Konya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.60
  • ALTIN
    2489.4
  • BIST
    9549.24
  • BTC
    62019.18$

TAKMAZSAK TAKACAKLAR

26 Eylül 2020, Cumartesi 09:55

Takalım, katmazsak bize takacaklar. Hem de 10 metre kare içerisinde dört duvar arasında günlerce takacaklar. Belki de öleceğiz. Takmazsanız ne olacak biliyor musunuz? Takmazsanız en sevdiğiniz insanın ölümüne neden olacaksınız. Katil olmamak için takmalısınız. Takmazsanız, hepimize takacaklar…

Koronavirüse yakalanan ve tedavi görüp sağlığına kavuşanlar anlatıyor. Lütfen toplum sağlığı için maskelerinizi takın ve sosyal mesafe kurallarına uyunuz.

Bir de bu söyleyenleri takmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bari bu insanları takalım. Ciddiye alalım. Sağlık çalışanlarına saygı için takalım. Çevremize saygı için takalım. İnancımız için takalım…

Hastane de ne takıyorlar biliyor musunuz? Ağzınıza burnunuza hortum takıyorlar. Yetmezse kollarınızdan damarlarınıza takıyorlar. Hava takıyorlar. Hepsini takınca zaten takmadığınız için pişman oluyorsunuz. Bunu anlatıyor hastanelerden tedavisi tamamlanıp çıkanlar…

Maskesiz sokağa çıkan ve maskesiz olduğu için göz ucuyla baktığınız zaman dövecekmiş gibi bakış atan zalımlar size söylüyorum. İntihar edebilirsiniz. Bunun başta yolları var. Birilerini öldürerek ölümü beklemeyin. Kendi başınızı yiyin.

Her gün televizyon ekranlarından haberleri izliyor, gazeteleri okuyor ve ölümlerin arttığını görmenize rağmen takmamanızın sebebinin cehalet olduğunu düşünüyorum. Zaten en zor insan cahil olan insandır. Cehaletle uğraşmak en zor sanattır.

Duyuyorum virüs tanısı konmuş evinde tedaviye başlanmış kişileri. Yakından tanıdığım insanlar da var içlerinde. Bir gün öncesi tanı konmadan kalabalık bir ortamda oturup eğleniyorlar, gülüp kahkahalar atıyorlar ertesi gün kimseye bulaştırmadım diyorlar.

Bulaş alanlarda bulaşan kişi iye görüşmediğini ifade ediyor. Birbirlerini saklayarak daha çok bulaştırdıklarının farkında bile değiller. Asıl katil bunlar değil mi? Yada bunlara bir isim bulacak olursak ne dememiz gerekiyor.

Birbirimizi sakladıkça bu hastalığın önüne geçmemiz mümkün değil. Bir birimizi ihbar etmeyi öğrenmeliyiz. Komşumuzu, iş arkadaşlarımızı seviyorsak ihbar da bulunmamız gerekir.

Söylenecek söz o kadar çok ki; Fakat bunlar anlamıyorlar. Anlamadıkları için de biz söylemeye devam edeceğiz. Sağlıklı kalmak için sağlığınıza sahip çıkın. Bir de toplumun sağlığına değer verin.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.