Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.73$

TERÖRÜSTE AMCA DEMEK

27 Şubat 2016, Cumartesi 10:40

Bu köşe yazımızda emniyet müdürü iken yaptığı bir açıklamayla bir anda gündeme oturan bir açıklamayla ilgili hazırladığım bir yazıyı(tahlil) sizlerle paylaşmaya çalışacağım…

GAZETELERE YANSIYAN MANŞETLERDEN:

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven.. "Dağda ölen teröriste ağlamadıkça Güneydoğu'daki sorun çözülemez"

"BİR ÇOCUK DAĞA ÇIKIYORSA HEPİMİZİN PAYI VAR"

Diyarbakır'da 90'lı yıllarda 5 yıl görev yapan ve son emniyet müdürleri kararnamesiyle Siirt'ten Diyarbakır'a atanan Güven, Diyarbakır'ın olduğu coğrafyanın güzel ve tarihi dokusuyla, insanıyla çok güzel ve değerli insanlar yetiştirdiğini anlattı. Güven, "O kadar güzel insan yetiştirmiş ki ama şimdi canavar üretiyor, niye? Denetimsizlikten, kontrolsüzlükten, insana ulaşamadığımızdan, insan odaklı hizmet veremediğimizden, başka bir şey değil yani. Bir çocuk dağa çıkıyorsa hepimizin payı var, nasıl özeleştiri yapmayalım. Benim karakoldaki memurumun kötü davranmasıyla, kontrolde yaptığım aşırı güçten dolayı. Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Güven'in yapmış olduğu açıklamayla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştı: "Emniyet müdürlerinin görevi nedir? Toplumun güvenliğini sağlamak. Bu söylem başlangıçta insani gibi görünse de toplumu bölen bir söylemdir. Şehit aileleri ne diyecek buna? Emniyet müdürlerinin bu tür bir açıklama yapma gereği hiç yoktur. Genelkurmay Başkanı ağlayacak, öbürü ağlayacak. Bu ülkede bir de ağlamayan ama ülkenin sorunlarına sahip çıkan birisine ihtiyaç var. Şehit cenazeleri geliyor birisi ağlıyor, öbürü gelecek öbürü ağlayacak, bu ülkenin sorunlarını kim çözecek?"

ERDOĞAN: "TERÖRİST İÇİN AĞLAMAYIZ"

Recep Güven'in sözleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi. Erdoğan partisinin bugünkü haftalık olağan kongresinde, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın destek verdiği Güven'i sert bir dille eleştirdi. Erdoğan: "Elinde silah olan, kan döken, can alan hiç kimseye en küçük müsamahamız yoktur, olamaz. Eline silah alıp masum insanları katleden teröristlere karşı iyi çocuklardı açıklaması yapan, katilleri masum ve terörü mazur göstermeye çalışan hiçbir anlayışa prim vermedik, vermeyiz ve onları da savunamayız. Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadeleler esnasında ölen terörist için ağlamadık ağlamayız. Bu bizim hem insani hem vicdani görevimizdir" dedi.

BAHÇELİ: "DERHAL GÖREVDEN ALINSIN"

MHP lideri Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında, Recep Güven'in görevden alınması gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi: "Mademki teröristlere ağlamayan insan değildir, o halde bu salonda insan da bulunmamaktadır. Şehit anaları, şehit babaları ve Türk milleti bu bakışa göre insan değildir. Böylesi bir insanlık bize uzak dursun, bu insanlık tanımı bize yabancı olsun. Sormak isterim ki, bu şuursuz polis müdürü kendisini ne zannetmektedir? Elinde PKK patentli insanlığı ölçüm cihazı mı vardır? Kimin insan olup olmadığını hangi vasıf ve yetkiyle dile getirmektedir? Emniyet mensuplarımızın kanına giren canilere ağlamayanları insan olmamakla itham eden bir insanlık fukarası kime yaranmaya ve kimlere mesaj vermeye çalışmaktadır? Emniyet müdürü hemen görevden alınmalı."

Evet, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven gazetelere manşet olmuş ezber bozucu açıklamalarda bulunmuştu.

Devletin Emniyet biriminde en başta bulunan ve en yetkili ağızlardan biri olan kişinin böyle bir açıklama yapması tüm siyasi liderleri harekete geçirmiş ve Müdür hakkında gerekenin yapılması istenmiştir.

Şimdiye kadar Devlet çarkının işleyişi ile ilgili olarak 657’ye tabi bir Valinin yanlış uygulamaların ve gidişatın durumuna yönelik eleştirisel yaklaşımına şahit olmuştuk. Rahmetli Recep Yazıcıoğlu bu konuda kendi bildiği doğruları ve kendine münhasır sözleri ile gündeme oturur, pratik çözümler üretmekte de emsallerine her zaman fark atardı.

Bu sefere başka bir Recep, Emniyet Müdürü sıfatıyla ezbere bozucu bir açıklama yapmış ve siyasilerin gündemine oturmuştu.

Yalnız Receplerden rahmetli olan Sayın Yazıcıoğlu Devletin ve Milletin Ülkesi ve Bütünlüğüne yönelik, bozucu, bozguncu, devlet çarkına dinamit koyan, resmen devletine isyan edip başkaldıran, dışarıdan ve içerden işbirlikçilerle beslenen hiçbir hareketi asla hoş görmemiş ve bunların karşısında olmuştur.

Recep Güven’in resmi ağızdan böyle bir açıklama yapması bence talihsiz bir beyandır.(devam edecek)...

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.