Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9090.13
  • BTC
    69908.05$

Sn. Ayhan Tekin Bey’den Mesaj var

26 Ocak 2022, Çarşamba 09:15

5 Ocak 2022 tarihinde bu köşede  “Üniversitelerimiz” başlığıyla Konya’mın Üniversitelerinin YÖK raporlarıyla değerlendirmelerini paylaşmış; yorumsuz yazımda ağırlıklı olarak Teknik Üniversitemizin verilerini iletmiştim. Bugün Teknik Üniversite adına Sn. Ayhan Tekin bey ile önce bir  telefon görüşmesi yaptık, ardından Sn. Tekin üniversitemizden veriler paylaştı. Öncelikle ilgilerine ve bilgilerine teşekkür ederim. Verileri paylaşacağım sizlerle.

Efendim öğrenci başı yayın sayısını artırmak adına 2022 Cumhurbaşkanlığı bütçesine 1.750.000 lira ödenek ayrılmış. Bunu Sn. Tekin’in telefonundan önce Resmi Gazete’de okumuştum. Sn. Tekin ile hedefimizin aynı olduğunu düşünüyorum. Ben Konya’mın her kurumunun alanında en iyi olmasını dilerim, eminim Konya Teknik Üniversitemiz yönetimi de aynı hedefi planlamaktadırlar. Sn. Tekin kıyaslamalarla Teknik Üniversitemiz sıralamasını paylaşmış.  Yök kriterlerinin dışında bazı kriterler iletti  Sn. Tekin. Mesela Girişimcilik Endeksinde Konya Teknik Üniversite 2020 yılında 49. iken 2021 yılında 50 üniversitenin değerlendirmeye alındığı 205 üniversite arasında 32. Sıraya yükselmiş.Sanayi işbirliğiyle yapılan proje sayısında 11.; akademisyen firmaların net satış gelirinde 14.; akademisyen firma sayısında 15.; sanayi işbirliğiyle yapılan projelerden elde edilen fon tutarında 22.; proje sayısında 25.; doktora mezun sayısında 25.; uluslararası işbirliğiyle yapılan proje sayısında 26.; öğrenci/mezun firma sayısında 26.; lisanslanan patent/faydalı model/endüstriyel tasarım sayısında 26. sıralamadaymış Teknik Üniversitemiz. Üniversite Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan Türkiye Üniversitesi Memnuniyet Araştırması sonuçlarına göre uzaktan öğretimde üniversitemiz 198 üniversite arasında 18.; Devlet üniversiteleri sıralamasında 125 üniversite arasında 7.sırada yer almışız.

Rakamlar nereden baktığınıza göre değişir. Sn. Tekin’in bildirdiği ve Teknik Üniversitemizin memnuniyet verici sıralaması beni de mutlu etti elbette en azından geleceğe umutla bakmamı sağladı. Başarılarının devamını dilerim ancak gelişmenin önemli bir parametresi de gelişmeyi yeterli görmemek, daha ileriyi hedeflemektir. Eminim böyle olacaktır. Ben gene de Üniversitemiz geliştikçe Ar-ge’ye ayrılan bütçenin, öğrenci başına harcamanın ve bir çok diğer Yök parametresinin gelişeceğine inanıyorum. Üniversitemizin YÖK raporuna göre aldığı bağış sıfır idi. Eğer Sanayimiz katma değeri yüksek ürün geliştirecekse, anlamlı bir Üniversite-Sanayi işbirliği ilişkisi kurulacaksa ki mutlaka kurulmalıdır , Teknik Üniversitemizin bağış olarak da desteklenmesi gerekmektedir. Hayırsever Konya’mda gerekli girişimler yapılırsa bu konuda da ciddi adımlar atılır düşüncesindeyim.

Kazan-kazan ilkesinin önemli adımı budur zira almadan vermek sadece Allah’a mahsustur.

Tüm üniversitelerimiz gibi Teknik Üniversitemizin de en iyiler arasına girmesini diliyor, bilgilendirme için Sn. Tekin’e tekrar teşekkür ediyorum. Saygıyla..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.