Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70318.52$

ŞİMDİDEN KOLAY GELSİN

24 Nisan 2021, Cumartesi 09:53

İnsan her zaman ki gibi yine insanlığı harcadı yazık. Neden diye sorarsak. Çocukların, gençlerin genetiğiyle oynadılar. Hem de hiç acımadan. Çok hızlı gelişen  çocuklar ve hiç enerjisi kalmayan gençler.

Suçlu mu?

Durun söyleyeceğim şimdi. Adı bile kaba, sert G.D.O diyelim mi? Küçücük  çocuklar da bile regli (adet) yaşı sekize kadar inmişken hızlı büyüme, gelişme ileri ki zamanlarda da halsizleşme, memnuniyetsizlik ne kadar acı değil mi? Doğal olan hiçbir şey yok kalmamış. Dünya denen gezegen de. Amaç mutlu olmak , sağlıklı bir hayat sürmekti. Lakin yedirdikçe yedirdiler o anlamsız G.D.O' lu  besinleri evet hâlâ da devam.

Gençlerimize sıra gelir ise onların da fabrika ayarları bozuldu sanırım. Hiçbir şeyden   mutlu olamama, çabuk sıkılma hedeflerine bile ebeveynlerin zoruyla ulaşmak biraz da herşeyi kolayca elde etme mutsuz etti gençlerimizi. Şunu da unutmamakta lâzım. Geçmiş yıllar da gençlerin bir şeylere sahip olmaları zordu. Amaç çalışıp, çabalayıp zor da olsa zoru başarmalarıydı. Tabi ki böyle gençler hâlâ çok fazla ama iç acıtan ise mutsuz, yorgun hedefine adapta olamayan gençler.

Yani demem o ki; çocuklarımızın da gençlerimizin de genetiğiyle çok oynadılar. Peki sorarım G.D.O ’ yu hayatımızın merkezine koyan ey insan, ey  insancıklar. Bunun hesabını nerede vereceksiniz.

Dünya mahkemesin de mi?Ahiretteki üst mahkeme de mi?

İşiniz zor.

Şimdiden kolay gelsin..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.