Konya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.41
  • EURO
    34.47
  • ALTIN
    2487.5
  • BIST
    9679.8
  • BTC
    62469.7$

TÜRK MİLLETİNDE VATAN SEVGİSİ BİR BAŞKADIR!

16 Kasım 2015, Pazartesi 00:00

Bir insanın doğup büyüdüğü, bir milletin üzerinde yaşadığı ve barındığı ve üzerinde hâkimiyet kurduğu, gerektiğinde uğruna can vermekten hiçbir tereddüt etmediği toprak bütününe vatan diyoruz.

İnsanlar; fert olarak yaşayacakları bir meskene, barınacakları bir yuvaya muhtaç oldukları gibi, millet olarak da bir vatana muhtaçtırlar. Aksi halde huzur ve saadet içerisinde yaşamaları mümkün olmaz.

Türk milleti olarak bizlerin, vatanımıza olan sevgimizi ve bağlılığımızı, diğer milletlerden üstün kılan bir özelliğimiz olup, bu farkımız tarihsel bir gerçektir. Çünkü bizim için vatan sevgisi en asil ve en yüce bir sevgidir.

 Bizler vatanları uğruna, şehitlerinin ve gazilerinin kanlarıyla destan yazan, milletinin geleceğini kendi menfaatlerinden üstün tutan bir anlayışta olan ve ecdadımızın bu vatan topraklarını bizlere nasıl emanet ettiğinin bilincinde olan kutsal bir vatan sevgisine sahibiz.

Vatan sevgisi, milletleri ayakta tutan ve toplumun birlik ve beraberliğini sağlayan en asil ve en yüce sevgilerden olup ahlâki değerlerimizden biridir. İslâm; vatan sevgisini, imandan saymıştır. Çünkü iman olmadan vatanın; vatan olmadan da varlığımızın hiçbir anlam ve değeri yoktur. Bu nedenle; bir insanın, hayatta karşılaşabileceği en büyük sıkıntı, vatansız kalmaktır.  Merhum Mehmet Akif bu gerçeği ‏?şöyle ifade eder:

Bastığı‎‎n yerleri toprak diyerek geçme, tan‎ı,                                                                                                                     Düşün altında binlerce kefensiz yatanı‎,                                                                                                                                      Sen ‏şehit oğlusun incitme yazı‎ktır atanı‎                                                                                                                 Verme, dünyaları‎ alsan da bu cennet vatanı‎.

Vatan bizim canımız, kanımız ve mayamızdır. Kederlerimizin mutluluğa, hedeflerimizin gerçeğe dönüşmesi, mutlak olarak vatanımızın bağımsızlığı ile mümkündür.

Dün vatan evlâtları, bu toprakları kanlarıyla suladılar. Canlarını seve seve bu vatan için feda ettiler. Esaret altında kalmaktansa ölmeyi şeref saydılar, ölürsek şehit kalırsak gazi oluruz dediler. İki iyilikten birini istediler. İstiklal Marşımızda bu hususu her daim şöyle haykırmaktayız.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?Şühedâ fışkıracak toprağı sıksan, şühedâ!Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ.

Bir milletin var olması ve hayatiyetini devam ettirmesi ancak bir vatanının olması ile mümkündür. Bizlerde Türk milleti olarak ecdadımızın kanları ile suladığı bu cennet vatanımıza düşman çizmelerini bastırmamak, ay yıldızlı bayrağımızı ebedi olarak göklerde dalgalandırmak, semalarımızı çınlatan ezanlarımızı ve gönüllerimizi yeşerten Kur’an bülbüllerini susturmamak için canla başla gayret etmeliyiz. Mehmet Akif, ecdadımızın bu fedakâr gayretini şöyle ifade etmektedir:

“Zannetme ki ecdadın asırlarca uyudu,                                                                                                                           Nereden bulacaktın o zaman eldeki yurdu?                                                                                                                               Üç kıtada yer yer kanayan izleri şahid,                                                                                                                        Dinlenmedi bir gün o büyük ‏şanlı‎ mücahid.”

Tarihte Çanakkale buna şahit olmuştur. Dün vatanımızı parçalamak için dünyanın yedi düvelinden gelenler buna şahit olmuştur. Tüm vatan evlâdı, batılısıyla doğulusuyla, güneylisiyle kuzeylisiyle topraklarını savunmuşlar, “Çanakkale Geçilmez” fermanını tüm dünyaya ilân etmişlerdir.

                                                                                                                                                                                                             

Aziz milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için, Çanakkale’de, Dumlupınar’da yavru vatanımız Kıbrıs’ta, vatanımızın müdafaası için şahadete ulaşan Mehmetçiklerimiz ve Kahraman Gazilerimiz ile bugün de cennet vatanımızın birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan yıkıcı ve bölücü güçlere karşı mücadele eden güvenlik kuvvetlerimize minnet borçluyuz.  

Ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu cennet vatanımızın bütünlüğünü hedef alan mihraklar, kirli emellerine muvaffak olamayıp, kahraman güvenlik güçlerimiz ve vatansever Türk milletinin mücadele azmi ve karalılığı ile yok olacaklardır.

Rabbim, milletimizi ve ülkemizi her türlü tehlikelerden koruyup kollasın.Bu duygularla, bugün üzerinde bağımsız ve özgürce yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'mizin bizlere vatan edinilmesini sağlayan ve yüce mertebeye ulaşan tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi milletçe şükran duygularımızla anıyor, vefat eden gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olanlara uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum.                                                                          

Gönülden Muhabbetlerimle…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.