Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2433.2
  • BIST
    9726.99
  • BTC
    66852.27$

TORKU VE BU TOPRAKLARA İHANET

17 Haziran 2019, Pazartesi 08:25

Günümüzde” Algı Operasyonu” hayatın her alanında kullanılıyor. Siyasette, ticarette, askerlikte , devletle vatandaş,  vatandaşla devlet arasında, insanlar arasında algı operasyonları yapılıyor. Peki bu nasıl  oluyor ? Şöyle oluyor.. Karşı tarafın duygularını, düşüncelerini, mantığını etkilemek için doğru  olduğuna bakılmadan   bir bilgi  seçiliyor ve o bilgi  yayılıyor. Sonra da yayılan bilgiyi güçlendirmek için argüman ve  olaylar  belirleniyor.

Niye böyle yapıyorlar?

Algı operasyonlarının sebebi ne?

Müşterisi var da ondan.              

Yayılan bilgi  yalan olup olmadığına bakılmadan kahvehanelerde, iş yerlerinde, okulda, cami önlerinde, gazete sayfalarında,  televizyon ekrarlarında konuşuluyor, yazılıyor ve tartışılıyor. Anlayacağınız algı operasyonlarının büyük bir kitlesi var. Bu biraz da bizim gündelik dilimizde kullandığımız “Çamur at, tutmazsa izi kalır” olayına  da benziyor.

Algı Operasyonu son yıllarda  hayatın önemli bir   parçası haline geldi. Neredeyse  o olmazsa,  olmayacak.  Son  algı  operasyonlarından birisi de  yüzde yüz yerli ve milli olan, Konya’nın büyük değeri TORKU’ya yapıldı. Bu arada TORKU yalnız Konya’nın  büyük  ve önemli bir değeri mi? Elbette değil. Bu marka Türkiye’nin uluslararası ticari  piyasalarda da büyük bir değeri. Ürettiği ürünlerinlerin çeşitliliği, yer aldıgı ligde devlerle mücadelesi, kendisini  iç ve dış  piyasalarda kabul ettirmiş olması, yarattığı katma değer, istihdam ve ülke ekonomisine katkısı onun  bu ülke için ne kadar büyük bir değer olduğunu gösteriyor.

Konya’nın, bu  ülkenin değerlerine takıntılı olan hastalıklı kafalar var. Dün vardı, bugün de var. En  hain ve  şerefsiz  hamlesini 15 Temmuz’da sahneye koymaya çalışanların bir kısmı başarılı olamayınca soluğu yurt dışında aldı. Nasıl kaçtılar ya da nasıl kaçırıldılar orası belli değil. Bilinen şu ki; kaçanlar sosyal medya aracılığıyla bu ülkenin değerlerine ihanete devam ediyor. Firari FETÖ’cülerin sosyal medyadan başlattığı ihanet paylaşımlarından son olarak  TORKU’da nasibine düşeni aldı. Bir sözü kimin söylediğine bakmak lazım. Dolayısıyla o söz hiç de önemli değil. Ama  yine de bir reaksiyon göstermek gerekiyordu. ABH  yöneticileri, TORKU adına üst üste açıklamalar yapmak suretiyle yalanı bertaraf etmeye çalıştı.   Uluslararası platformda hukuki hakların kullanılacağını açıkladı.            

Firari FETÖ’cülerin sosyal medyadan başlattığı “TORKU batıyor. 23 Haziran’dan sonra iflas açıklayacak” şeklindeki haberin arkasında kimler var?

Konya’nın ekmeği, aşı ile büyüyen, Konya’nın kendisine verdiği  imkanlar sayesinde hukuk okuyan  son on yılda ayrıcalıklı tahsis edilen kadro sayesinde doçent ,profesör  olan ,devletin desteği ile dekan olan, makam, mevkii sahibi olan, çok para kazanan, cemaata ait menkul ve gayrimenkulleri üzerine geçirdiği iddia edilen Sami Karahan var.  Karahan’ı bu ülkede çok yakın geçmişte “ayrıcalıklı vatandaş” yapanların, onun ihanetlerinden sorumlulukları yok mu? Onlar da suçlu değil mi? Neyse, konu bu değil.

FETÖ firarisi bol kasalı, bol keseli ve bol gayrimenkullü Sami efendi  ne demiş ona bakalım..Bir sosyal medya paylaşımında şöyle buyurmuş kendileri.. “TORKU batmış. Üretim tamamen durmuş. Durumu seçimden sonra açıklayacaklarmış..”

Karahan, bir başka paylaşımında da şöyle diyor “TORKU üretim yapamıyormuş. Bayiler mal alamıyormuş. Spekülasyon değil. Net bilgi”

Ne diyelim.. Bu bilgiler net ve doğruysa, Karahan’a yazıklar olsun. Bir insan doğduğu, büyüdüğü ve çok kazandığı  topraklara nasıl bu kadar ihanet edebilir?

Bir de o çok bilinen firari FETÖ’cü Emre Uslu’nun twiti var. Anlaşılan  milli ve yerli marka TORKU ona da batmış. Kendisi twitinde şöyle diyor “ TORKU RTE’nin Ülker’e karşı desteklediği bir firmaydı. Saray kapitalistleri batıyor.” Yahu TORKU çok ortaklı bir çiftçi kooperatifinin markası. On binlerce ortağı var. Bu bilgisiz twitini atmadan önce, yol arkadaşın Sami Karahan’a TORKU’nun ne olduğunu bir sorsaydın ya..

Bir başka FETÖ’cü de  attığı twitte şöyle diyor “ Rejim markası TORKU battı haberleri  geliyorsa işler çok kızışacak. Bu işin sonu ibretlik olacak.”

Bu kadar cahilliğe ve bilgisizliğe  pes doğrusu.. TORKU ne zamandan beri rejimin markası oldu? Yalanın bu kadar büyüğü  ihanet ve terbiyesizliğin boyutunu aşmıyor mu? Bu hezeyanlar ayrıca yargıda  hesabının verilmesi gereken bir suç değil mi?

ABH ve TORKU yöneticileri Firari FETÖ mensuplarının  yalan  twvitleri karşısında açıklama üstüne  açıklama yapıyor. Öte yandan meslek kuruluşları, Konya ayakta. Yalnız bu şehirde değil, bu ülkede de akl-ı selim TORKU’nun yanında. Rahat olsunlar.. FETÖ’cülerin yaptığı bir algı  operasyonundan başka bir olay değil. Yani “Çamur at, tutmasa da izi kalır” gibi, basit ve ilkel bir  anlayış.

Herkes  rahat olsun.. TORKU ismi gibi saf, temiz ve sağlam. İstanbul Sanayi Odası, Türkiye’de ilk 500 firma değerlendirmesinde bu gerçeği  resmen belgeledi zaten.        

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.