Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2508.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64427.85$

Tam şifa deposu Çörekotu’nu Mutfağınızda eksik etmeyin

04 Mart 2021, Perşembe 08:56

Sevgili Okurlarım bu hafta sizlere her derde deva olduğu söylenen Çörek otunda sizlere bahsedeceğim. İlk önce çörekotu tarlalarda yetiştirilen ve boyu yaklaşık 50 santimetreye kadar ulaşabilen bir bitki aslında. Bizim çörek otu olarak andığımız o siyah küçük taneciklerse yine bu bitkinin dallarından çıkarılıyor ve tam bir şifa deposu olarak önemli işlere imza atıyor.

Ne işe yarıyor: Çörek otunun faydaları

Yüzlerce yıl öncesinde tedavi amaçlı olarak kullanılan bitkilerden biri olan çörek otu, zamanla faydaları unutulup mutfaklara sadece lezzetiyle konuk olmaya başlamış bitkilerden. Oysa minicik cüssesinin altında öyle çok fayda saklı ki... Öğrenince siz de bize hak vereceksiniz, eminiz.

·  Çörek otu, vücutta iltihapların oluşmasını önlüyor, bu özelliği hali hazırda iltihaplı olan bölgeler üzerinde de daha hızlı bir iyileşme sağlıyor.

·  Antioksidan özelliği göstermesi sayesinde vücudu toksinlerden arındırıyor, olası birçok hastalığın önüne geçiyor.

·  Antioksidan özelliği, en çok da karaciğer ve böbreklerin rahat etmesini sağlıyor, zararlı maddeleri vücuttan uzaklaştırdığından bu organlarımızın kanı temizlemek için fazla mesai yapmasının önüne geçmiş oluyor.

·  Kan şekerinin düzenlenmesinde etkili olduğu biliniyor, hatta bu nedenle birçok şeker hastasının evinden eksik olmuyor.

·  Kötü kolesterolü dengelediği ve idrar söktürücü bir etki gösterdiği de biliniyor.

   Çörek otunun kullanımı

Çörek otu en çok poğaçaların, böreklerin üzerine serpiştirilerek mutfaklarda boy gösterse de aslında onun faydalarından yararlanmak için çörek otunu daha farklı şekillerde de kullanmak gerekiyor. Dilerseniz bir kase yoğurdun içine serpiştirerek tüketebilir, salatalarınızın içine ekleyebilir ya da piyasada kolayca bulabileceğiniz 

Önemli bir uyarı: 

Çörek otunu asla ara vermeden, her gün kullanmayın. Güçlü etkileri olduğundan vücudunuza hiç fark etmeden zarar verebilirsiniz, aman diyelim.

Sağlıklı sebze ve meyveleri tercih edin. Sağlıcakla kalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.