Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2497.6
  • BIST
    9455.25
  • BTC
    64701.26$

ÜÇ AYLAR VE YENİ GELİŞMELER

11 Nisan 2018, Çarşamba 08:01

On bir ayın sultanı ramazan ayının müjdecisi, üç ayların ilk ayı ve haram (hürmet edilmesi gereken) aylardan biri sayılan; mazlum ve mağdurları katletmenin  en büyük günahlardan ve suçlardan kabul edildiği recep ayı 19.03. 2018 tarihinde başladı.

Recep ayının ilk Cuma gecesi regaib gecesini 22.03.2018 tarihinde idrak ettik. Bizi bu mübarek aylara ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar ve şükürler olsun. Bu Cuma 13.04.2018 tarihinde de recebin 27. gecesi isra ve mirac gecesini ihya edeceğiz. Allah Teala bize recep ve şaban aylarını mübarek eylesin. Bizi ramazan ayına ulaştırsın. İsra ve mirac geceniz de mübarek olsun.

Bu mübarek üç aylar ile birlikte önemli gelişmeler de yaşadık. Üç ayların gelişiyle birlikte Yüce Rabbimiz bize Zeytin Dalı Harekatı'nın 58. gününde Afrin zaferini de nasip eyledi. Kahraman ordumuza, Özgür Suriye Ordusuna ve aziz milletimize bu zaferi lütfeden Yüce Rabbimize şükürler olsun. Sivillere hiçbir zarar vermeden sağlanan bu büyük başarı, her türlü takdirin üstündedir.

"Türkiye'yi teröristlerle mücadelesinde zafere götüren üç önemli etken; askeri yetenek ve yeterlilik, diplomasi masasındaki kararlı ve marifetli duruş, sivil halkı gözeten “vicdanlı ve ahlaki” hassasiyet oldu." (http://www.karar.com/guncel-haberler/afrin-zaferi-masada-ve-sahada-mucadele-koordinasyon-ahlaki-hassasiyet-789565#)

Teröristlerden temizlenen bölgelerde devletimizin, ordumuzun, milletimizin ve yardım kuruluşlarının bölge insanına acil insani yardımları devam ediyor. Bu yardım kuruluşlarından Türkiye Diyanet Vakfı'mız da bölgede yoğun insani yardım faaliyetleri sürdürüyor.

Türkiye Diyanet Vakfı diyor ki: "Desteklerinizle Suriye'de ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya devam ediyoruz. SURİYE yazıp 5601'e göndererek siz de yardım faaliyetlerimize destek olabilirsiniz. (Bir SMS bedeli 10 TL)`

1 Nisan 2018 tarihinde ise Doğu Gutalı ailelerin tahliyeleri sonrası İdlib'in Eriha bölgesinde bini aşkın kişinin kaldığı geçiçi barınma TDV merkezimiz rejim uçakları tarafından vuruldu. Türkiye Diyanet Vakfı ise bu saldırıyı şiddetle kınayarak şu açıklamayı yaptı: "Suriye'nin geleceğine yapılan ve tamamen sivilleri hedef alan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Esed rejimi tarafından gerçekleştirilen bu saldırı, mazlum Suriye halkıyla birlikte insanlık onuruna da yapılan bir saldırıdır. Bizler Türkiye Diyanet Vakfı olarak her daim mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Zulüm, kan ve gözyaşının bitmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.

Saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyor, mağdur durumda olan sivillerin dahi canına kasteden bu zulmün son bulması için dünya kamuoyunun bir an önce harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz` (https://tdv.org/tr-TR/site/haberler/dogu-guta-dan-tahliye-edilenlere-yapilan-saldiriyi-kiniyoru-3560)

Öte yandan 7.04. 2018 tarihinde DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN DUMA’DAKİ SALDIRI HAKKINDA KINAMA MESAJI yayınlandı.

Suriye'de 7 Nisan günü akşamı Duma’yı hedef alan yeni bir kimyasal silah saldırısı gerçekleştirildiği ve bu saldırı sonucunda çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği derin endişeyle öğrenilmiştir. Kimyasal silah kullanımı konusundaki sicili uluslararası toplumun malumu olan rejim tarafından düzenlendiği yönünde güçlü şüphe bulunan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bu olay, Suriye’de kimyasal silah kullanımına ilişkin 2118, 2209 ve 2235 sayılı BM Güvenlik Konseyi kararlarının bir kez daha hiçe sayıldığını göstermektedir.

Uluslararası toplumun saldırı karşısında tepkisini ortaya koymasını, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşların bu vakayı derhal soruşturmasını bekliyoruz.

Suriye rejimi üzerinde etki sahibi olan tarafları, insanlığa karşı suç teşkil eden, ayrım gözetmeksizin sivilleri hedef alan ve geçmiş saldırılar karşısında önlem alınmadığı için tekrarlanan bu tür hunharca saldırıların derhal durdurulmasını teminen sorumluluklarını yerine getirmeye ve bu saldırıların cezasız kalmaması için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz. (http://www.mfa.gov.tr/no_-101_-dumadaki-saldiri-hk.tr.mfa)

Ayrıca 2 Nisan 2018'de kan dökmenin ve masum sivilleri katliama tabi tutmanın kat kat büyük günah sayıldığı recep ayında Afganistan'da 200'e yakın hafızlık yapan çocukların uçaklarla bombalanması sonucu şehit edilmesini de şiddetle kınıyorum.

Allah şu mübarek üç aylarda, recep ayında İslam aleminde Müslüman katliamı yapan zalimleri kahreylesin ve huzuru ve barışı hakim eylesin. Her türlü düşman işgalinden ve saldırısından muhafaza eylesin.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.