Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63835.612$

SON VİRAJ- ADAYLARIN AÇIKLANMASI

16 Ocak 2019, Çarşamba 09:01

Ak Parti 31 ilçe belediye başkan adayını iki gün sonra açıklayacak.

Bilindiği üzere daha önce bir kaç defa rötar yapmıştı ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması. Mesela ilk olarak 17 Aralık 2018’de yapılması beklenen  açıklama yapılmadı. Daha sonra ilçe belediye başkan adaylarının 10 Ocak’da açıklanacağı söylendi lakin o da olmadı.

Açıklama tarihi bir kaç kez bir şekilde değişti.

Gecikmenin sebebi son olarak MHP ile yürütülen Cumhur İttifakı çalışmalarına bağlandı.Ak Parti kaynakları MHP ile Konya’da yapılacak ittifak çerçevesinde görüşme ve pazarlıkların sürdüğünü açıkladı. Galiba en doğru olan bilgi de buydu. Bugün gelinen nokta itibariyle iki parti arasındaki görüşmeler tamamlanmış bulunuyor. Geriye 31 ilçe belediye başkan adayının açıklanması kalıyor. Sabırsızlıkla beklenen o açıklama  nihayet önümüzdeki Cuma günü yapılacak.    

Bu arada çok şey değişti tabi.

Ne değişti mesela?

Ak Parti cephesinden bakalım önce olaya.

Her şeyden önce üç merkez ilçede isimler, adaylar gitti geldi.

Üç hafta önce aday yapılmasına kesin gözüyle bakılan isimler vardı. Nitekim o isimler kamuoyuna  bir şekilde sızdı. İnsanlar o isimleri  resmen açıklanmamış olmalarına rağmen duydu.

Sızan bilgilere göre Karatay’da Hasan Kılca,

Selçuklu’da Ahmet Pekyatırmacı,

Meram’da Mustafa Asım Güney aday yapılmışlardı.      

Meram için açıklanması beklenen Mustafa Asım Güney’in sağlık gerekçesiyle bu görevi kabul etmediği bilgisi yayıldı ilk önce. Sonrasında Meram için yeniden Fatma Toru’nun ismi atıldı ortaya.Derken bir önceki başkan Serday Kalaycı’nın o da olmadı Mustafa Kavuş’un  ismi konuşulmaya  başladı.

Bugün son durum ne Meram’da?

Serdar Kalaycı ismi gündemdeki yerini koruyor. Bir de Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin ismi öne çıkıyor. Bu arada 31 ilçe içerisinde en borçsuz belediye olduğu bilinen  Karatay Belediyesinin bankalarda 150 trilyon parası varmış. Ayrıca Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’nin başarılı bir belediye başkanı olduğunu yakından bilen karar vericiler, Hançerli ismini Meram  Belediye Başkanlığı için ciddi ciddi düşünüyorlarmış. Kendileriyle bu konuyu konuştuğumuz yetkililer, “olmaz” demiyor,  “olabilir” diyorlar.

Dedik ya. İlçe belediye başkan adaylarının bugüne kadar açıklanmamış olması adaylar noktasında gidip gelmelere ve yer değiştirmelere neden oldu.

Selçuklu’da da benzer bir durum var.

Daha önce aday yapılmasına kesin gözüyle bakılan mevcut başkan Ahmet Pekyatırmacı’ya yeni rakipler çıkmış durumda. Farklı isimler konuşuluyor. Konuşulanlar arasında en sürpriz isme gelince. O isim  Külliye’de danışman olarak bulunan eski milletvekili Ayşe Türkmenoğlu. Türkmenoğlu’nun ismi daha önce de bu görev için konuşulmuştu. Şimdi yeniden gündemde. Peki olur mu? Olur ya da olmaz. Bunu iki gün sonra göreceğiz.

Ak Parti’de konumu  değişmeyen tek  isim Karatay ‘ın adayı Hasan Kılca gibi görünüyor. Karatay için aday adayı olan Veli Tolu’nun, Kılca’yı zorlayacağı sanılıyordu. Fakat Tolu o performansı gösteremedi. Dolayısıyle adaylık yarışında geri planda kaldı.

Bu istihbarat ve bilgilere rağmen Ak Parti üç merkez ilçede Cuma günü sürpriz yapabilir mi, yapar mı? Olabilir.          

Farklı  ve sürpriz sayılabilecek  bir istihbaratı daha paylaşalım sizlerle. Serdar Kalaycı Meram Belediye Başkan adayı yapılmadığı takdirde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği için düşünülüyor. Kalaycı bu görevi kabul eder mi bilmiyoruz ama böyle de bir durum var.

İlçe belediye başkan adaylarının  bugüne kadar açıklanmamış olmasının, MHP cephesinde yarattığı etkilere gelince. MHP’nin uzun süren pazarlıklarda eli güçlendi. Merkez ilçeler  dışında epeyce ilçe belediye başkanlığını alacak gibi görünüyor. Mesela pazarlığa otururken Meram’ı, Selçuklu’yu istedi. Onları alamayınca  gözünü büyük ilçelere ve birden fazla ilçeye çevirdi.Örneğin Ereğli’yi almış gibi görünüyor. Hüseyin Obrukcu, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden istifa ederek Ereğli’ye geldi ve adaylığını açıkladı. Bu arada MHP’nin elde ettiği başka ilçeler de var.

Sonunda aday tespiti başta olmak üzere her türlü çalışma tamamlandı.             

Sıra adayların açıklanmasında. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.