Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.5
  • BIST
    9104.65
  • BTC
    70524.45$

Tehlikeyi Atıştırıyor Olabilir Misiniz?

27 Eylül 2019, Cuma 08:55

Atıştırmalık besinlerle öğününüzü geçiştirerek ve az yediğinizi düşünerek hareket ederseniz farkında olmadan dengeyi bozabilirsiniz. Diğer besin seçimlerinizde de olduğu gibi atıştırmalıklarda da tercihleriniz önemlidir.

Bu atıştırmalıklarınızı günlük beslenme düzeninizde birbirini tamamlayacak şekilde tercihler yaparak seçebilirsiniz. Meyve, süt, sebze, yoğurt, tahıl gevrekleri, peynirli sandviçler, tavuklu veya ton balıklı salatalar ara öğünlerinize eklenebilir. Beslenme düzeninizde değişiklik yapmak veya monotondan çıkmak için farklı lezzetleri, gelenksel tatları tercih edebilirsiniz.

Aç hissettiğinizde atıştırabilirsiniz, Peki ya tok hissettiğinizde?

Stresli zamanlarınızda, yapılmayan projeler, yetişmeyen sunumlar ödevler gibi sebeplerle ortaya çıkan duygu durum değişikliklerinizde yeme isteğinizden kurtulma yoluna gidin. Özellikle açlık hissetmediğiniz zamanlarda yemeğe yönelmeyin. İlginizi farklı bir alana yönlendirin. Ortam değiştirmek veya sevdiğiniz bir arkadaşınızı arayıp sohbet etmek gibi.

Ana öğünler atıştırmalık olamaz!

Sağlıklı besin seçimi yaparak güzelce ana öğününüzü yapmalısınız ki devamında fazla enerji almanız engellensin. Ana öğünleri geçiştirirseniz devamında açlık krizleri ve yoğun tatlı istekleri olma ihtimali vardır. Bu dönemler özellikle gün içinde dengenizi tamamıyla alt üst edebilir. O açıdan ana öğünlerimizi düzenli bir şekilde yapmaya dikkat etmelisiniz.

Atıştırırken Bilinçli Olun!

Televizyon karşısında, bilgisayar başında ya da herhangi bir işle ilgileniyorken ikinci bir iş olarak atıştırmayın. Böyle durumlarda muhtemelen kontrol sizde olmayacaktır.

Atıştırmalıklarınız yüksek enerjili olmasın!

Yüksek kalori içeren besinler yerine daha düşük kalorili çoğunlukla meyve, ayran,yağsız gevrek tercih edilebilir.  Badem, fındık, ceviz gibi yüksek kalorili besinlerde ise miktarına dikkat ederek tüketmenizde hiç problem yoktur. Fakat miktarı aşarsanız kilo alabilirsiniz. Çok yağlı besinler, şekerli içecekler ve her türlü paketli ürünlerde çok tercih etmemeli ve tükettiğiniz ürünlerde porsiyon miktarına dikkat etmelisiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.