Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2309.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70744$

Topu tuzlayalım kokmasın!

29 Eylül 2018, Cumartesi 08:35

Sevgili dostlar, sizde biliyorsunuz önceki gün EURO 2024 için Almanya ile yarıştık ve kaybettik. Neden kaybettiğimiz ise ciddi bir tartışma konusu aslında. Türkiye'nin EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası tanıtım filminde ünlü et restoran zincirinin sahibi Nusret Gökçe yer aldı. Nusret’li tanıtım filmi de bizi kurtarmadı ve UEFA 2024 yılındaki futbol şölenine ev sahipliği yapmak için tercihini Almanya'dan yana kulandı.

'Tuz serpme' hareketiyle tüm dünyada tanınır hale gelen Nusret, bu kez et yerine futbol topunu tuzladı. Nusret’in yanı sıra Konya Büyükşehir  Stadyumunun da aralarında bulunduğu Türkiye’nin en modern statlarının da gösterildiği videoda, Türk futbolculardan ziyade yabancı futbolcuların görüntülerine yer verilmesi bence biraz abes kaçmış.

Bu adamın tanıtım videosunda yer almasını merak ediyorum. Tamam gündem de olan her şey kullanılabilir. Sonuçta turist çekmek, ikna etmek var işin ucunda ama normalde 40-50 liraya normal bir yerde yiyebileceğiniz yemeği insanlara 400-500 liraya satan bir adamın reklamını yapmaktaki maksadımız neydi?

Son 2 yıldır, sadece kendine hayrı olan bu adam için neden bayrak asmamız gerekiyor, seven kadar sevmeyen de var bunun yaptıklarını. Bu adam o ağırladıkları ünlüleri Dubai, Miami, Newyork'ta ağırlıyor, İstanbul'da mı ağırlıyor ki ülkemin turizmine katkıda bulunsun?.

Hemen yorumlar yapıldı, açıklamalarda bulunuldu;  ‘Karar tamamen siyasiydi’ diye. Ortada ciddi bir vizyonsuzluk, altyapı eksikliği, yaşam şeklinde farklılık, güvenlik zaafları varken adamlar karara siyasi diyor.

Bu organizasyon Japonya'ya verilirken de mi siyasiydi? Güney Afrika, Portekiz, Ukrayna, Polonya'da mı siyasiydi?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.