Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2489.4
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63785.23$

Tere otu bir bitki değil bir şifa kapsülüdür

25 Mart 2020, Çarşamba 08:45

Sevgili okurlarım bu haftam ki yazımda sevilen bitkiler arasından yer alan Tere’nin faydalarından söz etmek istiyorum. Çarşı ve pazarda istenilen zaman bulunan Tere’nin faydaları saymakla bitmiyor. Şimdi Tere’nin faydalarını söyle sıralayabiliriz.

Tere otu iyi bir idrar söktürücüdür. Özellikle idrar yolları enfeksiyonlarında tüketilmesi gerekmektedir. Sağlımıza olan faydalarının tartışılmaz hale geldiği tere otu böbreklerin çalışma sistemini düzenleyerek idrar yollarındaki çeşitli hastalıkları da tedavi etmektedir.

Tere otunu düzenli tükettiğiniz takdirde idrar yollarındaki hastalıklarınıza şifa olacaktır.Ciğerleri temizliyor, Nefesi açıyor, Kolesterolü düzenliyor, Kanı temizliyor, İdrar yolları ve bağırsak sorunlarını düzeltiyor, Öksürük ve uykusuzluk gibi temel hastalıkların gelişimini önlüyor.

TERENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTİMİYOR

Tere otu sayesinde solunumu güçlendirebilirsiniz. Demir eksikliklerinin sebep olduğu hastalıklara da tere otu ile elveda diyebilirsiniz.

Tere otu bir bitki değil bir şifa kapsülüdür. Bu nedenle her evde tüketilmesi gereken başlıca bitkiler arasında yer alıyor.

Günlük hayatta çok kullandığımız ve özelikle de yemeklerin yanında kullandığımız bir diğer besin maddesi ise teredir.

İçeriğindeki vitaminlerin yanı sıra vücutta özelikle de kas oluşumunu hızlandıran tere daha bir çok bilmediğimiz faydası ile sofralarımızı süslemektedir.

Hemen hemen her kış akşamı salatalarınızda kullandığımız balığın yanına yenilen tere özelikle de kadın hastalıklarında bizlere çok büyük bir yarar sağlamaktadır.

İçindeki minareler ile de özelikle kadınların adet döngülerinin düzenlenmesinde ve ağrısız bir adet dönemi geçirmenize yardımcı olmaktadır.

Terenin bunun yanı sıra bebek emziren anne adayların da süt artışına ve sağlıklı bir emzirme dönemi geçirmelerine yardımcı olmaktadır. Terenin ayrıca sindirim sistemi için de birçok faydası bulunmaktadır. Tere belki de kan arındırma özelliğinden dolayı sindirim sistemini hızlandırır ve iştah açıcı özeliğe sahip olmasını sağlamaktadır.

Ayrıca tere tohumun çiğnenerek tüketilmesi durumun da solunum yollarının açılmasına ve nezle gibi hastalıkların gecikmesine neden olmaktadır. Özellikle çocuklarda solunum güçlüğü sık karşılaşılmakta olan bir durumdur.

Sağlıklı bitki, sebze ve meyve yiyin. Sağlıklı kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.