süper çalışıyor konyamıza çağ atlatıyor.yanlız ben sabahları neden işe 1 saatten önce gidemiyorum onu anlamadım.sanırım tahir bey yüzünden.

  • yorum avatar
    Mahallenin Delisi
    28-09-2021 16:30

    Uğur Hocam Bu Güzellemelerden ne zaman vazgeçecen. Yoksa Uğur Başkan adaşım diyemi yapıyon. Taaa tahir başkan zamanında sebebini halâ anlayamadığımız Kerkük Caddesi Orta refüjdeki yaya geçitleri söküldü hala öyle duruyor. Engellisi var Yaşlısı var Çocuklusu var Tekerlekli sandalyelisi var bu insanlar karşıdan karşıya geçerken orta refüjde ne sıkıntılar yaşıyor. Allah Rızası için gidin bir inceleyin.

  • yorum avatar
    milli ve yerli
    28-09-2021 12:47

    doğrucu davut bey.Başkan 200 formanın parasını cebinden ödemiştir.O nedenle dilediğine dağıtabilir. Belediye veya konyaspor kasasından ödeyecek değil herhalde,

  • yorum avatar
    NURİ
    28-09-2021 12:36

    Doğrucu Davut doğru söylemiş.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.