Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63570.231$

SAM AMCAYA DÜŞMAN LÂZIM (2)

04 Eylül 2016, Pazar 11:55
 

 

Afganistan’a yapılan saldırıların arkasında yatan gerçekleri sayacak olur­sak:

1-ABD en çok korktuğu bu iki büyük düşmanına yakın olup, onların ne­feslerini dinleyebilmek. Ciddi bir durum da öyle uçaklarla, uçak gemile­riyle falan olacak iş değil bu. Bu büyük düşmanların yakınında olmak ge­rek.  Bunu de av tüfeğinden başka direnecek gücü olmayan, ve bunların tepesine vurul­duğu takdirde Rusya’nın da kuyruk acısını hatırlatıp, Müslü­man Çeçenleri de yem olarak atıp, karşı çıkmalarına mani olmak.

2-Tamamen bakir durumda olan Afgan madenlerine el koymak. En bü­yük petrol ve tabii gaz rezervlerinin o havalide olması. Özellikle başka yerde şimdiye kadar bulunmamış ve Özelliklerini de ABD den başka kim­senin bil­mediği nükleer yakıtların (Palladyum madeni gibi) sadece o böl­gede mevcut olması.([1]) Menfaatinden başka hiçbir kutsal mefhum      tanıma­yan, parayı ma­but, bankayı da ibadethane telâkki eden Batılı’nın gerçek yüzü sonradan or­taya çıkıyor. Hürriyet, demokrasi, insan hakları gibi kan­dırmaca sözlerin ar­kasına sığınıp her şeyde kendi menfaatini gözettiği artık herkesin malumu.

Kuveyt’e hemen karar alıp Conileri sevk eden  ABD, sıra Bosna’ya ge­lince aylarca oyalama taktiği yapıp on binlerce Müslüman’ın ölümüne göz yummuştur. Sebebini soranlara, o günkü Dışişleri Bakanı Cristofer dünya medyası önünde şöyle demiştir: “Bosna’da menfaatimiz yok. Niye asker çıka­rıp kan akıtalım”([2])

Hayatta en çok sevdiği kişilerin hunharca öldürülüşüne şahit olan ve hiç­bir şey yapamayan ve üstelik bu zalimleri de dünyanın alkışladığını gören bîçare bazı insanların inanç sistemlerinde olmamasına rağmen, icra ettikleri bazı münferit olayları bütün Müslümanlara ve İslâm'a teşmil ede­rek dünya insanları gözünde İslâm'ın imajını zedelemek.

Çünkü her şeye rağmen İslâm, ABD ve Avrupa'da en hızlı yayılan din’dir. İkiz Kule olayla­rından sonra ABD ve Avrupa'da İslâm’la ilgili kitaplarda patlama olduğunu gazeteler yazmakta­dır.([3])  Eski başkan Clınton bunun bilincinde olduğu için Müslümanlara sem­pati ile yaklaşıyordu.

 Katı bir Müslüman düşmanı olan eski başkan ise terci­hini terörden yana kullanıyor ve tam bir terör estiriyor. İkiz kulelerde 3234 kişinin öldüğü resmen açıklandı. ABD Afganistan bombardımanında 22.12.2001 tarihi itibarıyla 3767 masumun öldüğü kay­dediliyor ve  bombar­dıman hâlâ devam ediyor. Üstelik Batı bu Operasyonun adına “Sonsuz Adâlet Operasyonu!” diyor.([4])  Afganistan’da kurulan hükümet üyelerinin ondan fazlasının da ABD vatandaşı oluşu da düşünüle­cek bir mesele.

Usame b. Ladin’i CIA’in yetiştirmesi, Afgan savaşında Ruslara karşı kullanması, yanında görünen Suudlu sakallı mollanın yine CIA ajanı ol­ması,  ikiz kulelere saldırı olduğu gün orada çalı­şan 4 bin Yahudi’nin hiçbirinin işe gelmemesi, O gün yapacağı ABD seyaha­tini İsrail Başbakanı Şaron’un iptal etmesi, saldırılar başlama­dan kısa bir müddet önce bazı Yahudilerin Kuleleri görebilecek balkonlara çıkıp kamera­larını kurup hazır beklemeleri ve saldırıyı görüntülemeleri, silah sanayisine hakim olan Yahudi şirketlerinin milyarlarca dolarlık silah satmaları, mali pislikler kanalizasyonunda yüzerek iktidara gelen bir aileye mensup olan Bush’un, saldırıdan bir müddet  sonra patlak veren, dünyanın yedinci büyük kuruluşu ENRON şirketiyle ilgili, rüşvet ve iflâs skandalla­rının baş aktörü oluşu… gibi birçok sebep gösteriyor ki bu hareketler İslâmı ve Müslümanları ezmek için yazılmış senaryolar. ABD çok ince hesaplar yapıyor ve Müslü­manları da çok iyi kullanıyor. Allah bizlere şuur ve basi­ret versin.

 

Dipnotlar:

[1]- Tarih ve Düşünce Dergisi, Kasım-Aralık 2001, s. 18.

2- Hürriyet Gazetesi, 05. 12. 1994.

3- Sur Dergisi, Ağustos 2001 s. 305 s. 50.

4- Amerikalı Marc Harold’naklen Melih Aşık, Milliyet Gazetesi, 22. 12. 2001.

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.