Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2409.7
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66148.38$

Talmut’tan Bazı Şovenist Hükümler

08 Kasım 2019, Cuma 08:49

Bugün Yahu­diler tarafından fıkıh kitabı olarak kulla­nılan, emirlerine de Siyonistler tarafından kayıtsız-şartsız uyulan TALMUT isimli fıkıh kitaplarından bazı emirleri aktaralım ki, Siyonistlerin veya radikal Yahudilerin nasıl insanlar olduklarını ve nasıl bir inanç sistemine sahip bu­lunduklarını daha iyi an­layalım:

1-Yahudi olmayan her hangi bir kişi, bir Yahudi’yi döverse, ona ölüm cezası verilir. (Bugün olduğu gibi. Kendine taş atan çocuklara en etkili ve öldürücü bombaları atıyor.)

2-Eğer Yahudi olmasaydı yeryüzünden bereket kalkar ve yağmurlar kesilirdi. 

3-İnsanlar nasıl hayvanlardan üstünse, Yahudiler de diğer insanlardan üstündür.

4-Yahudilerin dışındaki bütün insanlar hürmete layık değildirler.

5-Diğer insanlara karşı şefkat ve merhamet göstermek, Yahudilere yasaktır. Çünkü diğer insanlar, hem Ya­hudi’nin, hem de Allah’ın düşmanıdırlar.

6-Yahudi’nin diğer insanlara yaptığı her iyilik, büyük bir hata, her kötülük ise büyük bir başarıdır. Allah'a yak­laşmadır.

7-Yahudi’nin diğer milletlerden fahiş miktarda faiz alması caizdir

8-Bütün yeryüzü Yahudilerin mülküdür. Diğer mil­letlerin elinde bulunan yerler, Yahudilerden zorla alınmış­tır. Yahudilere düşen görev bunları her türlü çareye başvu­rarak geri almaktır.

9-Bir Yahudi’nin kendi kardeşinin malını çalması ha­ramdır. Başka milletten olanların mallarını çalmak ise caiz, hatta vaciptir.(1) (Mısırdan çıkarken de böyle yapmışlardır) Bundan dolayı hangi yolla olursa olsun servet sahibi ol­mak, Yahudilerin en tabi hakları ve görevleridir.

10-Talmut’a göre Yahudiler ellerine geçen İncil, Kur’an gibi başka kitapları şartlar uygun ise imha etmekle yükümlüdürler. 

11-Bir Yahudi bir mezarlığın yanından geçerken, eğer o yer bir Yahudi mezarlığı ise orada yatanları takdis eden kısa bir dua okumalı, ancak mezarlık Yahudi olmayanlara ait ise orada yatanların annelerine lanet etmelidir.

12- Talmud kaynaklı bir başka geleneğe göre de, din­dar bir Yahudi, bir kilise ya da Hz. İsa tasviri gördüğünde üç kere yere tükürmekle yükümlüdür.

13-Kendileriyle savaş halinde olmadığımız Yahudi-olmayanlara gelince, ölümlerine doğrudan sebebiyet ver­mek yanlıştır, fakat eğer ölüm anındaysalar onların hayat­larını kurtarmak yasaklanmıştır. Örneğin bir Yahudi-olma­yanın denize düştüğü görülürse, boğulmaktan kurtarılma­malıdır.

14-Maimonides'e göre, bir Yahudi doktorun bir Ya­hudi olmayanı iyileştirmesi de, karşılığında para kazanılsa dahi, yasaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir noktaya değinir: "Eğer Yahudi bir doktorun bir Yahudi olmayanı iyileştirmekten kaçınması, Yahudilere karşı top­lumsal bir tepki gelişmesine neden olacaksa, o halde yasak ortadan kalkar ve hastanın iyileştirilmesi gerekir. 

15-Yahudi olmayanlara hediye vermek kesin olarak yasak ama menfaat sağlayacaksa rüşvet vermek serbesttir.

16-Haham Sofer, Responsum adlı Talmudik çalışma­sında, Osmanlı İmparatorluğu içindeki Müslümanlar ve Hıristiyanlar hakkında ilginç yorumlar yapar. Bu sapkın yorumlara göre, bu insanlar, "başka ilahlara tapan putpe­restlerdir ve dolayısıyla dolaylı yoldan öldürülmeleri doğ­rudur". Dahası, Sofer bu iki grubu, Eski Ahit'te adı geçen Amalek kabilesine benzetir. Eski Ahit'te Amalekler hak­kında verilen hüküm ise şöyledir:

Orduların Rabbi şöyle diyor: “Amalek'in İsrail'e yap­tığını, Mısır'dan çıktığı zaman yolda ona karşı nasıl durdu­ğunu arayacağım. Şimdi git, Amalek’i vur ve onların her şeylerini tamamen yok et ve onları esirgeme ve erkek­ten kadına, çocuktan emzikte olana, öküzden koyuna, de­veden eşeğe kadar hepsini öldür.”(2)

Dipnotlar:

1- Çıkış, 20/15.

2- www.harunyahya.org/kitap/siyonizm.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.