Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9090.13
  • BTC
    69908.05$

SİYONİZM (4)

06 Kasım 2019, Çarşamba 09:31

İlâhî ve evrensel dinin en bariz özelliklerinden birisi budur. Bütün insanlığı kucaklaması, yerel, yöresel ve kitle­sel değil, bütün evreni muhatap alması. Hükümlerinin adil ve merhametli olması…

Hıristiyanlığın temelinde de sevgi, barış ve hoşgörü vardır. Matta İncil’inde Hz. İsa'nın öğrencilerine "düş­manlarınızı sevin, size zulmedenler için dua edin" dediği yazılıdır.(1)

Luka İncili'nde ise, Hz. İsa'nın "bir yanağına tokat atana diğer yanağını çevir" de­diği bildirilir.(2)

Yeni Ahit'in hiçbir yerinde şiddeti meşrulaştıran hü­küm bulunmamaktadır, masum insanların katledilmesi yönünde bir düşünceye ise kesinlikle yer yoktur. Bu du­rumda, samimi dindar Yahudilerin ve Hıristiyanların din dışı bir ideoloji olan Siyonizm’e karşı Müslümanlarla itti­fak yapmaları önem kazanmaktadır. Ne var ki, günümüzde Hıristiyan dünyası içinde bazı kesimler, henüz bu gerçeğin tam anlamı ile farkına varabilmiş değillerdir.

Polonya doğumlu bir Yahudi olan ve 40 yıldan uzun bir süre İsrail'de yaşamış ve 2001 yılında hayatını kaybet­miş olan kimya profesörü Israel Shahak, Jewish History, Jewish Religion and the Weight of Three Thousand Years (Yahudi Tarihi, Yahudi Dini ve 3 Bin Yılın Ağırlığı) adlı kitabında Siyonizm’in tüm dünya halkları için nasıl büyük bir tehdit unsuru olduğunu şöyle dile getirmektedir:

“Bir Yahudi devleti olarak İsrail sadece kendisi ve komşuları için bir tehlike unsuru olarak kalmamakta, dün­yadaki tüm Yahudiler, Ortadoğu'da veya diğer bölgeler­deki tüm dünya ülkeleri ve milletleri için büyük bir tehlike içermektedir.”(3)

Siyonizm’in bütün dünya için ne büyük bir tehlike ol­duğunu takdir eden az da olsa Yahudi ve Hıristiyan aklı selim sahipleri de vardır ama yukarıda verilen miselden anlaşıldığı kadarıyla bunlar çok azınlıktadır. Bu basireti gösteren insanların yani İsrail Şovenizminin tehlikesini idrak edenlerin fikri hareketine Naturei Karta hareketi denmektedir. 

Kur’an-ı Kerim’de de belirtildiği üzere bu sapık ideo­lojiler Hahamlar tarafından Tevrat’ın içine sokulmuştur. Fakat dünya medyasında etkisi büyük olan Yahudiler, bu ideolojiyi “sadece Filistin’de masum bir İsrail devleti kur­mak” gibi lanse etmiş ve kabul da ettirmişlerdir. 19. Asırda: “topraksız bir halk için halksız bir toprak” sloga­nıyla yola çıkmışlar ve sanki Filistin topraklarının halkı ve sahibi yokmuş gibi bütün dünyayı kandırmışlardır. Bu slo­gan tutup, İsrail devleti kurulduktan sonra da gerçekten Filistin  Halkı sürülmüş, tehcir edilmiş, soykırıma tabi tu­tulmuş ve İsrail halkı o toprakların yeni sahipleri olmuş­lardır.

Her ne kadar Yahudilerin emelleri Arz-ı Mevud ise de, radikal Siyonizm’in emelleri bununla sınırlı değildir. O bütün dünyayı hâkimiyeti altına alacak ırkçı bir dünya im­paratorluğu hedeflemektedir. İnsanlık için tehlikeli olan­larda bunlardır. Aksi halde  BM ve İnsan Hakları Mahke­melerinin, kuruluşlarının da suç kabul ettiği bu ırkçı ve etnik üstünlük hastalığına yakalanmamış normal Yahudile­rin hepsini suçlu ve sadist göstermek de ayrı bir ırkçılık olur.

Gerçek ve şuurlu Müslümanlar hiçbir zaman böyle aşırılıklara saplanmazlar. Nitekim: Biz Kur’anda ismi ge­çen bütün Yahudi Peygamberlerini kabul eder, onları se­ver, Salatü selam getirmeden isimlerini bile ağzımıza al­mayız. Tevrat’ın içinde Hak Dinlerin özüne ve cevherine aykırı olmayan meselâ: Hz. Musa’nın Cenâb-ı Allah’dan aldığı “ On Emir” gibi hükümlere de inanırız. Ama onun içine sokulan insan ve haham fikirlerine, akla ve mantığı ters düşen, Cenâb-ı Hak’ka iftira mahiyetinde olan hü­kümlere de inanmayız. Buna Hıristiyanlar da karşıdır. Onlarda Tevrat’ın bir bölümünü “Eski Ahit” adı altında İncil’in içine almışlar, ama ırkçı ve radikal fikirleri kabul etmemişlerdir. Meselâ; Markos İncilinde şu serzenişler vardır:

İsa ders verirken (bazı Yahudileri kastederek) şöyle dedi: "Uzun kaftanlar içinde dolaşmaktan, meydanlarda selamlanmaktan, havralarda en seçkin yerlere ve şölenlerde başkö­şelere kurulmaktan hoşlanan din bilgin­lerinden (Hahamlardan) sakının. Dul ka­dınların malını mülkünü sömüren, göste­riş için uzun uzun dua eden bu kişile­rin cezası daha da ağır olacaktır." (4)

Dipnotlar:

1- Matta 5/44.

2- Luka, 6/29.

3- www.harunyahya.org/kitap/siyonizm.

4- Markos, 12: 38-40. 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.