Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2439.6
  • BIST
    9717.13
  • BTC
    63485.14$

Trabzon’dan şen dönmüşlüğümüz çoktur

09 Şubat 2022, Çarşamba 08:35

16 Ekim 1988. Süper ligdeki ilk sezonumuzda  Teknik direktörümüz Şener Dal ile ligin dokuzuncu haftasında Trabzon deplasmanında lig sekizincisi olarak Şenol Güneş yönetiminde lig beşincisi Trabzonspor’un karşısına çıkmıştı ekibimiz.. Adnan Erkan, Necat Barut, Bahaddin Güneş, Mücahit Yalçıntaş, Hasan Babahasan,  Fuat Yaman, Fuat Buruk, Hasan Tuğrul, Salih Eken, Bekir Kahraman, Kayhan Kaynak’lı Konyaspor 28. Dakikada rahmetli Kayhan’ın golüyle Trabzon’dan 1-0 galip dönmüştü.

23 Ocak 2004. Turgay Semercioğlu yönetimindeki Trabzonspor ile Tevfik Lav yönetimindeki Konyaspor  ligin on sekizinci haftasında Trabzon’da karşı karşıya geldiler. Trabzonspor’un üçüncü, Konyaspor’un on üçüncü sıralamayla çıktıkları maçta Konyaspor Ali Uyanık, Yasin Çelik, Ogün Temizkanoğlu, Cem Karaca, Ernani Pereira,  Sedat Yeşilkaya, Murat Duman, Zafer Demir, Cenk İşler, Altan Aksoy, Zafer Biryol’lu kadrosuyla mücadele etmiş ve 25.-60. Dakikalarda Zafer Biryol, 64. dakikada Cenk İşler’in golleriyle rakibini deplasmanda 3-0 mağlup etmeyi başarmıştı.

30 Mart 2006 tarihinde ligin on dokuzuncu haftasında karşı karşıya geldiler Trabzon’da Vahid Halilhodzig yönetimindeki Trabzonspor ile Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor. Özden Öngün, Ömer Gündostu, Yasin Çelik, Mustafa Er, Ümit Bozkurt, Kaies Ghodbane, Jobani Rivero Gamez, Erhan Albayrak, Tayfun Seven, Tayfun Türkmen, Murat Hacıoğlu kadrolu Konyaspor 2. Dakikada Fatih’in golüyle geri ye düştüğü maçta Murat Hacıoğlu’nun 60 ve Tayfun Seven’in 67. dakikalardaki golleriyle 2-1 galip dönmüştü Trabzon seferinden.

7 Mart 2009 tarihinde ligin 23. haftasında Ersun Yanal yönetiminde üçüncü sıradaki Trabzonspor ile on üçüncü sırada Giray Bulak yönetimindeki Konyaspor Trabzon’da karşı karşıya geldiler. Oğuzhan Bahadır, Ömer Gündostu, Roman Kratochvil, Milos Mihajlov, Cihan Haspolatlı, Zafer Demir, Ayman Abdelaziz, Bülent Bölükbaşı, CelaleddinKoçak, Veysel Cihan ve Serhat Akın’dan oluşan kadrosuyla Konyaspor  84. dakikada Roman Kratochvil’in golüyle Trabzonspor’u deplasmanda 1-0 mağlup etmişti.

2 Ekim 2015 tarihinde Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor, Shota Arveladze yönetimindeki Trabzonspor ile ligin yedinci haftasında karşı karşıya geldiler. Konyaspor dört, Trabzonspor onuncu sırada idi. Serkan Kırıntılı, Ali Turan, Ali Çamdalı, Ömer Ali Şahiner, Samuel Holmen, Vukovic, Mehmet Uslu, Dimitar Rangelov, Abdou Razack Traore, Alban Meha,Riad Bajic ‘li ekibimiz 51. dakikada Alban Meha ile öne geçtiği maçta 59. Dakikada Carl Medjani’nin golüne  70 dakikada Traore ile cevap veriyor ve maçtan 2-1 galip ayrılıyordu.

19 Temmuz 2020. Hüseyin Cimşir ile Bülent Korkmaz yönetiminde karşı karşıya gelmişti Trabzon’da 2. Sıradaki Trabzonspor ile düşme endişesindeki on üçüncü sıradaki Konyaspor.  Maça  ekibimiz Ertuğrul Taşkıran, Skubic, Alper Uludağ, Marin Anicic, Uğur Demirok, JensJonsson, Jevtovic, Deni Milosevic, Amir Hadziahmetovic, Ömer Ali Şahiner, Riad Bajic’li kadrosuyla çıkmıştı. Sorloth’un 12. ve 56; Novak’ın 61 .dakikadaki gollerine 42’ de Bajic, 81 de sonradan oyuna giren Shengelia, 88. dakikada penaltıdan Skubic ve uzatmalarda sonradan oyuna giren Rogerio Conceicao do Rosario’nun golleriyle cevap vermiş ve sahadan 4-3 galip ayrılmıştık.

Konyaspor,  13 Şubat 2022 tarihinde Trabzon’da Trabzonspor karşısına bu kez çok farklı bir konumda çıkacak. Lider ve  takipçisinin  maçı bu maç. Konya’daki maçta Uğurcan kurtarış rekoru kırmış; maçtan sonra Trabzon yerel basını “Önce Uğurcan’a sonra meleklere” başlığı atmışlardı. Trabzonspor cephesi maçı çok önemsiyor, Tribünlerde ilk kez farklı koreograflar, süslemeler ve kendi deyişleriyle şölen yapacaklar. Biz kendi sahamızda tribünleri ful yapamıyoruz ama eminim Trabzonspor ful tribünler önünde oynayacak. Sonuçta maç 3 puanlık. Ligin bitimine bu maçtan sonra 13 hafta daha var. Gönüllerimizin şampiyonu takımımızın maçtan bizleri mutlu edecek bir sonuçla ayrılacağını düşünüyorum. İnşallah tarih tekerrür eder ve yeni bir Trabzon zaferi daha yaşarız. Elbette seyirciden etkilenmeyecek , skora tesir etmeyecek bir hakem triosu bekliyoruz. Maç sonu tüm Türkiye kolbastı değil kaşık havası eşliğinde oynayan Konyaspor’u izler inşallah. Başarılar KONYASPOR. Teşekkürler bize yaşattığınız duygular için.

 

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.