Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63832.866$

Sanal gençlikle nereye kadar

05 Haziran 2021, Cumartesi 09:58

Özellikle benim yaşlarımda olan yani 20’liyaşlarda olanların vazgeçilmezleri arasında yer alan yeni ve her geçen gün büyüyen sanal oyunlar, kimilerinin vaktinin boş gelmesine neden olurken, kimilerinin ise geçim kaynağı olma yolunda ilerliyor.

İlerliyor diyorum çünkü kullanıcı sayısı her geçen gün artan sanal oyunlar, sektörde de ciddi paraların kazanılmasına sebep oluyor. Durum böyle olunca oturduğu yerden oyun oynayarak para kazanan bir gençlik geliyor. Oyun oynarken para kazanma döneminin zorlaştığı ya da bittiği dönemlerde bu gençliğin ne iş yapacağını şimdiden merak eder oldum.

Dünya’ya oyun üretip satan ülkeler arasında da yerimizi alıyor olmamız, hükümetin sanal oyun üreticilerini destekliyor olması iyi mi kötü mü? Tartışıla dursun. Gençlere önemli bir tavsiyem olacak!

Oyun oynarken kazanılan para ile bir gelecek kurulamaz. Kurulan gelecek ise kısa sürede yok olur. Çünkü emek vererek, alın teri dönerek kazanılmayan bir para ile gelecek kurulamayacağını idrak etme yaşına geldiğiniz de iş işten geçmiş olacak.

Elinizde bir mesleğiniz olmayacak. İşsizler ordusu içerisinde eskiden sanal oyuncuydum, şimdi işsizim diyenler de eklenecek. Para kazanmak dünyanın en büyük hırslarından biridir. Bunun örneklerini verebiliriz. Örneğin dünyanın en zengin insanları para kazanmaya devam ediyorlar. En zengin sanatçılar konserlerine devam ediyorlar. Bu para kazanma hırsının durdurulamaz olduğunu en iyi şekilde gösteren durumdur.

Bir meslek sahibi olup, artı para kazanma kapısı sanal oyunlar olabilir. Günlük 3-5 saatinizi ayırarak para kazanabilirsiniz. Diğer işlerinizi aksatmadan yaptığınız zaman gelen para günlük lüks harcamalarınıza yetse de alın teri ile kazandığınız para ile gelecek kurabilirsiniz.

Sanal dünyanın gençlerinin bugünden tezi yapacakları şey bir meslek sahibi olmaları gibi görünüyor. Mesleklerinde daha iyi yerlere gelmeleri halinde sanaldan daha çok para kazanarak yollarına devam edebilirler. Altını çiziyorum. Her şeyin bir sonu olduğunu gibi sanal dünyanın da bir gün sonunun geleceği bilinmeli.

Para kazanmadan gününün büyük bir bölümünü oyun oynayarak geçirenlere ne demeli peki. Her bir dakikası değerli olan bu gençlerin gelecek planlarının olmadığı kesin.

Geleceği olmayan gençlerin toplumda yeri olmaz. Olmayacağı gibi, ikinci hatta üçüncü sınıf insan muamelesi görürler. Sokakta yaşamak zorunda kalırlar. Ellerinde bir kuruş geliri olmadan.

Sağlıklı kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.