Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2432.4
  • BIST
    9794.25
  • BTC
    64042.82$

Seçim bitti şimdi çalışma zamanı

04 Nisan 2019, Perşembe 08:55

1 Nisan 2019 dan itibaren artık seçimsiz geçireceğimiz dört yılımız var. Bu dört yıl reel politikalarla öyle iyi değerlendirilmeli ki ülkemizin ekonomik kalkınmada hedeflediği noktalara ulaşılsın.

Yani seçim bitti, şimdi çalışma zamanı.

Artık gündemimizi toplumun en alt kesimindeki insanların sorunlarından başlayarak ekonomiye çevirelim.

Çünkü bugünün küresel ekonomik düzeninde artık kalkınma yerelden başlıyor.

2018 yılının son çeyreğinde yüzde 3 küçülen Türk ekonomisinde küçülmenin durması ve tekrar büyümeye geçmesi için mahalli idarelerin yöneticilerine büyük görevler düşüyor.

Seçilen belediye başkanlarının görevi, hizmete odaklanarak vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek.

İş dünyasının önceliği, ekonomiyi düzlüğe çıkarmak.

Siyasetçilerin önceliği de toplumun tamamını kucaklayan söylemlerle politikalarını güncellemek olmalı.

Ekonominin en önemli sorunu istihdam olduğuna göre, sanayileşmeye hız vermek, genç ve yetenekli nesli üretime hız kazandıracak alanlarda çalıştırmak Türkiye’nin geleceğinde önemli rol oynayacak.

Eğitimdeki kalite artırılarak, üretim bantlarındaki hataları aza indirip daha çok üretmenin yolları aranmalı. İş ve sermaye dünyası gereken desteği vermek için hazır olduğu sinyalini çoktan verdi. En kısa zamanda yeni projeler hayata geçirilmeli, uluslar arası piyasalarda ülke olarak konumumuzu en üst düzeye çıkarmanın başarısı gösterilmelidir.

Bugün artık seçim atmosferinden çıkıp ülkemizin sorunlarına odaklanmalı, seçilenler veya seçilemeyenler meselesini başka kafayla değerlendirmelidir. Kısacası siyasiler fikirlerine, yaptıklarına yada yapacaklarına dönüp bakmalı, kısa yoldan kendilerine format atmalı diye düşünüyorum.

Mart ayı enflasyon rakamları da açıklandı. Mart ayında aylık en yüksek artış yüzde 3,48 ile sağlık grubunda oldu. Aylık düşüş gösteren tek grup % 0,29 ile haberleşme oldu. En fazla artış ),77 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti.

Seçim bitti artık sandıktan sineğin yağını çıkarmanın ötesine geçmenin zamanıdır. Meselemiz Türkiye meselesi olmalı. Başka kafalarda olanların zaten bu ülkeye de faydaları olmayacaktır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.