Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2512.6
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64261.49$

TURŞU FAYDALARINDAN MUTLAKA YARARLANIN

26 Ağustos 2020, Çarşamba 08:56

Sevgili okurları bu hafta sizler için Turşunun faydaları konusunda araştırmalar yaptım. Elde ettiğim bilgileri sizlere aktarmak istiyorum. Bilindiği üzere şu günlerde Turşu yapmanın tam zamanıdır.

Yaptığı araştırmalar sonucunda elde ettiği bilgilere göre, turşunun insan sağlığı açısından faydalarından bazıları şunlardır:

Turşu yüksek miktarda lif içerir. Özellikle yemekle beraber yenildiğinde mideyi tok tutmaya yardımcı oluyor, insülin salınımı dengelerken ve daha kontrollü bir kan şekeri elde ediliyor

Turşu, bağırsak sağlığı için önemli olan probiyotik adı verilen iyi bakterilerle doludur ve sindirime yardımcı olur.

 Turşu K vitamini açısından zengin bir kaynaktır. Bu vitaminin, kanın pıhtılaşması, kemiklerimizin kalsiyum emilimi ve kullanımı ve bu kalsiyumu arterlerimizden uzak tutma gibi bir dizi önemli görevi vardır.

Turşuda bulunan sirke kaynaklı asetik asitin vücutta yağ depolamasını önlediği kanıtlanmıştır. Turşu hem metabolizmayı hızlandırıcı etkisi hem kabızlığa karşı etkili olması hem de düşük kalorili olmasından dolayı diyet yapanlarda kilo vermeye yardımcı oluyor.

Turşu sağlıklı görmeyi desteklemeye yardımcı olan A vitamini bakımından zengindir. Ayrıca, A vitamini bağışıklık sisteminiz için de önemli faydalar sağlar.

A vitamininin yanı sıra turşu, kalsiyum seviyelerini düzenleme yeteneği nedeniyle osteoporozun önlenmesine yardımcı olan K vitamini içerir.

 Bir araştırmaya göre, turşu suyu içen sporcularda, su içen sporculara göre kas krampları daha kısa sürüyor.

Turşunun grip, soğuk algınlığı semptomlarını azaltıcı, yani pediyatrik bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olabileceğine dair çalışmalar mevcuttur.

Elde ettiğim bilgilere göre kendi turşunuzu kendiniz yaptığınız takdirde turşu dan daha çok faydalanacaksınız.

Her zaman dediğim gibi sağlıklı sebze ve meyveleri sofranızdan eksik etmeyin ve sağlıklı kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.