Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2427.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66764.5$

SEÇİMLER  YAKLAŞIYOR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI YİNE GENEL BAŞKANLARI TARAFINDAN SEÇİLCEK !!!

05 Mayıs 2022, Perşembe 08:35

MİLLET O KİŞİLERİ TANIMADAN DA PARTİLERE OY VERECEK.

BEŞ YIL İÇİN ÜLKEMİZİ YÖNETMELERİ İÇİN  TANIMADIKLARI KİŞİLERE VEKALET VERECEK !!! SİZCE DEMOKRASİ BU MU ACABA ???

HER KANUNU DEĞİŞTİREN MECLİS 1980 MODEL  SEÇİM KANUNU NEDEN DEĞİŞTİRMEK İSTEMEZ ???

 

Milletvekilleri genel başkanlarının isteğiyle seçildikleri için milletin ihtiyaç duyduğu hizmetleri yapmak yerine genel başkanlarının iki gözüne bakarak ve dudağından çıkacak her sözünü tartışmasız kabul ederek siyaset yaparak sürelerini dolduruyorlar.

 

Süresini dolduran ama tekrar seçilemeyen eski milletvekili ünvanını alan kişiler sanki bulunmaz hint kumaşıymış gibi ya Cumhurbaşkanı baş danışmanı, Bakan yardımcısı, mesleğine bilgisine uygun olmayan kuruluşlarda, bankalarda birden fazla yönetim kurulu üyelikleri veriliyor.

 

Bu seçilemeyen Milletvekili görevlerini tam olarak yapsaydı tekrar seçilirdi. Eski milletvekillerini bu görevlere getirmek onlara sus payı vererek partiye bağlı kalmasını sağlamaktır.

 

Eski Milletvekilleri Yönetim kurulu üyeliğini hakkıyla yapacak kapasite ve bilgi birikimi varmı diye soruşturulmadan atanıyorlar.

Bu eski milletvekillerine vekalet veren asil milletin bir  çoğu bu kişilerin aldıkları parayı helal etmediklerini söylüyor.

 

1980 yıllından önce seçim kanununa göre Milletvekili aday adayları hakim huzurunda yapılan ön seçimlerle sıralamaya girip milletvekili adayı yapıldığı için teşkilatından ve seçmenlerinden aldığı destekle seçiliyordu.

 

Bu milletvekillerinin büyük kısmı siyaseti araç değil amaç olarak yapan halkın yararına çalışan milletin istediği hizmetleri kişiler arasında ayırım yapmadan o günün zor şartları içerisinde yapmaya çalışırlardı.

 

O dönemlerde  milletin vekillerden istedikleri hizmetlerin başında yol, su, elektrik, telefon, öğretmen, ebe, sağlık ocağı, okul ve hastane gibi tüm vatandaşların yararlanacağı hizmetlerdi.

 

Günümüzdeki siyasetçiler ve milletvekilleri toplumu ilgilendiren hizmetleri yapmak onlara yardımcı olmak yerine çoğunlukla eş, dost, arkadaş işlerini takip ettikleri için vatandaşlarca tanınmadan görevlerini tamamlamakta.

 

Siyasetçiler nerede hizmet yapıyorsa yapsın önce Allah’a yarın seçim yapılacakmış gibi millete hesap vereceklerini akıllarından çıkarmadan millete hizmet etmeli.

 

Siyaset halk için yapılmalıdır, siyaset para ve makam-mevki şöhret için yapılmamalıdır.

Siyasetçi dünü, bugünü ve geleceği aynı potada eritecek bir vizyona ve manevi değerleri öne çıkartan ileri görüşlü bir anlayışa sahip olmalıdır.

 

Siyasetçi halka örnek ve önder konumunda olduğunun bilincinde ahlaklı ve dürüst çalışmalı, samimi olmalı şahsi menfaatini hiç düşünmemeli.

 

Kendi mesleğinde ve işinde başarılı olamamış kişiler siyasette de başarılı olmaları çok zor.

Bu kişiler başkaları tarafından kendi amaçları doğrultusunda kullanılmaya daha yatkın olur.

 

Son yıllarda siyasete ve içimizden çıkan siyasetçilere duyulan güvende azalma hızla devam etmekte.

Bu azalmada sade vatandaş olarak bizlerin sorumluluğu yok.

 

Çünkü Milletvekili, Belediye Başkanı, Belediye Meclis üyesi, İl Genel Meclis üyeleri seçiminde SİYASİ AHLAK İLKELERİNE uygun kişileri uygun kişileri arama ve seçme sansımız yok.

 

Seçimler sonrası seçtiklerimizden bu ilkelere göre davranmalarını istiyoruz.

 

SİYASET;

Yalan, dolan, hile, adam kayırma, yandaş kollama, iş ve ihale takip etme, başkasına iftira, insanları siyasi görüşlerinden ötekileştirmek, karalama, çıkar sağlama fırsatı elde etmek, kartvizit sahibi olma yeri değildir.

 

SİYASETÇİ;

Yaptığı siyaseti sadece makam ve mevki sahibi olmak için değil, halkına ve sahip olduğu fikre en iyi hizmeti sunabilmek için siyasetçi olmalı.

 

Doğruluktan, dürüstlükten ayrılmamalı, sorumluluk sahibi, adaletli ve merhametli olmalı.

 

O koltuğun asıl sahibinin kendisini seçen millet olduğunu hiç unutmamalı, halkın derdiyle ilgilenmeli, üzüntüsünde ve sevincinde beraber olmalı.

 

Siyasetçi karizmatik olmalı ama insanlara tepeden bakmamalı, mağrur olmamalı, herkesi kucaklamalı mütevazı olmalı, gönlü ve sofrası herkese açık olmalı.

 

Seçilene kadar bir partinin mensubu olsa da seçildikten sonra herkese eşit davranmalı, taraf tutmamalı, doğru verdiği karardan asla dönmemeli,

Siyasetçinin gönlü, eli, sofrası daima açık olmalı, alma ağacı altında değil daima verme ağacının altında siyaset yapmalı.

 

Siyasetçi hayatının her döneminde yarın seçim olacakmış gibi değerlendirip seçmenin önüne tekrar çıkacağını aklından hiç çıkarmamalı.

Günümüzde at iziyle it izinin biri birine karıştığı, kimin eli kimin cebinde olduğu, kim kiminle gizli veya açıkça ortak olduğu, kimin hangi kuruluşun, adamı olduğu araştırılmadan geçmişi soruşturulmadan genel başkan ve yardımcıları tarafından Milletvekili  seçilen kişiler günümüzde olağan hale geldi.

 

Halkın içinden çıkan halk için çalışan halkın yıllarca unutamadığı  siyasetçilerin çıkması günümüzde çok zor.

Vatandaşlar partisinin veya o ilin milletvekillerinin ismini sayamıyorlar.

 

Siyasi tarihimizde iline,ilçesine, ülkesine hizmet etmiş Milletvekillerinin ismini kalbine silinmeyecek şekilde kazıyarak yazacak ama yok.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Mustafa Çamlı
    06-05-2022 09:59

    Eline,kalemine,yüreğine sağlık Kemal abi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.