Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.90
  • ALTIN
    2439.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64943.7$

ŞÜHEDA FIŞKIRACAK

12 Ağustos 2020, Çarşamba 08:55

İslam şairimiz Akif; “şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda”....derken,islamı koruma uğruna vatanı imanı inancı gereği canını severek verenlerden bahsediyordu.
Bir insanın kendisinin nasıl koruması gereken kutsalları varsa, aynı kutsiyet üzerinde yaşadığı ve uğruna canını verdiği, uğrunda ölmeyi göze aldığı ve uğrunda ölen varsa vatan hüviyetine büründürdüğü her bir cm karesinde kendi alın teri olan vatanına sahip çıkmasının da yani “vatanının da” bir şerefi vardır.
Mete Han çorak işe yaramaz bir toprak için Tunguzlara karşı ölümü göze alarak toprağın/vatanın kutsiyetini ortaya koymuştur
Kötü yonan kardak kayalıkları için savaş rüzgârları estiriyorsa bir papaz oraya yunan bayrağı dikiyorsa bizim akılsızlarında varsa yüreklerinde acıcık sevgi insan sevgisi üzerinde yaşadığı toprağa nankörlük etmez orayı vatan beller ve kötü emelli eşkıyalara peşkeş çektirmek istemez.
Dağdaki eşkıya senin helal süt katılmış vatan toprağına ve onu koruyan askerine polisine kurşun sıkıyorsa, yani senin vatanının namusuna ve şerefine göz dikiyorsa, mademki bizim ülkemiz burası,bizlerde bu vatanın namus ve şerefini koruyup düşman çizmesine eşkıya bozmasına hainlere karşı dimdik duracağız,dedik ya vatanı savunmak/korumak şereftir,ama bundan yoksun olanlar için bir şey ifade etmez.
Bana göre bu açıklamalardan sonra Sn. Bahçeli az bile söylemiş. Daha başka hangi laf söylenir bilemiyorum ama, eğer hala Cağaloğlu pravdasının gedikli âlimleri pekaka ayağından sana kürdili hicazkar faslı geçmeye çalışıyorlarsa, biline ki, bunların kanında bozukluk var.
Pekakanın taşeronluğuna soyunan asala örgütünün has elemanları Kürtçülük ayağından laikçi sosyalist kankalarını direnişe çağırsa da şerefli ordumuzdan yedikleri ve yemeye devam ettikleri zılgıtla çareyi Avrupa ve ABD gavurunun vicdanında aramaya başladılar. Diyorum ki bu hınzırlara oralara kadar yorulmayın, İran şerefsizi size nasılsa içerden destek veriyor.
Ya şu günümüzde sözde Arap birliği denilen ve iki yakaları bir araya gelmeyen köle zihniyetli yalakalara ne demeli?.Gazze bombalanırken sesini israile duyuramayan ve sessiz kalmayı yeğleyen öküzler sürüsü, bizim kandile yönelik askeri harekatımıza bi yerine kıymık batmış bilmem ne gibi hav hav havlayarak karşı çıkıyorlar:Ülen geri zekalı yığıntılar,siz gerçekte Arap birliği olsaydanız”bugün İsrail diye devlet olurmuy du?Ulan beyinsizler güruhu,sizin ancak Filistin’e diliniz çıkar ve eleştirirsiniz,bre ekmek düşmanları bu kadar petrol geliriniz var zenginliğiniz var,ama ortada adam diye gidilecek kaç kişi var sizlerde devlet adamlığı vasfı olan.hepiniz köle zihniyetli halkına zulmeden zalimler değil misiniz?
Bu nedenle Sn. Bahçelinin verdiği tepkiyi herkesin vermesini umardım. Eğer çok akil kafalı Fatsalı terzi fikrinin hempası kadir inanır, alenen hdpkk’yı destekliyorsa, gönlü imanı inancı canı cananı akıttığı kanı, her şeyiyle sevgilisi olan üzerinde yaşadığı vatanı, kendisine namus ve şeref bilen herkesin bu anlamlı tepkinin yanında, sağında solunda olması beklenirdi.
Fakat pekaka bilsin ki asla ve kata bu topraklar bölünmeyecek ve pekaka ve dış güçler içerdeki bilumum hainler bilumum hain satılmış maskara medya ve buna alet olanlar emellerine asla ulaşamayacaklardır.
Eğer bir savaş çıkacak olursa ve bana da ihtiyaç olursa, bende bu yaşımda, düşmana karşı elime vatan silahını alıp, cepheye gitmezsem şerefsizim, bu böyle biline,varsın desinler ki zenginlerin çocukları, torpilliler şurada burada keyf çatıyor,varsın desinler, benim köylü garibanım cephede tüfek çatıyor.Beyler:biz cenneti satın almak istiyoruz,var mı daha ötesi?.....çırpınırdı Karadeniz bakıp Türk’ün bayrağına diyebilir misin?…..yürek ister bunlar yürek.
Lübnan yanı başımızda daha dün bizim vilayetimizdi.Bugün biz sahip çıktık.Çıkacağız.Çünkü Irak,Suriye,Filistin ve Lübnan’a gelecek bir tehlike Türkiye’mize yönelik bir hamledir.Gavurun yapmak istediğide tamamen budur.Sisi-Pisi- Yunan-Macron-Rus-Amerikan-Alman hepsi de bize karşı taarruzda.Doğu Akdeniz,Suriye,Libya,Azerbaycan etrafında yakılan ateşle bizi bu çemberin içinde boğmaya kalkışanlar kendileri boğulacaktır.Bizim yedi düvele dur diyecek onların hesabını görecek artık gücümüz de kuvvetimizde mevcuttur.Biz bugüne kadar tüm zorluklara dayandık yine dayanacağız.Ekonomi üzerinden kargaşa çıkarıp Londra merkezli saldırılar elbette boşa çıkartılacaktır.Biz devletimize yürekten inanıyor ve destekliyoruz.Her daim yanındayız ve olmaya devam edeceğiz.Şerefiyle devletinin yanında olamayanlarda yaşadıkları ikiyüzlülükleriyle batının ağızlarıyla konuşsunlar.Çünkü şerefle bitirilmesi gereken en ağır görev hayattır.

 

ŞEREFİYLE YAŞAMAK

Ufku derin olan düşünür, her daim ötesini
Çocukları yetiştirmek olmalı, anın sonrası
İnsana değer ver hissettir ki; bilsin kıymetini
Uğraşsın, didinsin, çalışsın; geleceğin inşası

***

Toplumla bütünleşen değerci bir yönetim
Değer katmalı insanına beslemeli maneviye
Halkı donatıp inancıyla sağlam kurulan iletim
Neyden çıkan nağme olsun kesilmesin ebediye

***

Toplumlarda bir değerdir şerefiyle yaşamak
Her birey bunu düşünerek inancıyla verirse
Hile desise bilemez köşe bucak kaçarak
Yüceltir bu değerleri emeğiyle bütünleşirse

***

Yüreğine düşeni paylaş vicdanın muhasebesi
İnsana değer ver yaşat ki; söylesin düşüncesi
Hürriyet, bir değerdir kaybeden anlar değerini
İnsan ancak onunla yaşar, kaybetmesin şerefini

Yusuf Erdoğa

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.