Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2436.6
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64765.06$

Şiddet her türlü şiddet

02 Temmuz 2022, Cumartesi 00:00

Maalesef ki günümüzde şiddet olayları tavan yapmış durumda. Bunun kadını, erkeği, hayvanı hatta eşyası bile kalmadı. Kimin kime gücü yeterse şiddet uygulamaya kalkıyor. Ve üzülerek söylüyorum ki şiddet uygulamak isteyenlerin çoğu da başarılı oluyor.

Bu oranların artışında tabi ki birçok sebep var. Ama bana göre bunlardan biri ve en önemlisi ekran karşısında olan insanlar. Onlar genellikle rol model alınan kişiler. Öyle ki kıyafetleri, yürüyüşleri, tavırları hatta estetik kullanılarak vücutları bile taklit ediliyor. Hal böyle olunca davranışlarının taklidide kaçınılmaz oluyor.

Buradan yola çıkarak dünyaca ünlülerden bir örnek vermek istedim sizlere. Muhtemelen çoğunuz bu haberleri okudunuz yada takip ettiniz zaten. Bahsedeceğim kişiler ünlü aktörler Johnny Depp-Amber Heard. 2009 yılında tanışan, 2015 yılında evlenen ve bir yıldan uzun bir süre sonra da ayrılan çiftin arasındaki 50 milyon dolarlık iftira davası.

Depp, Heard'ün kendisi hakkında yazdığı bir makalede kullandığı ifadeler nedeniyle dava açtı. Ünlü aktör bu makale yüzünden oyunculuk kariyerinin tehlikeye girdiğini savunuyor. 36 yaşındaki Heard, bu yazıda kendisini "ev içi şiddet kurbanlarını temsil eden bir toplumsal figür" olarak tanımlıyordu. Depp, 2018 tarihli makalede ismi geçmese de bu yazı sonrası itibar kaybına uğradığını iddia etti ve eski eşinden 50 milyon dolar istedi. Ayrıca Depp uyuşturucu problemi olduğunu kabul etti ancak Heard'e karşı hiç fiziksel şiddet uygulamadığını savundu. Dahası 58 yaşındaki oyuncu fiziksel ve sözlü şiddete maruz kalanın kendisi olduğunu öne sürdü. Heard ise asıl mağdurun kendi olduğu iddiasıyla karşı dava açarak 100 milyon dolar tazminat talep etti.

Dava süresince karşılıklı olarak kişiler birbirleri hakkında iddialarda bulundular. Sayısız tanık ve psikologlarında katıldığı dava sonuca ulaştı.

'Heard kişilik bozukluğu belirtileri gösteriyor'

Depp'in tanığı olarak ifade veren adli psikolog Dr. Shannon Curry jüri üyelerine Amber Heard'ün iki tür kişilik bozukluğundan (borderline ve histrionik) mustarip olduğunu söyledi. Dr. Curry, borderline kişiliğin bir istikrarsızlık hastalığı olduğunu ve "çok fazla öfke, daha az güçlü insanlara karşı gaddarlık ve dikkat çekme isteği ile kendisini gösterdiğini", davranışların "temelde terk edilme korkusu tarafından yönlendirildiğini" söyledi ve "Bunun olmasını önlemek için umutsuz girişimlerde bulunurlar" dedi. Mahkemeye sunulan kanıtlar, Heard'ün Depp'e onu terk etmemesi için yalvardığı birkaç ses klibini de içeriyordu.

İşin özü dava sonuçlandı ve kazanan kişi Johnny Depp oldu. Eski eşi tarafından mağdur edildiği mahkeme tarafından kabul edildi.

Bunu sizinle paylaşmamın sebebi çok sayıda takipçisi ve sevenleri olan ünlüler olmasından kaynaklanıyor. Bu kadar göz önünde oldukları halde aylarca medyayı bu konularla işgal ederlerse rol model alan insanların kişiliklerinde ne gibi değişimlere yol açarlar sizce….

Bu sadece bir çift için yazılanlar. Birde sosyal medyaya girip bakınca vay bizim gençlerimize vay bizim geleceğimize dememek mümkün mü? Yarınlarımızın güzel olması dileğimle hoşçakalın…

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.