Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2436.2
  • BIST
    9810.96
  • BTC
    63646.88$

TEMSİLE NE GEREK BİZ YOL VEREK

05 Mayıs 2018, Cumartesi 07:38

 

Önümüz seçim malum kısa bir zaman dilimi var. Ve ortalık baya hararetli her yer seçim çalışmaları falan. Eee kolay değil, halkın sesini dinleyen halkı için mücadele eden bir yönetici seçilecek yine halk tarafından. Asıl benim bahsetmek istediğim konu Suriyeli (beleşçi) vatandaşlar (ımız demeye dilim varmıyor hiçbir zaman da varmaz inşallah). Belki çoğu kişiye yanlış gelecek ama bana göre ne bizden biri oldular nede bağrımıza basılacak yanları var. Evet ülke olarak zor dönemler geçiriyorlar evet bizde gerekeni yapıp yardımcı olalım fakat yardımcı olalım derken ağlamayı çok iyi biliyorlar diye memeyi de toptan kaptırmanın bir manası yok ki. Onlar ağlıyor diye memeyi cokcok hüpletirken senin vatandaşın ağlayacak, ses çıkaracak dermanı bile kalmadı diye sessiz sedası ölsün mü? Dediğim gibi evet vicdan sahibiyiz evet yardım edelim destek olalım ama sadece bu kadar, ekmek elden su gölden gel keyfim gellere de gerek yok.

Hele ki temsilci istemeleri sebepsiz reddedilmeli. Neymiş 3,5 milyon insan varmış Suriyeli. 50 bini seçmen imiş (Vatandaşlık verince haliyle. Torak için bir damla kan dökmemişler fakat toprağın yönetimi için 50 bin oy vereceklermiş.)Vatandaşlık 120, 130 bini bulacakmış, gel babam gel daha yok mu geleni de al babam al boşa gitmesin. Haliyle yol geçen kapısı gelen giden vatandaş olunca temsile ihtiyaç duymuşlar kendi hallerinde. Kalıcılar ya hiç demiyorlar ki mehmetcik o kadar uğraştı bizim toprağımızı biz burada yatarken korudu kolladı canları pahasına temizledi gidelim artık yük olmayalım diye. Giden ev yapmalı yol yapmalı aş yapmalı tabii burada öyle mi yol var iş var aş da var keyifler yerinde. Uğraşmak zor geliyor efelere. Tek sorun temsilci kalmış onlara göre birde meclise girseler  ohh gel keyfe. Hastaneler de eğitimde çok sıkıntı yaşıyorlarmış. Ne alaka, sizsiniz gönlünüzün istediği üniversiteye sınavsız giden ve yine sizsiniz hastaneler de randevulu hastaların bile önüne bir tercümanla yirmi otuz kişi gelerek geçen. Ne hikmetse yine siz misin sıkıntı çeken. Kendi vatandaşımız yeterli puanı alamadı diye tonla para döküp üç beş yıl özel öğretim kurumlarına göndersin çocuğunu bir üniversitenin kapısından geçebilsin diye, yaşlı başlı hastalarımız sıra beklesin ağrıyla günlerce kıvransın randevu günü gelsin diye fakat sıkıntıyı çeken Suriyeli vatandaş olsun. Ağlamaya alışmış nasılsa az daha sesini yükseltse korkarım gel ülke senin olsun diyecekler. Nasıl olsa bizim halkımız sessiz, bizim halkımız tamahkar, bizim halkımıza üç kuruş versen utanır çekinir avucunun içine saklayarak alır, bizim halkımız açım diye sızlanmaz şükür de bilir sabır da işte bu yüzden bizim halkımız sömürülür.

Hal böyle olunca kim ne derse desin ben bu vatanın evladıysam bu toprakta doğup nefes aldıysam yaptığım iyinin karşılığını da yaptığım kötünün bedelini de bu topraklarda ödediysem kendi fikrimi de özgürce söylerim. Bu vatanın evladı benim Suriyeliler değil ve ben de diyorum ki: Konu ille de bir şey vermek ise en başta biz bir YOL verelim Temsilciyi de bir BOŞ verelim. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.