Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63737.294$

SÜRPRİZ GÖRÜNMÜYOR

26 Kasım 2018, Pazartesi 08:26

Geride bıraktığımız Cumartesi günü Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanması bekleniyordu. Bu olmadı. Aday açıklanmadı. Aday açıklanmayınca doğal olarak merak arttı ve farklı yorumlar yapılmaya başladı.

Ne oldu, ne oluyor?

Olan fazla bir şey yok.

Ankara ve Konya’da bu işin içinde olan insanlarla konuştuk.

Önce Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cumartesi günü neden açıklanmadığını sorduk.Sonra merkez ilçeleri sorduk.

Konya’daki bir yetkili dedi ki “Biz de adayın açıklanmasını bekliyorduk.Lakin açıklanmadı”

Peki neden açıklanmadı?

“Raporlar sayın Cumhubaşkanı’nın önünde.Muhtemelen adaylarla ilgili güvenlik soruşturmaları tamamlanmamış olabilir.”

Bu sözlerden şu anlaşılıyor: Konya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için sayın Cumhurbaşkanı’nın önünde birden fazla isim var.

Birden fazla isim olabilir. Konuştuğumuz yetkili “Adayın açıklanmaması bizler için de sürpriz oldu. Siyasette her saatin önemi büyük. Farklı gelişmeler olabilir.”

Peki farklı gelişmelerin yüzdesi ne?

Yüzde 1 ihtimal.

Yüzde 1 ihtimal, en zayıf, en küçük ihtimal.

Başkan adaylarının tüm boyutlarıyla değerlendirildiği bilinen bir gerçek. Parti yönetimi ve  sayın Cumhurbaşkanı bu konuda çok hassaslar. Başkan adaylarıyla ilgili en zayıf ihtimalleri dahi değerlendiriyorlar. Devletin çeşitli birimlerinden adaylar hakkında bilgi toplanıyor. Yerel dinamiklerden ve STK’lardan bilgi toplanıyor. Gelen bilgiler bir yerde toplanıyor ve oradaki kurullar marifetiyle değerlendiriliyor. Yani kimsenin boyuna, postuna  ve kimin adamı olduğuna göre karar verilmiyor. Bu konuda taviz verilmiyor ve inanılmaz derecede hassas davranılıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayının, kim olacağı sorusuna dönelim.

Farklı isimler masanın üstünde.              

Yeni tek isim değil. Fakat isimler içerisinde en şanslı olanı mevcut başkan Uğur İbrahim Altay.

Konuştuğumuz insanlardan birisi dedi ki “Ağbiciğim  iş bitmiş görünüyor. İbrahim bey başkan adayı gibi. Onun aday olmasını milletvekilleri de istiyor.”

Demek ki İbrahim Altay’ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yüzde 99.

Geriye kalıyor yüzde 1 ihtimal.

O da denizin yanması gibi bir şey.

Deniz yanar mı? Yanmaz.

Bu durumda farklı gelişmelerden bahsetmek de zor hatta imkansız.

Uğur İbrahim Altay’ın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yaptığımız istihbaratlara ve aldığımız  bilgilere göre sonlanmış durumda. Yani o iş bitmiş. Biz yanılırsak, deniz yanmış demektir.Şayet deniz yanarsa, diyeceğimiz bir şey yok. Hata bizde olmaz.

Geriye ne kalıyor.

Uğur İbrahim Altay’ın adaylığının açıklanması. O da bu hafta açıklanacak büyük ihtmalle.

Merkez ilçelere bakalım bir de.              

Meram’da maalesef Fatma Hanımın durumu kritik. Meram’da Ali Selvi’nin adı ön plana çıkıyor.Geçmişte İl Genel Meclisinde iki dönem görev yapmış olması en önemli ve güçlü yanı olarak gösteriliyor. Yereli iyi bilmesi, halk diliyle konuşması ve bölgeyi iyi tanıması da Selvi’nin avantajları. Dolayısıyle Fatma Hanım gidici gibi. Sonra Meram’da Mustafa Yazlık’da konuşulan isimlerin başında yer alıyor.

Karatay’da Ahmet İzi ve Veli Tolu’nun ismi ön planda. Bu iki isim adaylık noktasında, en şanslı isimler arasında yer alıyor.

Selçuklu’da mevcut başkan Ahmet Pekyatırmacı en şanslı isim. Yalnız orada Faruk Şekerci’yi de gözardı etmemek lazım.

Gelelim merkez ilçelerde olabilecek sürprizin, en sürprizine. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, üç dönemini tamamladı. Fakat Hançerli’nin üstü silinecek gibi görünmüyor. Ne olabilir? Hançerli, Meram ya da Selçuklu’ya kaydırılabilir. Böyle bir ihtimal var ve bu ihtimal çok yüksek.   

Merkez ilçe belediye başkan adayları ismi açıklandığında,Mehmet Hançerli ismini Meram veya Selçuklu’da görebilirsiniz. Bu da yüksek bir ihtimal.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.