Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2424.3
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64195$

Tecrübelendik

25 Ocak 2018, Perşembe 07:49

Bu sezon Süper Lig’in ilk yarısında işleri yoluna koyamayan Atiker Konyaspor, kupada bambaşka bir görüntü çiziyor. Bunun nedeni de tabi ki son şampiyon unvanıyla mücadele ediyor olmasından dolayı. Son iki yılda Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek final oynayan yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz yıl finale kadar yükselip kupayı kaldırmıştı. Tarihinde ilki başararak bu sevinci taraftarlarına tattıran Konyaspor, bu yıl da oldukça iddialı başladı. Artık tecrübeli de diyebiliriz Konyaspor için. Öyle de oldu…

Ligin güçlü ekiplerinden Trabzonspor ile son 16 turunda eşleşen Konyaspor için oldukça zorlu bir karşılaşma olacağı belliydi. Konyaspor’un ligdeki performansını ve sıkıntısını düşündüğümüzde Trabzonspor gibi çıkışta olan bir takımla karşılaşmak kolay olmayacaktı. Ancak Konyaspor kupa takımı olduğunu bir kez daha kanıtladı. İlk maçı sahasında 1-0 kazanan Mehmet Özdilek’in öğrencileri, deplasmandaki rövanşta ise 1-1 kalarak kupada güçlü rakibini saf dışı bıraktı. Bu maç aynı zamanda devre arasından sonra da ilk maçtı.

Aynı kadro, aynı oyuncular ve rakip Trabzonspor. Tam tur için mücadele eden Konyaspor vardı sahada. Mehmet Özdilek etkisi de denebilir bu yüzden. Oyuncuların devre arası kampını iyi değerlendirdiği belli oluyor. Umarım hem kupada bu başarı devam eder hem de ligde artık yüzler güler.

Bir de Trabzonspor maçının ardından yaşanan sevinç görülmeye değerdi. Taraftarlar gerçekten özlemiş.

Umarım bu yolda Konyaspor’a yine final gözükür…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.