Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2428.7
  • BIST
    9708.26
  • BTC
    66107.29$

TARİH-2

20 Mart 2015, Cuma 00:00

1967 de Arap âlemi ile 3 milyon nüfuslu İsrail arasında Altı gün Savaşları diye tarihe geçen bir savaş olmuş ve Araplar bü­yük hezimet yaşamışlar, bütün savaş araç-gereçlerini kaybet­mişler ve dünyaya rezil olmuşlardır.

İsrail’in o günkü genelkurmay başkanı Moşe Dayan’a “bunu nasıl başar­dıklarını” sormuşlar, O; “Yavuz Sultan Se­lim’in stratejisini kullanarak,([1]) yani Araplara hiç beklemedik­leri bir yönden, Arapların hayallerinden bile geçme­yen bir ci­hetten saldırarak” demiş. “Peki, bu tarihi olayı düşünerek Araplar ona göre, sizin metodunuzu tahmin ederek hazırlık yapmış olsalardı ne            yapa­caktınız?” demişler, Moşe Dayan’ın sözü ibretlik ama gerçeğin ta kendisi olmuş; “O zaman bizi kimse kurtaramazdı ama Müslümanlar tarih okumaz­lar.” de­miş.([2])

İleriye gitmek isteyen geriye gitmek mecburiyetindedir. Top tüfek bile geriye teper. Geçmiş ölmüş ve kıymetsiz ise anti­kalara ödenen milyon ve mil­yarlar neye? Tıp talebeleri ileriyi öğrenebilmek için geriden yani ölüden ka­davradan faydalanır­lar.

Hamdullah Suphi Tanrıöver Milli Eğitim Bakanı iken, Yu­gos­lavya'nın en büyük şairlerinden Tatelesko'yu İstan­bul’a da­vet eder. Tatelesko, Kanûnî Sul­tan Süleyman'ın Tür­besini ziya­ret etmek isteyip, türbenin kapalı, bakımsız, pej­mürde olduğunu gö­rünce bizimkilere şöyle der:

"Tarihi olmayanların bile, milli birlik ve beraberlik­le­rini sağlayabil­mek, gençliğine bir gâye ve ideal vere­bilmek için, efsaneler uydur­dukları bir dö­nemde, sizin buraları kapalı tut­manız ne kadar abes?”([3])

Kanûnî Sultan Süleyman’ın doğumunun 505. yıl­dö­nümü tüm yurtta değil ama sadece Trabzon da kut­landı. Çünkü Ka­nûnî, Babası Yavuz Trabzon Valisi iken orda doğmuştur. Trab­zon’da kutlanış sebebi ise şöyle;

1995’te Trab­zon Valisi Alâaddin Yüksel, Süleyman Demi­rel Baş­kanlı­ğındaki heyetle birlikte Maca­ristan’a git­miştir. Ka­nûnî’nin doğumu­nun 500. yılını ve Zigetvar ku­şatmasını kutla­yan Macarlar, o ara bizim valimize: “500. yıl dola­yısıyla Ka­nûnî’nin doğ­duğu Trabzon da neler yapıldı­ğını”  soruyorlar. Cevap yok tabi. Çünkü valimiz de orada öğreni­yor. Döner dön­mez  Trabzon da Muhte­şem Süleyman Vakfını kuruyor.([4])

Konfüçyüs “Bir neslin kaderini bir önceki nesil tayın eder.” demiştir. Bi­zim neslin kaderini bir önceki nesil hiçte iyi çizme­miş, “Aslını inkâr eden haramzadedir” atasözünde olduğu gibi, tarihin, geçmişini, ceddini, topyekûn inkâr edip, sanki UFO’larla gökten indiklerini zanneden bir önceki nesil, ta­rihe nam şan ve şeref veren bir milletin ve devletin köküne kezzap dökmüş ve dün dünyanın süper gücü iken, bugün Yunan pali­karyasının, lânetlenmiş Si­yonistlerin bile oyuncağı haline gel­mişiz. Fakat şairin:

Ölmedi bu millet ölmez şanlıdır

İşte şemri-i celâdet kanlıdır

Dediği gibi, inşallah her şeye rağmen bu millet ölmedi ve son zamanlar­daki diriliş bunun en bariz delilidir. Allah’a sonsuz şükürler olsun.

Dipnotlar:

1-Mısır Seferinde Tomanbay Yavuzu denizden beklemiş, çakmalı toplarını  denize müteveccihen yerleştirmiş,       hazırlığını ona göre yapmış, ama Yavuz Tarihte bir ilki gerçekleştirip,Sina Çölünü geçip,

    Arapların arkasına inivermiştir.

2 -Rokach, Livia, “İsrail’in Kutsal Terörü”, Çev. Zeynep Neşe, Belge Yay. İst. 1984, s. 20.

3 -Akif Cemil, “Hamdullah Suphi Anlatıyor”, Zafer Dergisi, sayı 225, s. 7.

4 -Milliyet Gazetesi,  30. 04. 2000.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.