Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2417.1
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64138.69$

SİYASET VE İLKE

25 Şubat 2022, Cuma 00:05

Adalet Partili senatör Feyzi Halıcı’nın oğlu, Emrehan Halıcı.

 Feyzi  Halıcı, yaşadığı dönemde yerel siyasetin belirleyici isimlerindendi. Ayrı ve güçlü bir ekolün önderiydi. Adalet Partili bir senatör olmasının yanı sıra, Demirel’le çok özel dostlukları da vardı.

Feyzi beyin oğlu Emrehan Halıcı liseyi Konya Maarif Koleji’nde okuduktan sonra, lisans eğitimini ODTÜ’de Elektrik ve Elektronik bölümünde tamamlamıştı. Birkaç küçük işten sonra Ankara’da Halıcı Şirketler Grubunu kuran Emrehan bey yurt içinde ve yurt dışında bilgisayar ve yazılım alanlarında önemli projeleri hayata geçiren isimdi.

 Türkiye Zeka Vakfı Kurucusu, Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanlığı ve ODTÜ Yazılım Evinin kuruculuğunu yapan Emrehan bey, “On parmağında on marifet olan” yaratıcı zekaya sahip bir mühendis.

Baba Halıcı, oğlunu siyasette görmek ister.

O aralar Feyzi beyin oğlunun DSP’den siyasete girmesi ve milletvekili olabilmesi için Süleyman Demirel’den, Demirel’inde Cumhurbaşkanlığı döneminde DSP lideri Ecevit’ten ricada bulunduğu çok konuşulmuştu. Nitekim Emrehan bey DSP’den milletvekili seçildi. Sonrada CHP’den Ankara milletvekilliği yaptı.

Siyasete babası tarafından teşvik edildiği konuşulan Emrehan Halıcı’nın siyasette mutlu olamadığı da konuşulanlar arasındaydı. DSP Grup Başkanvekili iken Meclis’teki odasında bizi ağırlayan Emrehan beyin aklının esas işinde olduğunu konuşmalarından bizde anlamıştık. Kendisi  iyi ve kaliteli bir insandı. Onca  farklı ve üstün özelliklerine rağmen  mütevazıydı.

Bir süre siyaset yaptıktan sonra esas işine döndü ve Halıcı Şirketler Grubunu dünya markası yaptı.

Demem  o ki; siyasetçi babaların çocuklarını rica minnet siyasete teşvik etmeleriyle siyasette başarılı sonuçlar elde edilemiyor. İyi  bir emeklilik, toplumda ayrıcalık ve siyaset yaparken ticari avantajlar oluyor. Daha ötesi olmuyor.

Günümüzde siyasetçi babaların siyaseti sadece çocukları için değil, kendileri içinde zorladığı görülüyor. Yaşı 75’gelmiş ya da geçmiş , umur görmüş bazı siyasetçilerin çocukları ve  kendileri için yer arama gayretleri gözlerden kaçmıyor.

Bazı eski bakanlar,

Geçmişte itibar sahibi eski milletvekilleri,

Görevden alınan bazı belediye başkanları,

Partisi tarafından kapı dışarı edilen kimi siyasetçiler çocuklarına o olmazsa kendilerine siyasi makam elde edebilmek için yarış halinde, dün” kara” dediklerine bir gün sonra “ak” yalakalığında sınır tanımıyorlar.

E, olmuyor tabi.

Siyasetçi babaların çocukları için gerek seviyeli  ricaları gerekse son günlerde takla atarak siyasi ikbal arayışları sırıtıyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.