Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2436.9
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66660.78$

SUMAK ‘un FAYDALARI SAYMAKLA TÜKENMİYOR

01 Temmuz 2020, Çarşamba 08:49

Sevgili okurlarım bu hafta sizler için Sumak’ı faydalarını araştırdım. Şimdi sizlere sumak hakkında bilgiler aktarmak istiyorum. Sumağın en önemli faydaları içerisinde yer alan özellik; mikrop, virüs ve bakterilerle savaşmasıdır. Bu özelliği ile oldukça dikkatleri çekmektedir. Sumağın birden fazla yararının bulunduğunu belirtmek doğru olacaktır. Sumak, bağışıklığı güçlendirmeye destek olur. İdrar söktüren bir özelliği bulunan sumak, şeker hastalığı ve obezite adına oldukça etkilidir. Solunum yolu rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır. Sumak, kan basıncını düzenleyen bir yapıya sahiptir. Damar sertliğinin oluşmasını önler. Anne sütünü arttıran sumak, kolesterolün normal seviye olmasına olanak tanır.

Kış aylarında herkesin karşı karşıya geldiği nezle, grip, soğuk algınlığı gibi mevsimsel rahatsızlıklara karşı sumağın oldukça önemli bir etkisi bulunur. Sumak, vücudun güçlenmesine imkan tanır. Antimikrobiyal özelliği sayesinde mikroplara karşı vücudun savaşmasına destek olur. Sumak, ateş düşüren özelliği ile de bilinmektedir. Solunum sisteminin rahatlamasına yardımcı olan sumak, bronşite oldukça iyi gelmektedir. Sumağın yaprakları kaynatıldıktan sonra demlenip gargara yapılmasıyla boğaz ağrısı giderilebilir.

Sumak tohumları, akciğerde oluşan enfeksiyonlara ve buna neden olan enfeksiyonlara karşı etkilidir. Yapılan birçok araştırmada, sumağın obeziteye ve şeker hastalığına karşı oldukça iyi geldiği açıklanmıştır. Sumak, vajinal akıntıları ortadan kaldırır. Ağrılı adet dönemi geçirenler ya da adet düzensizliği bulunan kişiler için şifalı bir bitkidir. Sütün artmasına katkı sağlayan sumak, anneler için oldukça önemlidir.

Sumağın kolesterolü ve kan şekerini düzenleyen etkisi bulunmaktadır. Sumak, idrarın oluşmasını çoğaltarak vücuttaki toksinlerin atılmasına destek olur. Ağrılı idrara çıkma konusunda ve mesane ağrısının hafiflemesinde etkisi bulunur. Bunun yanı sıra bağırsaklar için de fayda sağlar. Bunun yanı sıra tüketilen yiyecekler içerisinde kullanılan sumak şeker hastalığının önlenmesinde oldukça etkilidir. Sumak, faydaları bitmeyen bir bitkidir.

Sağlıklı sebze ve meyveleri tercih edin. Sağlıklı kalın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.