Konya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2489.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62454.95$

TORKU BOŞ DURMUYOR

30 Kasım 2018, Cuma 08:46

TORKU, 2013’de yola çıktığında mütevazi bir Konya markasıydı.Sektörde büyük  olabilmenin hesaplarını yapan Torku kısa sürede, Türkiye’nin markası oldu. O, artık  hatırı sayılan, ağırlığı kabul edilen bir Türkiye markası.

Konyalı ne kadar sevinse az.

Torku ailesi ne kadar öğünse, gurur duysa az.

Konya’dan ulusal ve uluslararası üne sahip bir değer ve marka maydana getirdiler.

Bildiğimiz kadarıyla Torku markasıyla üretilen ürünler, altmışın üzerinde ülkeye ihraç ediliyor. Uluslararası pazarlarda, piyasası olan Torku’nun ürünleri iç pıyasaya da hakim. Hatta tanınırlığı yıllara dayanan benzer bazı firmaların ürünleri, Torku’nun ürettiği ürünlerle rekabat edemiyor.

Yoktan bir marka yaratan  ABH yöneticilerinin  bu sektördeki başarısı, aslına bakılacak olursa Konya’nın başarı hikayesidir. Çünkü, Torku markasının bir Konya markası olduğunu dünya biliyor.Dolayısıyle  elde edilen başarıları, Konya’nın başarısı olarak da görmek mümkün. Peki gelinen noktada halkın yapması gereken ne? Bu markaya, Torku’ya sonuna kadar sahip çıkmak. Yanında olmak, yakınında olmak. Onu, korumak, kollamak. Kendi öz malıymış gibi sahiplenmek. Şunu bilelim: Böyle devasa firmaların kurulmasına bir kaç  gönüllü isim öncülük eder ve elini taşın altına koyar. Fakat o firmaların yaşaması halkın ilgisi sayesinde olur.

Önceki gün Torku Doğrudan Döner Lokanta zincirlerinden birisinin açılışındaydık. Önce Torku’nun hikayesini düşündük. Kaşınhanı’nda tesislerin temel atma töreninde de bulunmuştuk.İnşaat  ne kadar hızlı  sürdü, ne kadar çabuk bitirildi,ne kadar kısa sürede üretime geçildi ve ne kadar kısa sürede bir dünya markası  oldu. Gerçekten inanılacak gibi değil.

Şimdi yeme,içme  işine girdiler. En bilinen, en geçerli ve en yaygın  sektör olan yeme-içme işi.Günümüz dünyasında en revaçta olan iş, bu iş. AVM’lere bakın: Bir çok dükkan bomboş ve müşteri beklerken, lokantaların, fast food’ların önünde günün belli  saatlerinde müşteri kuyrukları oluşuyor.Gene bir caddeden, sokaktan geçerken dükkanlara bakın çoğu bomboş.  Aynı cadde ve sokaktaki lokantalara bakın hepsinin içerisinde az ya da çok müşteri görürsünüz. Akşamları çıkın şehri dolaşın. Lüks lokantalar pahalı olmasına rağmen tıklım tıklım. Demek ki bu iş, iyi ve kazandıran bir iş.Sektöre Torku markasıyla adım atmak ise bambaşka bir avantaj. Et üretiyor, un,bulgur,şalgam,ayran üretiyor. Yani döner lokantaları zinciri için her şey mevcut. Her ortam müsait.

Erdoğan Nesimioğlu dostumuzun davetine icabet ederek, Yapıcı İş Merkezinde ve Maliye’nin karşısında bulunan Torku Doğrudan Döner Lokanta zincirlerinden birisinin açılışında bulunduk. Holdingin hafızası konumunda olan Melek Hanım başta olmak üzere çok sayıda holdingi ailesi oradaydı. Anlaşılan bu işe de  her işte olduğu gibi önem veriyorlar. Öyle olmalı. Zaten öyle olduğu için de başarılı oluyorlar.

“Her alanda üretenden tüketene aracısız lezzet, sağlık ve doğallık” sözleriyle, faaliyet göstermeye başlayan döner lokantalarının Ankara’da Mithat Paşa  Caddesi’nde,Karaman’da ve Konya’da üç ayrı yerde açıldığını, gene yakında Ankara’da Cebeci’de  bir yenisinin açılıcağını da önceki gün öğrendik. Torku markasıyla lokantalar zincirine dönecek bir çalışma içerisinde gördük şirketi.           Sektör olarak iyi bir seçim.Piyasası da, geçerliliği de var.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.