Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2424.2
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64440.54$

SELÇUKLU VE PEKYATIRMACI

31 Ocak 2020, Cuma 09:06

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı bize her zaman “Gizemli bir siyasetçi” olarak göründü.

Başkanı her gördüğümüzde elinden sımsıkı tutarak, “Görüşelim.Konuşalım başkan” dememin sebebi onun bu “Gizemli” duruşundan dolayıdır. Çok şey bilen ama çok az konuşan bu insanla ‘mutlaka konuşmalıyım’ fikri bize her zaman cazip geldi. Son on yılda Selçuklu’yu, Selçuklu yapan ekibin içinde 2. Adam olarak önemli görevler üstlenen bir insanın  gemişte kazandığı tecrübeler, donanım ve öngörüleri  önemli . Lakin başkan konuşmayı sevmiyor.  Onun bu tarzı  bizi daha çok tahrik etmeye başladı. Nerde ve nasıl konuşacaktık. Daha önemlisi başkanı konuşturabilecek miydik?               Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın selefi, kader arkadaşı, yakın geçmişte başkan ve başkan yardımcısı olarak birlikte çalıştıkları Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da  açılmayan ve az konuşan bir başkan. Demek ki Selçuklu Belediyesi’nde bu tarz bir ekol haline gelmiş. Bunun iyi tarafları da var, kötü tarafları da var. Temkinli olmak gerekir.Lakin insanlar konuşa konuşa anlaşıyor. Konuşarak birbirini tanıyor. Konuşarak kendini anlatıyor

Bu konuyu uzatmayalım en iyisi.

Zamana bırakalım. Zaman içerisinde Uğur başkanın ve Ahmet başkanın  medya  mahallesi ile rahat bir şekilde konuşacağı günü bekleyelim. Bu konuda şüphe ve tereddütlerine de hak verelim. İnşallah  kısa zamanda güven ortamı doğar ve bu derin sessizlik bozulur.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya dönelim.

Pekyatırmacı, 12 Mayıs 2018’de Selçuklu Belediye Meclis Üyelerinin ortak teklifi ile bundan tam 20 ay önce belediye başkanı oldu. Bu uzun sayılabilecek bir süre. Hem de çok uzun bir süre.             Sonra 31 Mart 2019’de Ahmet  Pekyatırmacı milletin oyu ile başkan seçildi.

Ahmet bey her zaman  fazla konuşmadı ve sessiz kaldı.

İşte başkanın onca tecrübeden sonraki sükutu ve gizemli hali bizde merak uyandırdı.

“Görüşelim. Konuşalım başkan” teklif ve ısrarımız az kalsın ruh halimizi  sallayacaktı ki, önceki gün Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı gazetemize çıkıp geldi.

‘Oldu, tamam bu iş. Başkanla nihayet bir araya geldik, konuşacağız. Kafamızı durmadan fırçalayan soruları soracağız’ derken  maalesef yine olmadı. Bunu beceremedik. Başaramadık. (Haksızlık yapmayalım. Daha önce makamında kendisini arkadaşlarımızla birlikte iki kere ziyaret etmiştik. Bazı  toplantılarda ayak üstü görüşmelerimiz de olmuştu.)Fakat biz Ahmet Pekyatırmacı’yı, Belediye hizmetleri adına aklından ne geçiyorsa konuşmak ve yakından tanımak istiyorduk.”Gizemli siyasetçi” görüntüsünü alacağımız bilgilerle ortadan kaldırmak istiyorduk.

Hay aksi  bir kere daha  fırsat bulamadık. Anlayacağınız zahmet edip yanımıza kadar gelen fırsatı kaçırdık. Neyse başkan ayrılırken dayanamayıp “ En kısa zamanda bizim oraya gelin. Orda daha geniş bir zamanda konuşalım”dedi de, biraz teselli bulur gibi oldum.         

Ahmet Pekyatırmacı  1971 doğumlu ve  49 yaşında genç bir siyasetçi.

İmam Hatip Lisesi Mezunu. Aileden dindar ve muhafazakar.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun.

Geçmişte inşaat işleriyle muşgul olmuş.            

2009’da Ak Parti’den Selçuklu Belediye Meclis Üyeliğine seçilmiş.

İki dönem Meclis üyeliği var.

Takvim yaprakları 2014 yılını gösterdiğinde dönemin Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çok güvendiği Ahmet Pekyatırmacı’yı “sırdaş ve kader arkadaşı”  bilip, başkan yardımcısı olarak görevlendirmiş.         Bu ikilinin arasından görevleri boyunca su sızmamış ve rüzgar geçmemiş. Altay ve Pekyatırmacı büyük bir tornavida ile usta bir el tarafından birbirlerine vidalanmış. O vida yerinden oynatılamadığı gibi, oynatılmasına da esasen kimse cesaret edememiş. Günlük hayatımızda böyle derin bağlılıklara rastlamak çok zor. Bu nedenle her iki başkanın bu konuda  örnek alınması  gerekir.

Ahmet Pekyatırmacı bugün 650  bin nüfuslu bir ilçeye başkanlık yapıyor.

Selçuklu’nun okur yazar oranı yüzde 98.             

Türkiye’de il ve ilçe dahil böyle bir oran yok.

Selçuk Üniversitesi,

Teknik Üniversite,

Başkent Üniversitesi Hastanesi,             

Beyhekim Sağlık Kompleksi,

Başta sanayi, tarım ve  hayvancılık ilçenin en büyük zenginlik kaynağı.

Yüzlerce fabrika bu ilçede şehrin ve ülke ekonomisine katma değer yaratmak için 24 saat çalışıyor.

Otogar,  stadyum, AVM’ler, Kelebekler  Vadisi, modern  ve farklı donanıma sahip parklar  Selçuklu’da.

Selçuklu yeni ve modern yapılarıyla İstanbul’un ünlü ilçelerindeki pahalı ve görkemli binalara meydan okuyor.         

Ne ararsan bulabileceğin, ulaşabileceğin bir ilçe oldu Selçuklu. Önceki başkan Uğur beyi  ve onunla birlikte bu işlere baş koyan Ahmet Pekyatırmacı’yı  heyecan  veren bu hikayenin iki kahramanı  olarak görmek lazım.

Selçuklu yaptığı yatırımlarla ve aldığı hizmetlerle marka değeri  her gün yükselen bir ilçe oldu.

Ne diyorlar ona “Anadolu’nun parlayan yıldızı.”

Bu bilgilere rağmen inanın vazgeçmedik. Başkanı daha çok tanımak, dinlemek ve iletişim kurmak  istiyoruz.Başkan olarak ufkunda ne var bilmek istiyoruz. Ayrıca  kendisi daha geniş  bir şekilde konuşmak  için bize  söz verdi. Ya değilse  bu kadar değerli bir ilçenin belediye başkanın sessizliği  ve gizemli duruşu bizde merak konusu  olmaya devam edecek.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.